Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Prosim nujno včeraj POZ krvni test Hcg danes pa…

Prosim nujno včeraj POZ krvni test Hcg danes pa…

Pozdravljeni,
zelo sem zaskrbljena in bi vas prosila za mnenje kaj naj ali če bi mogoče kdo vedel kaj se dogaja.
Včeraj (4dni pred pričakovano mens.) sem dala kri v laboratorij za krvni test nosečnosti ker sem doma imela od istega dneva rahlo pozitivne teste babycheck mini. In tako so mi po eni uri v laboratoriju povedali da je test pozitiven. Gospod me je poklical noter in povedal da so vrednosti bHcg nizke. Nisem si upala preveč veselit, iskreno sploh nisem verjela temu pozitivnemu testu čeprav je gospod rekel da je to 99% zanesljivo.
Danes pa sem se hotela spet prepričati, da je res Hcg prisoten. Spet sem šla v laboratorij in dala kri, izvid čez cca 20min. Ena gospa, ki mi je najprej povedala, da je test negativen, potem pa da je + in -. Razložila mi je da je teško rečt ali je pozitiven ali ne. Poklicala je gospoda od prejšnjega dne in ga uprašala kako dobro se je videl pozitiven test pa je rekel da je lepo videl, ona pa seveda nosi očala. Sama sklepam da mogoče slabo vidi, pa je test bil pozitiven.
Zaradi vse zaskrbljenosti sem danes spet naredila test first sign – palčica. Pa je rahlo pozitiven.
Do menstruacije mi manjka še 3 dni, tako da če sem noseča je res čisto na začetku.
Zanima me vaše mnenje? In ali lahko ti testi krvni zaznavajo kakšen drugi hormon. Je možno da taki test zgreši? Če je včeraj bil pozitiven- ali to zagotovo pomeni da sm noseča? Res ne vem kaj se dogaja. Problem je pa ker tukaj nimam ginekologinje in nemorem kar tako it, moja je res daleč. Planiram v petek spet dat kri v laboratorij in upat da bo pozitiven. Ter jutri poklicat in se naročit tukaj ter zamenjat ginekologinjo.
Dejte me malo spravit v boljšo voljo. Sem čisto na robu joka.

Pocakaj da ti zamudi M in poskusi test se 1x. Ne rabis hitet. Razen ce imas v sluzbi tezasko delo in rabis vedet takoj da si noseca. Ocitno je se prezgodaj in tudi G te bo narocila na pregled sele cez 2 tedna tako da potrpi do zamujene M in se ti bo tudi hcg hormon povecal.
Srecno

Zakaj se dela test po izostanku menstruacije?
Si opisala dober primer zakaj tega ne delat. In sedaj si cela napsihirana zaradi tega in tekaš okoli laboratorijev, kot da je res kaj narobe.
Kaj šele bo, ko boš res noseča…vsak drugi dan bila pri ginekologu, da preverja če je vse ok?
Pomiri se.

Kako je? Je uspelo? 👶

New Report

Close