Najdi forum

Profesionalni življenjepis

Na web strani mojedelo ponujajo za 29.900 sit, da ti pripravijo profeionalni življenjepis. da potem lažje dobiš zaposlitev. Zanima me, če ga je že kdo naročil.

Mislim, da takega cepca (zaenkrat še) ne poznam.

Ze res, da je mozno, da vse skupaj ni na ne vem kaksnem nivoju.

Ce pa ti tako pripravljen zivljenjepis prinese rezultat, potem pa je lahko se kako vreden. Skratka, ni nujno, da je to stran vrzen denar. Vacina posameznikov spoca skupaj tako nikakvi zivljenjepis, da bi si naredili uslugo, ce bi komu placali.

idi na stran http://www.prošnja.com kjer stane 10.500 sit

ne enem forumu sem bral da je ta živlenjepis dolg par strani halooooooooo kdo bo pa bral to nakladanje misliš da majo kadrovniki tolk cajta. Na delo bodo vzeli nekoga ki kaj zna in bo kaj nardil ne pa nekoga ki bo delal samo z jezikom takih mamo že v politiki zadost.
Tist človk bo po moje kr nekaj zaslužu saj v slovenci radi nasedemo

Pojdi na spletno stran Moje delo. Na njihovem forumu boš izvedela malo več.

Iz prve roke:
Življenjepis je dolg 3 strani – na prvi strani izobrazba in druga znanja, druga stran delovne izkušnje, tretja stran osebnost in konkurenčne prednosti pred drugimi kandidati – vse je ocenjeno s strani strokovnjakov in ne gre samo za doma napisan življenjepis, kjer lahko vsakdo napiše kar hoče, kadroviki pa verjamejo ali ne.
Kar se tiče prosnja.com, pa jaz ne bi nasedala. Vsaj pri nas kadroviki tiste prošnje direktno v koš mečejo…

Pa velik uspeha!

Na kaj je treba pazit da ponudba ne leti direktno v koš? 🙂

Predvsem na preglednost. Predstavljaj si – prejmeš ene 40 prošenj za isto delovno mesto.
Ene imajo zraven tabelarično napisan življenjepis – izobrazba… delovne izkušnje… znanja jezikov… računalništva… opravljen tečaji… itd. Kadrovik lahko v 1 minuti oceni ali izpolnjuje iz razpisa navedene pogoje ali ne.

Po drugi strani pa življenjepisi v stilu Ali potrebujete nadarjenega in kreativnega in potem opisovanje otroštva in odločanja za šole, tam nisem naredil sprejemnih in potem smo se s starši zmenili in nato sem… ene 3 gosto popisane strani teksta, skozi katerega se prebijaš ene 10 minut in na koncu ugotoviš, da ni opisal znanja jezikov, za opravljanje dela se pa nujno potrebuje angleščina… Imaš možnost, da zapraviš še 5 minut in kandidata pokličeš po telefonu, ampak bolj verjetno je, da se boš kar nehal ukvarjati z njim…

In če dobiš npr. 20 preglednih življenjepisov in 20 prostih spisov, med preglednimi najdeš npr. 5 takih, ki so zelo obetavni, povabiš jih na intervju in 1 ti je zelo všeč, izbran je za službo… 20 prostih spisov ostane neprebranih. Žal je to realnost danes pri kadrovanju, zato če se vam ljubi pisati spise – s tem ni nič narobe in mogoče boste komu, ki ima preveč časa, res popestrili dan, tisti ki se odločajo o tem ali vas bodo povabili na intervju ali ne, pa imajo gotovo preveč dela in se jim ne ljubi ukvarjati še s tem; torej če že pišete spis, vedno priložite tudi tabelaričen življenjepis.

Pa veliko uspeha!

Jaz sem ravno diplomiral na strojni in zdaj sem nardil CV ki mi zasede eno stran in četrt. Zdaj bom pa začel pisat prijave, predvsem ponudbe na dobre firme kjer imam bolj malo šans ker ne znam angleško ker sem se učil samo nemško 🙂

samo še to me zanima kater dan kadrovniki najraje preberete pošto-mogoče petek? 🙂

Čudovito!

Potem bom pa nehala zase prošnje pisati, ampak bom pisala prošnje drugim in obogatela:)

Saj ne. Jaz bi ti napisala odlično prošnjo za šestkrat manj denarja. Povabilo na razgovor ti garantiram. Ti raje šparaj za dobro (drago) obleko, ki bo naredila “vtis” , frizerja ter za manikerko. In kupi si knjigo o govorici telesa. Naučila se boš, kako odlično odglumiti samozavestno, komunikativno, sposobno, pošteno… osebo, četudi to morda nisi.
Imeti roke ves čas na mizi in ne skrite pod njo, je zelo pomembno. Odkrite osebe to itak podzavestno počnemo, razen če imamo pogrizene nohte. Drugi se pa tega tudi z lahkoto priučijo (priučimo 😉
Ne moreš verjeti, kako nepomembne stvari naredijo vtis.

Veliko uspeha pri iskanju sanjske službe ti želim!

to ni prav da se predstavljaš za nekaj kar nisi in potem delodajalec ni zadovoljen s teboj

şE RAZUME DA NI PRAV!

Mar ne vidiš, da se delam malce norca? Ampak na žalost je tako. Prav hočejo, da jim lažeš! Iz lastnih izkušenj govorim. Imela sem možnost za super službo, a sem na poskusni dobi pregorela, ker sem bila preveč iskrena. Ko sem naredila napako, sem kolegici, ki me je uvajala to povedala in jo prosila, da mi napako pomaga popraviti. Skupaj sva to naredili potem v desetih minutah in delo je šlo nemoteno dalje. Potem pa sem jih slišala od šefice kako nenatančna in grozna da sem. Kot da druge nikoli niso delale napak! Še večkrat kot jaz, samo da so to pred šefico spretno prikrile.
Ko je nekoč ena naredila res usodno napako, sem jaz to opazila in jo med malico na to diskretno opozorila. Namesto da bi bila vesela me je pogledala kot garjavega psa. Kasneje je naredila tako, da je izpadlo, kot da sem njeno napako naredila jaz. In sem odletela.
Zabavno ne?
Ampak brez skrbi. Še vedno sem iskrena na razgovorih in v službah, ki jih priložnostno dobivam. To je vrlina, ki se ji ne nameravam odpovedati za nobeno ceno. Tako bom nekoč zagotovo dobila službo, kjer se bom dobro počutila in kjer me bodo znali ceniti.

Pozdravljen,

Glede tega ni pravila – kdaj pa se tebi ljubi brati prospekte in kataloge od podjetij, ki jih dobiš v nabiralniku? Verjetno v dveh primerih:
– ko ti je dolgčas
– ko nekaj potrebuješ.
Torej, če boš imel srečo in svojo ponudbo poslal v podjetje ravno v trenutku, ko bodo iskali nekoga podobnega, bodo tvojo pošto sigurno prebrali. Drugače lahko upaš na srečo ali pa: najprej pokliči v podjetje, vprašaj na koga lahko nasloviš prošnjo za zaposlitev, potem jo napiši direktno na to osebo in to osebo čez nekaj dni tudi pokliči, vprašaj če so jo dobili, če je kaj možnosti… To je sicer težja pot kot samo napisati prošnjo, ampak sigurno daje več možnosti.

Glede nemščine pa se sploh ne strinjam s tabo – nemščina postaja v slovenskem prostoru vedno bolj pomembna in mislim, da je to pogosto prednost pred drugimi, ki znajo zgolj angleško. Izbiraj podjetja, ki so v lasti multinacionalk, ki imajo nemške kupce oz. dobavitelje. Sploh če boš delal v komerciali – če ti to ni tuje – ne bi smel imeti problem dobiti službo.

Pa srečno!

Hvala! 🙂

Sem nasedla in kupila ta “profesionalni življenjepis”. To kar sem dobila pa ni vredno niti 3000 SIT. Čisti nateg!

New Report

Close