Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Prometrinum

Prometrinum

Ali je katera od vas med postopkom jemala Prometrinum tbl ali vaginalete.?To mi je namreč predpisal dr. Reš pa nevem,kdaj se to prične jemati.Hvala.
Katja.

Meni tega niso še nikoli napisali, če pa nisi sigurna kdaj naj bi to začela jemati bo najbolje če pokličeš sestro ali pa kar dr. Reša in gaa vprašaj – tako bo najbolj sigurno!

LP, Mojca

Hvala Mojca,postopek začnem 16.9.,samo se bojim,da bi morala to jemati že prej,čeprav dvomim.Saj veš, ta dohtarija- te naredijo čisto noro.
Katja.

Prometrium si daješ v nožnico dvakrat na dan. Začneš tisti dan, ko ti naredijo punkcijo foliklov. Prometrium naj bi pripravil najboljše okolje v maternci za vgnezditev.
LP

Kje si ga pa ti kupila?Jaz sem ga v Trstu,pri nas ga baje nimajo.Kako to,da ga na kliniki ne dajejo?
Katja.

Dobi se ga na Hrvaškem, kjer je škatla približno 3300 SIT. V Italiji se ga dobi povsod: Jaz sem ga dobila v Občinah v lekarni in je bila cena okoli 2000 SIT.
LP

Katja !
Tudi sama uporabljam prometrium že tretji ciklus. Nisem v IVF postopku, vendar prometrium potrebujem, ker se pri meni po ovulaciji, sluznica maternice ne debeli in se ne pripravlja na vgnezditev, tako, da tudi če bi do nje prišlo, se ne bi obdržalo, saj je sluznica pretanka. Prometrium uporabljam vaginalno in sicer enkrat na dan-zvečer, 14.dan ciklusa ali 16.dan -10 dni, prvi ciklus sem uporabljala dva krat, vendar so bili stranski učinki prehudi, zato mi ginekolog prepisal samo enkrat. Bilo pa mi je slabo in se mi vrtelo, tako, da sem se že kar bala voziti. Prav tako sem imela težave z vidom. Sedaj ko jemljem samo eno tableto, so stranski učinki manj opazni. Tudi jaz jih kupim v Trstu – dala sem pa 6.83 EUR.
Upam, da pri vas ne bojo tako hudi stranski učinki, kot pri meni.
Srečno na IVF-ju !
Tina

Na kliniki ti po punkciji dajo Utrogestan, kar je popolnoma enako kot Prometrium. Če ti ne dajo Utrogestana potem dobiš en dan prej Stop injekcijo in po enem tednu še eno.

Hvala Pika.
Poklicala sem v Trst v lekarno in je 6,8 ev.Ker ga nimajo na zalogi ga grem jutri iskat.Ali morda veš tudi,koliko stane gonal na hrvaškem?Hvala upam,da nisem preveč tečna.
Z dr. Rešem sva zmenjena,da ga pokličem prvi dan ciklusa,vendar se bojim,da bo to ravno vikend ali morda veš,kaj se v tem primeru naredi (ali mogoče katera druga ve) ?
Katja.

Reša lahko pokličeš kadarkoli.

Oprosti,če sem tečna.Prometrium začneš jemati po punkciji je napisala Pika,to naj bi bilo namesto stopa.Na kliniki smo dobile “stop ” pred in po punkciji.Ni mi ravno vse jasno.Tudi,ko sem na kliniki dobila utrogestan tbl,sem dobila injekcijo stopa 36 ur pred punkcijo.(profazi 2500)
Katja.

Katja utrogestan dobiješ na kliniki kot je že napisala Ajda. Meni so tako svetovali glede utrogestana in še tebi bi priporočala. Utrogestan sem začela jemati po punkciji in tako so mi rekli, da naj eno tabletko spijem dopoldan eno pa popoldan tretjo tab. pa zvečer v nožnico preden greš spati…… Počutje je bilo o.k. Za prometrium pa ne vem kako to, da ste nekatere ženske tako drago plačale, ker moj mož je dobil Prometrium v Trstu ena škatlica je bila 600 sit.

Lep dan še naprej
Doroteja

Jaz sem dobila Stop injekcijo pred punkcijo po njej sem jemala pa samo Utrogestan ( verjetno se o vrsti te podpore odločijo glede na posameznico- sama sem imela pri punkciji močno povečane jajčnike in potem ni dobro, da ti dajo še eno Stop injekcijo – to je samo moje mnenje.)

Pozdravček

Tudi jaz sem po punkciji dobila Utrogestan in NIČ stop injekcije. In sem pila eno zjutraj in eno dopoldan eno zvečer v nožnico.Pučitila pa sem je čisto v redu.
In Ajda ima prav, vsaka ženska dobi drugače odvisno na kaj in kako reagira!

Lp, Bianca

Po punkciji O.K. Kaj pa pred punkcijo?

Draga Katja!

Ničesar nisem jemala pred punkcijo, ker ti doktor Utrogestan predpiše po punkciji in on bo že vedel zakaj je temu tako, kajne?

Lp, Bianca

Ne mislim,da je kaj narobe s tem,da si jemala samo Utrogestan.Očitno sem narobe vprašala ali se nismo razumele.Hotela dem povedati le to,da ko sem na kliniki dobila Utrogestan,sem kljub temu dobila Profazi 2500 – 36 ur pred punkcijo.Očitno pa je,da je to pri vsaki različno.
Katja.

Ja Katja Profasi 2500 ni nic drugega kot STOP injekcija!!

Pa saj to hočem povedat,Ajda mi je napisala,da je Utrgestan namesto stopa.Jaz pa pravim,da stop(Profazi) vseglih dobiš pred punkcijo.To smo pa zablodli ej….
Katja.

Ja sorry. Mal sem nerodno napisala. Stop dobiš v vsakem primeru, da sproži ovulacijo. Po punkciji je pa od posameznice odviso kaj ji dajo glede na njeno stanje. Torej če kaže na hiperstimulacijo se odločijo za kaj manj agresiivnega kot je Stop. Utrogestan je milejša oblika

Sorry še enkrat

New Report

Close