profiliranje skozi hitro vožnjo
Spoštovani,
vedno znova opažam, da je veliko mladih fantov, ki izstopajo skozi neprimerno vožnjo. Ponavadi se to dogaja pred terasami gostiln oz. tam, kjer so ljudje. Opazil sem skupne točke takšnih ljudi. Ponavadi imajo “slab” avto, nalepko na zadnjem vetrobranskem steklu, podobno se oblačijo, celo hoja je specifična ter tudi obnašanje izven avtomobila, ki je tudi skrajno primitivno. Zdi se mi, da tudi intelektualno zaostajajo za povprečjem. Ponavadi so samski. Starost teh ljudi se giblje med 18-25 let in tudi več. Zanima me, če je to samo način, da pritegnejo pozornost? So mnenja, da je takšno obnašanje cool? So mnenja, da so neki posebneži oz frajerji? Verjetno že, saj se drugače ne bi tako obnašali. Jaz in tudi mnogi drugi pa sprejemamo takšno obnašanje s prezirom in posmehom. Prepričan sem, da izhaja takšno obnašanje iz psihičnih težav. Kako naj razumem to obnašanje, ki se mi zdi bolno tudi, če nevarnost s tem početjem za ostale ljudi sploh ne upoštevam.
Hvala za morebiten odgovor !
Spoštovani Taurin,
če bi hoteli željo po prehitri vožnji enostavno pripisati nekemu bolezenskemu procesu, bi morali spremeniti našo zakonodajo: prehitre voznike bi morali zdraviti, ne pa kaznovati, pa seveda temu ni tako.Postavljanje s konjskimi močmi namesto z lastno je sevada znamenje šibkosti, kljubovalnosti, vsekakor pa nezrelosti.
Nekaj podobnega sem tudi jaz opazil. Po mojem mnenju ge za neprimerno vožnjo iz dveh razlogov, skupni imenovalec je pa tudi alkohol. V eno skupino sodijo samski fantje, ki se hočejo postaviti pred puncami (tudi prijatelji) bodisi z dobrim avtom, (vsaj malo boljšim od najslabšega ali pa z navito mašino), hitro vožnjo, koliko si kdo upa, kateremu avto bolj potegne, itd. V drugo skupino pa spadajo zafrustrirani , jezni fantje, ki svojo jezo in neuspeh v življenju in z puncami kanalizirajo z agresivnim vedenjem in tudi z agresivno vožnjo.
Tudi jaz sem mnenja, da mislijo, da je takšno obnašane cool, da so posebneži in frajerji in mislijo pritegniti pozornost. Tudi jaz sprejemam takšno obnašanje z prezirom in posmehom, žal pa nekatere punce mislijo da so frajerji. Se mi je sicer že pred leti ena 16-letna prijateljica pohvalila, kako je en tip dober in ima dober avto (očetov) in sta se peljala na eni cesti 200/h. Sicer je vedela, da je prehitro, ampak je tip prižgal vse 4 žmigavce, pa je mislila, da vozi zaradi tega vozi varno. Poznam tisto cesto, in jaz se ne bi upal peljati na tistem odseku dosti več kot 100, (pa še to je kaznivo) in sem se držal za glavo, kako lahko punca občuduje takega idiota.
Se strinjam z g. Rejcem, da bi lahko tako ponašanje pripisali nezrelosti, verjetno bi pa bilo bolj koristno, če ni država primaknila kak tolar za izobraževanje mladih voznikov, namesto da samo kasira , (ponavadi policaji radar postavijo na takih mestih, kjer vedo, da bodo največ zaslužili, recimo tik za tablo za omejitev, -gledajo pa predvsem na zaslužek, ne pa na zagotavljanje varnosti). Pravih nevarnih prekrškarjev pa itak ne ulovijo.
Tale ^cupa*cups^ je pa res faca! Kaj tako tečnega še nisem prebiral. Verjetno misli, da je s tavelko žlico pojedel vso pamet tega sveta in kritizira vse po vrsti. Mora biti v življenju zelo dolgočasen tip, ki samo na tak način lahko vzbudi pozornost. Verjetno se mu zdi fantastično, če lahko iz parkirišča kake gostilne odpelje svojega 14 let starega jugota tako, da se še pol ure kadi za njim.
Oh, čupa čups, glej samo kako sem obziren, če že nisem toleranten- posvečam ti pozornost, ki jo tako krčevito iščeš po forumih z infantilnimi izpadi. Priporočam ti en zelo primeren epitaf za tvoj nagrobnik (seveda, ko bo tako daleč. Upam, da čim kasneje, da ne bo pomote). Naj se glasi takole: ZAPLETENA JALOVOST NEVEDNOSTI