prosim nasvet
Lepo bi vas prosila, g.doktor, ali mi lahko priporočite kakšnega psihiatra v mb? Pojma nimam na koga naj se obrnem! Enkrat sem že stala pred vrati enega psihiatra, pa si nisem upala naprej,ker je ravno takrat prišla ven ena totalno vsaj na videz obupana ženska okrog 50.leta, izgledala je tako kot da je totalno zadeta. Ko sem to videla, kako je stopala ven, me je kar minlo, da bi lahk men ta psihiater pomagal????
Resnično ga potrebujem, ker se totalno ubadam z nesamozavestjo, totalno negotovostjo vase, kar me čedalje bolj ovira v življenju, pa še negativne misli se mi stalno sučejo po glavi, tako da se potem še s tem mučim. Ma ironično je, da sem vedno imela željo postati psihologinja, ali psihiatrinja, zdaj pa ga sama potrebujem???!! Sploh ne vem, kdaj sem zašla tako nizko, ker sama vem, da sem drugače zelo sposobna in pametna. Ampak življenje hoče drugače, jaz pa se želim znebiti strahu v sebi, ki me že terorizira.Končujem fax, vsak čas bom diplomirala, čakajo me služba,…ampak s svojo negotovostjo me ne bojo nikjer vzeli. Pa še ena stvar, vseskozi, vse življenje imam se mi že dogaja, da na začetku me ma folk rad, ampak ko me bolje spoznajo, me začrtijo, tako da sem se že sprijaznila s tem, da ko pač kdo začne bit nesramen do mene, že ima vzrok, da je, in se jaz mučim pol, a sem res tk grozna oseba?????
Hvala za odg. bye
Sppoštovana Tanja,
psihiater ni čarovnik, ki bi zmogel nemogoče,vendar bo vašim težavam kos, le tisto malo odločnosti mlorate zbrati, da prestopite prag njegove ambulante.Vedeti morate, da dnevno srečujete stotine ljudi, ki so se kdaj oglasili po nasvet ali recept,pa jim to ” ne piše ne nosu”, še več, postali so socialno učinkovitejši in osebno zadovoljnejši.V Mariboru imate Psihiatrični dispanzer v Sodni ulici 13.