Najdi forum

problemi z vrtcem

Sem mati 5 in pol letne hčerke, ki je šla v vrtec pred enim letom. Vedno je govorila z nekim veseljem, da ko bo velika, bo tudi ona šla v vrtec, kot njen starejši brat.
Njen bratec namreč sedaj hodi že v drugi razred. In tako smo jo zapisali. Naj povem še, da do pred vstopom v vrtec jo je varovala babica, ki jo ima zelo rada.
Varovala bi jo tudi naprej, če jo jaz ne bi zapisala v vrtec, ker sem hotela, da se malo tudi socializira. Zapisala sem jo v program samo 4 ure, tako da jo gre babica
tudi po kosilu iskat. Pri babici je tudi, kadar je malo bolna itd.
Muči me pravzaprav to; Hčerka je po naravi zelo plašna in je potrebovala kar dolgo uvajanje. V tej skupini,kjer hodi ona je kar precej nagajivih fantov, za katere pravi ,da ji tudi nagajajo. Seveda nagajajo vsem punčkam v skupini, saj kje pa ni nagajivih fantov. Njej pa gre to na živce, ker je zelo natančna in jo moti tudi to, da nekateri v vrtcu pri jedi packajo itd. Izdelek naredi vedno 100 % do konca oz. ni zadovoljna s polovičarstvom. Velikokrat mi pravi, da nima kaj početi v vrtcu, ne vem ali zaradi tega, ker bi rada ostala doma. Zaenkrat nima še nobenih psiholoških težav zaradi tega, bojim pa se, da lahko pridejo.
Kot sem že prej omenila, je bolj plašne narave, zato jo tudi ostale punce v skupini ne “šmirglajo” preveč. Ne vem, kako bi ji vlila tako samozavest, kot jo ima doma. Naj povem še, da je punca brihtna, doma je bolj živa od bratca, kar me je prav presenetilo ob uvajanju v vrtec. Doma pred hišo se normalno igra s fanti in punci.

Torej moje vprašanje je; ali naj hčerko izpišem iz vrtca do male šole, to je do septembra in je pri babici. Ali naj vztrajam. Naj še povem ,da ima čudovito vzgojiteljico in je ne bi rada izgubila, ker ko otroka enkrat izpišeš lahko prideš v isto skupino samo če je prostor. Tudi če je mala šola. Zanima me tudi ali se otrok s tem utrdi ali se zapre sam vase. V bistvu je do male šole samo slabo leto dni in bojim se, da če je sedaj izpišem iz vrtca bo imela v kasneje v šoli probleme
s samozavestjo.

Prosim vas za vaše mnenje.
Že v naprej se vam zahvaljujem.

Taja

Spoštovana Taja,
vaša hčekra rada vse opravi “stoprocentno” in takšna bo tudi v medsebojih odnosih, seveda pa za to potrebuje čas.Tudi v vrtcu.Brez škode za naprej jo lahko pustite v vrtcu pod dosedanjimi pogoji.Računajte s tem ,da imna hčerka za prilagajanje sebe drugim in drugih sebi pol manj časa, kot nerni vrstniki, ki prebijejo v vrtcu ves čas.

Hvala lepa za odgovor.

Vseeno pa me zanima,kako gradiš otroku samozavest, kako postane bolj samozavesten. Ali ko je izpostavljen vsem tem pritiskom se sčasoma ” utrdi”.
ali postane še bolj zaprt vase.

Hvala za vaše mnenje!

Spoštovana Taja,
pomislite na to, da hčerke ne oste mogli povsod varovati in da jo bo to, kar doživlja sedaj v vrtcu, okrepilo za tiste mnogo težje preizkušnje v odnosih, ki jo čakajo v šoli.

New Report

Close