Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Problemi z grlom

Problemi z grlom

Zdravo problemi z grlom se mi vlecejo ze kar nekaj casa sem 29let star kadilec. Prebolel se veliko angin. Zadnji mesec Imam obcutek cmoka v grlu in bolecine v predelu prsnice ampak bolecine v levi strani prs in prsnice so po mnenju kardiologa osteomuskularne narave(zacelo dogajati po napornem plavanju. 8 mesecov nazaj).(uz srca, slikanje prsnega kosa + testiranju na kolesu ni pokazalo nic tako da to pripisujem temu. Problem imam pri pri poziranju sline ko dam prst na adamovo jabolko naredi klik ali ko mocno odprem usta tudi. (pri hrani in pijaci nimam tezav) sel sem do zdravnice katera mi je predpisala antibiotik 3dan/10 in je stanje se vedno isto. Spijem tudi dosti gaziranih pijač. (Pijem dosti premalo) vrocine nimam. Obcasno me Stiska me v grlu. Boli me tudi nad prsnico in pod grlom v jamici. Mandlje imam povecane in pa tudi bezgavko levo desno v vratu in pa bezgavko na desni strani sprednja stran grla desno od jamice. Imam tudi anksiozno motnjo in vse to moj strah se povecuje .
Pripnem vam se sliko od grla.
https://www.dropbox.com/s/pu7lfgf0c5vh9w1/Photo%2013-06-2019%2C%2017%2014%2046.jpg?dl=0

Zdravnica trdi da gre za bakterijsko okuzbo. Mogoce sem tudi malo prevec prebiral po internetu ki je sprozilo prevec vprasanj.

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Spoštovani,

na sliki se vidi karies in vneta dlesen v spodnji čeljusti levo (zadnji zob).
Mandlja sta normalna. Na zadnji steni žrela je vidno izcejanje goste sluzi iz nosnega žrela – morad kronično vnetje sinusov zaradi kajenja.
Ni znakov za bakterijsko okužbo (razen kariesa)
Svetujem obisk zobozdravnika, opustitev kajenja in ORL pregled nosu.
nehajte si stalno tipati hrustance . normalno je, da so elastični in da naredi klik…

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Vaš link
Vaš link

Pozdravljeni. Tudi jaz imam težave z grlom. Skoraj vsakodnevno me boli zjutraj, v ustih imam čuden grenak okus. Imam težave s kislino, vendar me po jemanju nolpaze in emulzula grlo se bolj boli in je občutek cmoka v grlu se hujši, zato sem zdravila opustila in sedaj je bolje. Sem pa v ustih opazila tole belo na desni strani grla. A me more skrbeti?? Najlepša hvala za odgovor

Pozdravljeni.

Na vas se obračam zaradi težav z grlom. Skoraj vsakodnevno se zbudim z bolečim grlom in kislim občutkom v ustih. Grlo me ponavadi boli samo zjutraj. Bila sem na gastroskopiji in imam diagnozo GERB. Sedaj sem spet začela jemati Nolpazo kot mi je predpisal zdravnik. Imam pa tudi ves čas suha usta, čeprav veliko pijem (3-4l vode na dan) in pa če veliko govorim postanem hripava. Kadila sem cca 8 let, prenehala kašen mesec nazaj.

Skrbi a me tale bela lisa na desni strani grla. Je mogoče da je nevarna? Bila sem danes pri zdravniku zaradi nje, on pravi, da jo imam tudi na levi strani (jaz je ne vidim) in mi dal napotnico za ORL. Na vrsti bom nekje septembra/oktobra. Zato se s svojo težavo obračam na vas, če se vam zdi kaj nevarnega mogoče bolje da grem samoplačniško prej? V sredo se odpravljam na dopust za 10 dni in mi sedaj to nikakor ne da mira.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pilagam slike
Vaš link
Vaš link

Lepo pozdravljeni!

Star sem 30 let. Pred dvema letoma sem si prvič zatipal nekakšno zatrdlino oz. odebelitev na levi strani vratu. Direktno pod ušesom, na sredini dolžine vratu. Ko glavo nagnem v desno stran, tako, da je leva stran napeta, jo lahko s pritiskanjem premikam sem ter tja, tako, da je v določeni meri premična. Ni okrogle, pač pa bolj ploščate oblike in me nič ne boli.

Malce moteče je požiranje, saj mi mehka tkiva ob zatrdlini pri vsakem požiranju malce preskočijo. Tudi če ob požiranju sline z roko tipam levo stran vratu, čutim, kako se tkiva premikajo z veliko večjo intenzivnostjo, kot na desni strani vratu, kjer je premikanje tkiv ob požiranju skoraj nično.

Včasih imam občutek, da se mi v levem delu grla nabira sluz, ki jo moram izkašljati. Zdravstvenih težav nimam, počutim se dobro. Sem pa kadilec (kadim od 23 leta, nekje od 4 do 6 cigaret na dan).

Odkar vem zase, mi vse na telesu preskakuje, sklepi mi pokajo, poka mi v hrbtu itd… Vrat že dolgo časa večkrat dnevno nagibam in sučem, da mi mehka tkiva preskočijo. Skrbi me le zatrdlina, za katero ne vem koliko časa jo že imam.

Še tole. Že več let mi ustreza spanje na način, da spim na hrbtu in potem glavo nagnem izrazito na desno stran, tako da je leva stran vratu med spanjem napeta. Mislite, da bi zaradi tega lahko nastala odebelitev oz. zatrdlina?

Upam, da sem natančno opisal kaj me pesti ter, da boste znali iz napisanega narediti kakšen sklep.

Za odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem.

Spoštovani NastjaPika3 = pikapoka333,

po vašem opisu sodeč gre za znake refluksa. Na slikah ni videti ničesar, kar bi vas moralo skrbeti. Vidne so brazgotine obojestransko – verjetno po delni odstranitvi mandljev.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Spoštovani šonkoneri,

po vašem opisu sodeč je lahko
– bulbus arterije karotis (tam, kjer se žila razcepi, to je normalna struktura)
– povečana bezgavka
– manjša cista

Priporočam vam, da opravite ultrazvok vratu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close