Spoštovani g. Bruno,
pred 20 dnevi sva imeli z mamo prometno nesrečo na avsrijski državni cesti. Povzročila jo je motoristka, ki je priletela mamin avto. Zgodilo se je v klancu, ki se je končal v ovinek. izza tega ovinka je pripeljala motoristka, poskušala zavirati, pri tem je na pesku padla in po padcu drsela naravnost v naše vozilo. Z vozilom sem se umikala povsem na desni rob mojega voznega pasu, a je do trka vseeno prišlo.Pri tem sem zadela tudi v zaščitno ograjo. toliko o situaciji.Medtem je motoristka vstala, in takoj pobrala motor (še preden sem jaz lahko odprla vrata vozila).
Na kraj nesreče je po cca. 10 minutah prišla lokalna policija, popisala udeležence, poslikala vozila in cestišče. MOtoristka je krivdo priznala, evropskega poročila pa ni želela pisat, tako da sedaj nimam njenih podatkov ( naslov. zavar. polica…) . dala mi je samo ime in priimek, na tel. se ne oglaša…skratka meni zadeva smrdi.
Mene so peljali na zaslišanje na policijsko postajo. Telesne poškodbe takrat niso bile očitne, dan po nesreči pa me je vse bolelo in sem šla na urgenco.Motoristka je takoj jamrala da jo boli noga.
Avto je ocenjen kot ekonomska totalka, zavarovalnica pa sedaj nekaj zavlačuje. Zanima me sledeče, ali se lahko povzročiteljica ne glede na predhodno priznanje krivde premisli in pri svoji zavarovalnici ko jo bodo pozvali na priznanje škode, trdi drugače – mislim v smislu da bi dosegla deljeno krivdo.
kaj mi svetujete glede na situacijo? Naj zahtevek za telesne poškodbe vložim pri korespondenčni zavarovalnici (Triglav) ali direktno pri zavarovalnici povzročiteljice ( Donau versich. AG). Kje bodo moje poškodbe bolje ocenjene?.
hvala za odgovor in l.p.
Ker je Triglav koespondenčna zavarovalnica Donau versich.AG lahko zahtevek za poškodbe vložite pri Triglavu.Domnevam,da bi bila odškodnina direktno na Donau lahko višja,kakšne stroške bi imeli je pa tudi vprašanje.Tu mislim predvsem na stroške prevajanja …
Lahko pa koristite brezplačen nasvet odvetnice.
Glede možnosti deljene krivde,pa skoraj ni nikakršne možnosti,saj je krivda na strani motoristke.
Lepo pozdravljeni,Bruno