problemi z menstruacijo
Pozdravljeni!
Dobri 2 leti sem jemala KT Diane, z njimi sem bila zadovoljna. Moj ginekolog pa se je odločil, da mi predpiše druge – in sicer nove na tržišču Belara. Naj bi bile podobne Diane (ravno tako za zmanjševanje težav z aknami), poleg tega pa naj ne bi zadrževale toliko vode v sebi. Delovale naj bi zelo podobno kot Diane. Po 7-dnevnem premoru (ko sem zaključila z Dianami), sem tako začela jemati Belaro, ob isti uri kot Diane (sklepam, da sem ravnala pravilno). Vse je bilo lepo in prav, dokler nisem vzela 10. tabletke iz ovojčka (petek). Takrat se mi je zvečer pojavila kapljična krvavitev, ki pa je bila zelo rjave barve. In ta žal traja vse do danes (ponedeljek zvečer). Vmes pride do večjega izcedka, ki je tudi take rdečkaste barve, potem pa spet samo rjave kapljice. Zanima me zakaj je do tega prišlo? Sklepam, da zaradi menjave kontracepcijskih tablet. Vseeno me skrbi, ker če so si zelo podobne z Diane, potem se to ne bi smelo dogajati, ali pač? Ali mislite, da te enostavno niso za mene (čeprav si mislim, da je težko tako hitro ugotoviti)?
Mi svetujete, da počakam do premora in do odtegnitvene krvavitve in potem vidim kaj bo ali naj se takoj obrnem do ginekologa?
Že v naprej najlepša hvala za odgovor!
Pozdravljeni!
Stara sem 22 let in pred 4 leti sem pričela jemati kontracepcijske tabletke Diane 35 (najbolj zaradi težav z aknami in zaščite). Pri Diane sem pojedla škatlico 21 tabletk ter čez 5 dni dobila menstruacijo. Menstruacijo sem imela redno, precej močno prva dva dni. Zaradi pogostih glavobolov in ker se mi je koža popravila, sem se odločila za menjavo tabletk. Ginekologinja mi je predpisala KT Zoely. Koža se mi je nekoliko poslabšala. Čakala sem dan, ko bom dobila menstruacijo kot pri Diane. Danes sem vzela 3 neaktivno tabletko. Sedaj imam že 2 dni zelo blago menstruacijo oz. rjav izcedek. Glede na to, da sem z uporabo Diane imela močne menstruacije, sedaj pa skoraj nič, me zanima, ali je kaj narobe? S fantom imama redne spolne odnose, tabletke jemljem redno, zato dodatne zaščite nimama.
Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem!
Živjo. Imam nekaj vprašanj za vas. Pet let in pol že jemljem KT yarina. S partnerjem sva se odločila za naraščaj, zato trenutno nadaljujem s Folno kislino (2,5meseca). Menstruacijo imam že od samega začetka redne, le prejšni mesec mi je zamujala en teden in ta mesec enako vendar ne samo en teden. Trenutno teče 39. dan od 1.dneva zadnje M. Naredila sem 2 testa (včeraj in predvčerajšnih) v razmaku enega dneva in je obakrat pokazal minusek. S partnerjem si zelo želiva malo štručko, vendar ne znam izračunati plodnih dni, ker imam očitno čisto zmešan ciklus. V kolikšnem času se bo to uredilo? Ima katera podobne izkušnje?
Ali je možno da sem zanosila, ker sva s partnerjem imela nezaščiten odnos (predvčerjašnjim) in je prišlo do izliva, vendar mislim da so moji plodni dnevi že mimo, če gledamo na to, da nastopi 11. dan v 28. dnevnem cilkusu..? Hvala za pomoč.
Zdravo.
Menstruacije še vedno ni od nikoder in jaz pridno delam teste vsak teden. Trenutno je (21.9. – 1. dan zadnje M) preteklo že ogromno zamudnih dni od M, da sem se odločila danes narediti spet test in je pokazal plusek, vendar ne vem ali je rezultat realen, ker sem test delala tudi 11 dni nazaj in je pokazal minus. Ali lahko na rezultatni test upliva tudi odnos 12 ur nazaj?
V zadnjih 14 dnevih opažam tudi špikanje v jajčnikih, pretirano sem zaspana in tudi slabosti sem že imela, kljub neg. rezultatu. Je to psiha ali sem po izračunih glede na to koliko časa mi izostaja noseča 10 mesecev? Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Moj tokratni problem se navezuje na pozabljeno kontracepcijsko tableto. :S V septembru sem pozabila vzeti predzadnjo KT (torej v 3.tednu). Storila sem tako kot piše v navodilih – naslednji dan sem pojedla 2 tabletki in nato sem (25.09.2013) kar nadaljevala z novim omotom, brez premora. Sem naredila prav? Sprašujem se zato, ker sem konec septembra in v začetku oktobra imela vmesne izcedke (ampak to sem smatrala kot stranski učinek na izpuščen premor) – bolj me skrbijo naslednje 3 odtegnitvene krvavitve, ki so bile zelo šibke. Zadnja (pretekli teden v decembru) pa je bil res zelo minimalna – samo bolj kot ne rjavi izcedki. Kaj to pomeni? Je vse ok? Skrbi me zato, ker sem do septembra menstruacijo (oz. odtegnitvene krvavitve) imela normalno. Zakaj se je to sedaj spremenilo?
Najlepša hvala za odgovor!
Če nimate rednih menstruacij, je plodne dneve zelo težko izračunat. Lahko kupite ovulacijske teste, vendar tudi te niso zanesljivi. Če se zelo dobro poznate, boste mogoče opazila spremembe, lahko na razpoloženju,na koži,na zbadanju v spodnjem delu trebuha, predvsem na nožničnem izcedku,ki je podoben beljaku. Ovulacija se zgodi 14 dni pred menstruacijo, tako pri 28 dnevnem ciklusu nastopi na sredini ciklusa.
Delajte na otročku vsak dan ali vsaj od 14. dneva ciklusa dalje . Vendar vedite, da tudi ženske, ki imajo zelo redne cikluse ne zanosijo kar takoj, tukaj igra vlogo namreč še veliko drugih dejavnikov, zato je treba predvsem vztrajati.Nikakor pa štetje plodnih in neplodnih dni NI zaščita pred zanositvijo.