proim pomoč-ali moj 2-letnik kaže znake HA
Lep pozdrav,vsem skupaj.
Sem mamica dvoletnika.Ker me že nekaj časa pesti-muči tiho vprašanje,na katerega mislim da poznam odgovor,bi vas rada nekaj vprašala.oziroma prosila za branaje razlage.
Moj sinček je zelo živahen.že kot dojenček je bil neučakan-hranjenje,ni se hotel voziti v vozičku,največ pol urice,pri 1 letu mogoče 1 uro(ko smo ga zamotili s kako liziko,kruhom,…itd).je zelo razburljiv,že kot dojenček, je znal pokazati kaj mu ni vščeč.med 1 in 2 letom je imel obdobje da je klofal,tepel,cukal,skratka polno grobosti,…sedaj je to minilo,verjetno je bilo obdobje in pa naš blazen trud da se to nesme itd,….
tam neklje od 1,5 leta je ratal še bolj aktiven,živ,skos teka sem in tja,sploh v stanovanju,skače,se tudi 5 min sam ne zaigra.ko je bil mlajši je bilo to prisotno,vsaj 5-10 min.nikoli si ne najde kar ga zanima,noena igrača.naj povem da je s sept.vpisan v vrtec.sodeluje dobro,nima socialnih problemov navezovanja stikov,vzgojiteljica pravi,da pa so opazile da malo časa zdrži pri kaki stvari,ki jo počnejo,…npr risanje,kako ustvarjanje,…rabi malo time outa,potem pa spet lahko vozi dalje,…tudi bolj umijen je ,družbo ima rad,in tako ni bilo nobenih problemov z uvajanjem.
govori za 2 letnika veliko,v stavkih,…razme vse,se pa včasih dela da nič ne sliši čeprav točno ve da govorimo njemu.
ker je po naravi zelo trmast,že od ranega otroštva,ga težko obvladamo.pa še to,da ko je jezen,užaljen,se udari,….zamolkne-pomodri in kar nekaj časa traja da vdahne-od rojstva.s tem smo se navadili delat,in mislim da nas s tem ne izkorišča,ker se mi zdi da to ne-dihanje kar počasi izzveneva.
ker je težko vodljiv-doma,sem o tem povedala pediatrinji in nas je poslala k psihologu.tam je opravil teste nadpovprečno,samo zopet je potrdilo moj sum-ni zmožen dolge koncentracije,kar je za to starost baje normalno,samo mislim da ima res težave.
sprejemamo ga kot zelo odprto bitje,tudi družba.ampak samo kot zdr,delavec mislim naprej in razmišljam.
stalno nelkaj podira,je hrupen,razbija,tolče,poliva,…finomotoriko ima kar slabo-hodiva na delovno terapijo,ker mi noče up.žlice,vilice.,medtem ko gibalno motoriko ima za 4 letnika.
ker nam vzgoja dobesedno kar malo uhaja,vas prosim za špomoč,kako ste se ve mamice lotile tega procesa,kam jih vodite na aktivnosti,…..na kaj moram bit pozorna.
ni mi težko sprejeti dejstva,da bi bil najin otrok lahko HA,rabim pa le mogoče kak nasvet in kaj nas lahko še čaka.
lp
Hruškica,
v tem obdobju je težko natančno reči, da ima otrok motnjo pozornosti ali da je hiperaktiven, pa čeprav se določene stvari lahko že nakazujuejo.
Mogoče bi vam predlagala, da otroka pregleda še pedopsihiater.