Najdi forum

Živjo (:
imam večji problem z mamo, nikamor mi ne pusti! Nič! Odkar sva se s fantom razšla, k njemu sem komot šla, ni delala večjih težav. A zdaj, da bi šla za več kot 3ure kam (še podnevi ne!), cela pizdarija.. Najde nevem koliko razlogov da ne, pa kje mi denar (delam in si denar sama služim za zabavo).. Nič nesmem, vedno najde razlog da nesmem nikamor… Jaz bi res rabla malo več svobode,že fant me je omejeval in mi prepovedoval izhode s prijatelji,zdaj pa še ona (kot da sta se zmenila)…
Res nevem kaj naj storim, zaklepa me pred svetom in me omejuje, prijatlom si moram izmišljati razloge zakaj nemorem priti ven.. Vsi,še mlajši od mene (stara sem 16let), hodijo ven in jim normalno pustijo ona pa more skos neki težit..
Hvala že vnaprej (:

Draga Metallica 97,

napisala si, kaj te moti in jezi pri maminem omejevanju tvoje svobode, ki ga v dolgih poletnih dneh verjetno doživljaš še bolj moreče. Tako je, kakor da sta na svetu samo mama in ti, in to je majhen, utresnjujoč, naporen, zadušljiv svet. Mamo je strah zate, o tem sem prepričana, ti pa si v letih, ko je upiranje starševski avtoriteti popolnoma normalen proces, škoda pa je, če se pri tem obe strani samo izčrpavata in si niti malo ne zaupata. Kako zdaj voziti slalom med njeno zaskrbljenostjo in tvojo željo po prostosti? Kaj pravi oče oziroma drugi člani družine? S kom se o tem lahko pogovoriš (saj se moraš celo prijateljem lagati, zakaj nisi več in dlje zunaj)? Kako je do tega sploh prišlo? Imata z mamo kako skupno točko, pri kateri si ne skočita takoj v lase in se dobro razumeta? Če se ti da napisati malo širše o svoji situaciji, upam, da ti bom lahko dala kak bolj uporaben odgovor.

Lep pozdrav,

Jana Lavtižar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka I [email protected] I 040/523-787 I www.janalavtizar.com

New Report

Close