spoštovani,
pred dobrim mesecem in pol smo imeli prometno,kot sopotnica sem imela nateg vratnih mišic, bila pri travmatologu, pri osebnem zdravniku, ki mi je zraven protibolečinske terapije dal napotnico za fiziatra, imela sem 10 fizioterapevtskih obravnav in zdravljenje se počasi približuje h koncu.
zdaj me zanima, ali se obrniti na odškodninsko družbo ali se je bolje sam pogajati z zavarovalnico,
v primeru, da se bom sama- kar se verjeno bom, me zanima, kakšen znesek v bistvu zahtevati v polju ” zahtevan znesek” (niti približno ne vem, kakšni zneski se izplačujejo za tovrstne poškodbe, bi bila hvaležna, če bi mi napisali okviren znesek) ali je bolje pustiti prazno in počakat na ponudbo zavarovalnice?
hvala in lep pozdrav
Lahko vprašam za mnenje našo odvetnico,napišite mi na oseben email naslov,pa se dogovoriva.
Pozdrav Bruno
Spoštovani,
Pred dvema letoma sem imela prometno nesrečo v kateri sem izgubil vranico ter ledvico. Stara sem bila 28 let.
Povzročitelj je bil spoznan za krivega povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.
Prosim za vaše strokovno mnenje, v kolikšnem znesku bi lahko uveljavljala odškodnino pri zavarovalnici glede na zgoraj opisano stanje.
Za vaš cenjeni odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.
S spoštljivimi pozdravi,
Andrejka
Vam popolnoma isti odgovor kot gospe zgoraj,brez odvetniškega mnenja vam ne morem reči nič vnaprej.Pišite na oseben mail,pa vam dogovorim termin z našo odvetnico.Brezplačno!!!
Tudi vi lahko koristite brezplačen nasvet odvetnika,lahko pa obiščete svojega,najbrž pa to ne bo brezplačno.
Pravo je moja šibka točka,zato tudi ne vem,kakšna bo višina odškodnine za posamezen primer.
Če pa vam osebno moji odgovori niso všeč,ali pa mislite da se z odgovori okoriščam pa bom zelo vesel,če tega foruma ne boste več obiskovali.
Prijazen pozdrav, Bruno
Da, moderator na tem forumu sem brezplačno kakšne štiri leta,ter vam še enkrat odgovarjam podobno kot v prejšnjem odgovoru.Vidim tudi,da še veliko stvari ne razumete.
Naj vam pojasnim,da je kritika dobrodošla,vendar pa neumnih vprašanj resnično ne morem objavljati.Zato je moja naloga,da jih enostavno ne objavim.Redko pa objavim tudi kakšno pohvalo,le teh pa je veliko.
Vesel sem le,da je takšnih ljudi kot ste vi le peščica.
Žal mi je le za čas,katerega ste mi ukradli za tale odgovor,saj bi ga lahko veliko pametneje izkoristil,
Bruno
Kot sem vam že napisal ,ter zdaj pa res zadnjič,neumnosti na tem forumu ne bom objavljal.Verjetno vam to ne bo všeč,pa vam bo moralo biti.Kljub temu,da ste strokovnjak.
Lep pozdrav.
Imel sem prometno nesrečo z materijalno škodo in partnerka je vozila , ko se ji je zaletel v
zadnji del vozila, imela je nateg vratnih mišic in težavno gibanje 2 meseca, imela pa je tudi 10 osnovnih fizio terapij.
Sedaj pa zavarovalnica grave nekako ne zeli poravnati storjene škode.
Me pa zanima če veste na koga bi se lahko obrnil za nasvet v takih primerih.
Lepo se zahvaljujem za odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Verjamem,da ste upravičeni do odškodnine,drugega,kot da vas priporočim za mnenje pri odvetniku pa nažalost za vas ne morem storiti.
Prijeten večer;Bruno
Pred enim mesecem sem imela prometno nesrečo, kriva sem bila sama. na zavarovalnici mi je rekla, da se moram sama odločiti ali mi izplačajo poravnavo po cenitvi ali po računih, cenilec pa je ocenil totalko, ali nisem upravičena do izplačila totalke ali kako to gre? Avta gotovo ne morem popravljat, če je totalka, kako lahko ponudijo poravnavo po računih ali cenitvi, ni mi jasno..
na poti v službo imel sem prometno, ko sem kihnil sem izgubil kontrlo nad vozilom in sem se zaletel v kontajner za smeti.imam kasko in aoplus zavarovanje. prijava poškodbe pri delu oz.na poti na delo prijavljeno in potrjeno z obrazcem. ali me pripada kakšna odškodnina iz naslova delodajalca oz njegovega zavarovanja.imam še kolektivno zavarovanje v službi,življensko zavarovanje sam plačujem, nezgodno zavarovanje iz avtomobilskega(4+1) in kot sem omenil aoplus.dg.na urgenci s009 in s060, v485. dg.na krg.distensio mm colli posterior gr.lev.et pv toracalium inferior gr. lev.crisis sincopalis vagovagalis transitoria.
Odškodnino lahko uveljavljate iz kasko zavarovanja-za avtomobil,iz osebnih in službenih nezgodnih zavarovanj,ter iz ao+ zavarovanja.
Lepo pozdravljeni,Bruno Šneberger
ao+ zavarovanje vam bo prišel prav le v primeru,da ste krivi za nesrečo,odškodnino iz osebnih nezgodnih zavarovanza vašo nesj pa lahko uveljavljate.Če ste morda želeli vedeti,ali je vaš delodajalec odgovoren,pa to zagotovo ni.
Lepo pozdravljeni,Bruno
Napišite še kakšen podatek,kdo je kriv nesreče itd.
Lep pozdrav,Bruno