PRODAM P R E G O M I N
potem pa zahtevaj od pediatra da pošlje dokumentacijo na komisijo, ko dobiš rešeno, kar boš zagotovo dobila če ima tako močno alergijo, greš k pediatru da napiše Rp, greš na ZZZS potrdit Rp, zraven nesi potrdilo in odneseš Rp v lekarno, dobiš kar imajo na zalogi, ostale škatle se dogovoriš kdaj jih dobijo in jih greš iskat. in to je to.
dokumentacijo bi ti že takoj moral dat naprej spec. ki je alergijo ugotovil, gastroenterolog ali pa alergolog, nič pa ni narobe če da naprej pediater, tudi pri nas je dala, ko smo menjavali mleko pregomin za alernovo.
potrdilo ima čas veljavnosti, omejeno je tako časovno kot tudi po št. škatel, zato ga moraš obnavljat, postopek pa je vedno isti. ja potrdilo dobiš na podlagi izvidov in mnenja spec., iz katerega je razvidno da je potrebna eliminacijska dieta, brez mleka.
Lp.
res je da ga kupujemo nekateri, ker še ni dokumentacije, apak jas si ga nebi kupila 10 škatel, kupovala bi postopoma, mislim pa da ga je mihaela dobila na recept, po moje ga nebi šenkala zdravstvu ampak bi ga podarila, če sem ga zastonj dobila, mi ga namreč že 1 mesec kupujemo, ker še nisva naredile testev je pa res če ti dokažejo al. dobiš vrnjeno
Mogoče ga Jajo kupil/kupila ali dobila na recept. To se me v osnovi ne tiče. Bi želela samo povedati, da ne dobijo vsi Pregomina na recept. Pri nas je že tako. Opravili smo več testiranj, pa nobeno ni pokazalo alergijo na mleko. Zato našemu ne pripada. Če pa mu damo karkoli kar je v povezavi z navadnim ali pa prilagojenim mlekom je pa tak kot da smo ga pretepali s koprivam, pa spraska se do krvi … Na Vrazovem mi je zdravnik rekel … žal dokazano ni, vsi znaki so očitni da gre za alergijo, vendar ker mu testiranje ni pokazalo, mu ne morem predpisati Pregomina na recept. Če si ga lahko privoščite mu ga kupujte sami, drugače pa mu dajte kakšen sojin nadomestek. Seveda si ga bomo privoščili, saj nama je pomembno njegovo zdravje. Ko ga gremo kupiti v Kolinsko (ker je tam najceneje) ga kupimo 6 škatel naenkrat. Zato razumem, da ga nekdo prodaja in da ga ima 10 škatel. Kot sem rekla na začetku, ne vem če je to takšen primer, vendar pri nas na žalost mesečno damo 70 evrov samo za mleko.
Med drugim pa še to … nad našim zdravstvom sem obupala. Naš je sedaj star 6 mesecev in ker že je gosto hrano smo ugotovili, da ima alergijo na gluten. Pa ga ne bomo dali testirati. Čemu? Pri mleku nam nič ni pomagalo, zakaj bi bilo kaj bolje pri glutenu.
Barbalina, pri nas je isto: alergije na mleko ni več dokazane (pred časom samo na koži), zato nam v Lj mleka ne predpišejo, ga pa imam še z Jesenic, kjer sva bili prej vodeni.
Moram ti povedati, da pediatri pravijo, da se alergija lahko pokaže tudi šele pri 2, 3 letih. Pri nas je alergična od rojstva, pa je kri šele pri 11 mesecih pokazala večino alergij, tako da kar daj otročka še testirat. Mi imamo ravno jutri ponovno kontrolo, v starosti enega leta in 2 tednov.
lp
Kaj je zdaj s tem Pregominom? Mi ga moramo še vedno kupovat, ker ni še krvnih izvidov. Na koži pa ni nič pokazalo. Tamala pa pride čisto p0ikasta in drisko dobi, če dam kaj drugega. Meni je vseeno, če je tale kupljen ali dobljen, važno mi je, da prišparam. Tamala poje tri škatle na teden (150€/mesec).
Se mi pa res zdi neumno in nehumano, da bi nekdo služil na bolnih otrocih.
LP Maja
Da je tamali alergičen na gluten … začelo se je pred parimi dnevi, ko smo mu dali skorja kruha da jo je grizel, pa je koža na čelu kasneje (nekaj ur kasneje) počasi postajala kot da je polna malih mozoljčkov. Priznam, da nismo bili pozorni na to … zato smo mu skorjo kruha dali še naslednje tri dni. Tašča je v naši odsotnosti (kot znajo samo babice :)) mu dala baby piškot … da ne govorim kakšen je postal čez nekaj časa … kot da smo ga pretepali s koprivami … sem mislila, da bo oči si z mencanjem čisto obrabil, pa ponoči nismo skoraj nič spali, saj ga je neprestano nekaj napenjalo …
Šele naslednji dan mi je kapnilo, da je mogoče nekaj v zvezi s kruhom pa piškoti. Saj je to bila edina nova hrana od petka. Zato sva nehala z kruhom … in se je stanje v roku enega dneva popravilo. Nazaj je začel normalno spati, koprivnica na koži je počasi začela izginjati … saj ne vem če je gluten, .. bolj verjetno je alergija na pšenico.
Za mleko so mi pa rekli, da naj čez nekaj mesecev poskusimo ponovo z dodajanjem prilagojenega mleka, pa se bo videlo kako in kaj. Sam nisem kaj preveč optimistična … jaz imam intoleranco na kravje mleko, moj partner pa potrjeno alergijo na cvetni prah, pršice in pa določeno sadje. Kot se včasih hecam … po novem partnerjev ne zbiramo več po sistemu “rad te imam”, temveč “kakšne alergije imaš” :))
lp
b.