Najdi forum

propadanje na obroke

Po dolgem času sem srečal kolega, skoraj me bi kap- to je le še senca moškega, ki sem ga poznal. In to pri 45tih. Od nekoč postavnega moškega, je sedaj le še senca.

Pred letom se je šel zdravit, vendar neuspešno. Družina mu je stala ob strani, vendar so obupali. Ni se odločil za družino, ampak za alkohol. Odselil se je k svojim staršem, ki pa ne pijeta alkohola. V družbi nikoli ne pije alkohola, ponavadi se naliva z vodo.

Rad bi mu pomagali, vendar noče nič slišati. Pred časom je bil na zdravniškem pregledu zaradi službe, so ga klicali nazaj, ker je nekaj narobe s krvjo, a on noče iti. Pravi naj se brigamo zase. Močno je shujšal, nevem če ima 50kg (včasih 80), v službi je nekoč veljal za zelo dobrega delavca na svojem področju, sedaj je podjetje v težavah, in zna iti na borzo, ta pa bi za njega pomenila konec sveta, saj je v tej službi z dušo in telesom. Bojimo se, da si bo kaj naredil.

Ali ima kdo kakšen nasvet, da bi mu mogoče še lahko pomagali, če ni prepozno.

Nisem prepričana, kaj naj vam svetujem glede možnosti, da bi si lahko kaj naredil in tudi ne vem, kaj bi vi lahko naredili, da bi mu preprečili. Mislim, da je to nad zmožnostmi prijateljstva. Verjetno je največ, kar lahko naredite za njega, da z njim ostanete v stiku ter mu iskreno date vedeti, da vam ni vseeno zanj. To so lahko drobne stvari.
Gotovo se zaveda svoje spremembe in nazadovanja Tega ne bo priznal, pa niti ni pomembno da bi. Z vaše strani potrebuje kakšno besedo, uslugo, druženje… Brez predsodkov, pomilovanja in obsojanja.

Ne vem, koliko ste pripravljeni žrtvovati zanj. Če lahko, mu enkrat povejte, da lahko računa na vas.
Ne se pretvarjati, da niste opazili, kaj se dogaja in kot da ne veste za njegovo propadlo zdravljenje. Lahko mu poveste, seveda če tako mislite, da ste pripravljeni iti z njim po poti iskanja pomoči – pod pogojem, če se bo odločil.

Vedeti pa morate, da obstajajo ljudje, in morda je tak tudi vaš znanec, ki jim ne morete pomagati, ker oni pomoči ne želijo. Lahko jim le polepšamo kakšen dan in naredimo ka
kšno veselje.

To vam nekako želim namigniti, ampak to je moj pogled. Zelo dobrodošlo bo še kakšno drugo mnenje.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close