Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Problemi z mehurjem

Problemi z mehurjem

Pozdravljeni,
obračam se še na vaše mnenje, ker počasi obupujem, da bi bilo kdaj bolje… Namreč težava je v mojem mehurju. 2 leti nazaj (pri 16.) sem dobila prvo vnetje, dobila sem AB MacroBID, ki je simptome kot sta kri in pekoče uriniranje odpravil, ampak težave so ostale še približno 2 meseca. To poteka nekako tako, da en dan je čisto ok (takih dni je malo), potem me en dan tišči na wc tudi do 20x, enkrat me tišči da moram it, enkrat čutim mehur kot da me tišči pa me sploh ne, ker ne moram lulat…. Velikokrat ko grem lulat imam občutek, da je urin nekako šel iz mehurja ampak se ustavil nekje v sečnici in ni prišel ven, včasih pa je občutek tak, kot da mehurja nisem izpraznila dovolj. Včasih takoj po uriniranju ko se vsedem ne morem sedeti zaradi občutka polne sečnice, v glavnem ne vem kaj se dogaja, ker to ni ničemur podobno. Res je čudno, ker znaki kot je pogosto uriniranje, tiščanje in nepirjetni občutki v mehurju so, ampak ni pekočega občutka in krvi… Ne vem kje je razlog… Mogoče AB ne ustrezajo in mi ne pozdravi dovolj?… Potem se je to stanje nekako po nekaj mesecih izboljšalo in večjih težav nisem imela vse do marca.. Spet dobim MacroBID, spet izginejo najbolj grozni simptomi ampak pogosto uriniranje, čutenje mehurja čeprav je prazen, občutek, da se sečnica ni izpraznila pa še vedno vztrajajo 2 meseca. Vmes je bilo malo bolje 2 tedna. Pred dvemi leti se zdravnica ni ravno ubadala s tem, mi je rekla da bo minilo in mi še enkrat dala antibiotike čeprav ni bilo bakterij v urinu oz. jih je bilo malo. Sedaj pijem nek čaj urovir? nekaj takšnega za blaženje simptomov vnetja a mi ne pomaga skoraj nič…. Res nevem več kaj naj naredim… Ne pijem več kave, alkohola, po spolnih odnosih, ki jih je tako ali tako malo ker mi ne pašejo zaradi mehurja grem vedno takoj lulat (ne menjam partnerjev imam resnega fanta, ki sem mu prva on pa meni), okrog pasu imam vedno zapeto jopico in dosti pijem… Ne vem kje bi bila lahko težava, za to prosim za pomoč.. res sem že obupana, ker sploh ne vem če bo to kdaj minilo… Je pa grozno moteče in močno vpliva na mojo psiho, saj sem zelo vzdražljiva itd….
PROSIM za pomoč in predolge kaj naj naredim da bi bilo bolje… Razmišljala sem, da bi reskirala 30 evrov za probiotike z izvlečkom brusnice, če bi kaj pomagalo ampak res ne vem… Ker vsi, ko dobijo AB so potem ok, meni pa se to ne neha in ne neha….
LP
Obupana 18 letnica….

Ponavljajoča vnetja mehurja zdravimo drugače, kot prvega. Potrebno je odvzeti urin, opraviti preiskavo na bakterije in s tem dobiti natančen podatek, katera bakterija povzroča vnetja in kateri antibiotik je zanjo najprimernejši. Če se vnetja še ponavljajo, napotimo k specialistu, da ugotovi, če morebiti ne gre za kakšno okvaro, ki jo je potrebno ozdraviti.
Vsa pomožna sredsstva so sicer res samo pomožna, pomagajo pri zdravljenju, ne pozdravijo pa vnetja, kot ga antibiotiki in ne preprečijo ponavljanja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close