Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja prometna nesreča

prometna nesreča

Spoštovani,

Upam, da mi lahko svetujete, kakšen je postopek. Mož je imel prometno nesrečo, pijan voznik se mu je zaletel v avto zadaj. Avto je zelo poškodovan (baje „totalka“). Bila je klicana policija, so naredili zapisnik. Mož je trenutno na bolniški zaradi hrbtenice, glavobola… Krivda je popolnoma na voznikovi strani, ki se je zelo pijan zaletel v možev avto, ki je čakal v križišču ob rdeči luči. Kako pa sedaj naprej, kako potekajo tožbe zavarovalnici….? Ali lahko mož pričakuje kakšne odškodnino…? Vem, da imam čudna vprašanja, ker pa se to nam še ni dogodilo..

Najlepša hvala,

Maja

Vi morate na povzročiteljevi zavarovalnici vložiti odškodninski zahtevek. Cenilec bo ocenil vaše vozilo in vam povedal kako postopati naprej. Odškodnino za vozilo boste dobili, ko bo zavarovalnica imela vse dokumente. Zagotovo bo čakala na policijski zapisnik.
Ko bo vaš mož sposoben za delo in ne bo več na bolniški bo lahko vložil še odškodninski zahtevek za telesne poškodbe. Tega lahko z vso zdravniško dokumentacijo vloži sam ali pa preko odvetnika.
Ni pa to nobena tožba proti zavarovalnici, temveč čisto utečena pot po kateri boste prišli do odškodnine, tako, da brez skrbi in strahu. Če želite izvedeti še kaj, kar vprašajte.
Vašemu soprogu pa želim čimprejšnje okrevanje.Lep pozdrav
Tanja Razinger

Spoštovani,

Ponovno se obračam na vas. Cenilec je namreč že ocenil naš poškodovan avto in pravi, da bo najverjetneje »totalka«. Avto sva kupila lani in zanj plačala ca. 800.000 SIT, bil je že rabljen. Zdaj me pa samo skrbi in me zanima, ali bova zanj od zavarovalnice prejela vsaj npr. 700.000 SIT, ali lahko pričakujeva dosti manj. Vem, da tega tudi vi najbrž ne morete povedati, ampak kot laik, če razumem totalko, bi naj potem dobil toliko, koliko je avto trenutno vreden, a ne? A se da morda to kje na kakšni spletni strani preveriti ali izračunati? Na uradno dokumentacijo in višino zneska morava namreč čakati najmanj mesec dni, sem pa neučakana.
Če se vam ljubi odgovoriti, se vam najlepše zahvaljujem.

Maja

Totalka pomeni, da je vozilo tako poškodovano, da ne more iti v popravilo. Totalka je vrednost vozila na dan škode zmanjšana za % rešenih delov. Kakšen je ta % pa vam bo povedal cenilec. Vedno je vozilo, ne glede na to da je poškodovano še nekaj vredno.
Lep pozdrav
Tanja Razinger

New Report

Close