problemi z babico
pozdravljeni.
zanima me, če gdo ve kako spraviti babico v katerikoli dom oz. neko ustanovo z bolanimi ljudmi.???
Z punco sma si zrihtala mansardno stanovanje pri babici. katero polovoci mi je dodelila moja mama. tako da imama z babico pol, pol. hiše in vsega. pri njej so si hoteli narediti stanovanje tudi njeni hčerki in sin. A so raje odšli in vseskup pustli, ker je bilo baje isto sami prepiri. jas pa sem stanovanje zrihtal do konca.
zdaj ko sma se vselila k njej pa je katastrofa. vsaki dan se samo dere okoli hiše nič ni nikoli vredu. laže take in drugačne stvari. sami prepiri vsaki dan. tudi policija je morala že enkrat priti in je ona plačala kazen. in kar naprej isto nič ne pomaga. zdaj pa nevem več kaj.
Poslušaj, no ….ta fant se je priselil v tisti del stanovanja, ki ga je dobil od svoje matere. Saj je povedal, da imata babica in mati pol-pol, a ne?
Ne vem, kakšno je ozadje te zgodbe, toda moje mnenje je, da se nima nihče kaj vtikati v življenje drugih. Očitno je problematična babica, če že nekaj njenih otrok ni hotelo živeti pri njej. Kaj pa daje babici pravico, da je takšna do vseh? Žal poznam tudi druge starejše ljudi, ki kar naprej najedajo, dobesedno zajebavajo mlajšo generacijo. Očitno so jim pošle moči za kaj drugega, pa jim edinole še jezik dela 100%.
Saj ne pravim, da se morajo starejši pokoriti mladim…niti slučajno. Toda star človek bi moral misliti tudi naprej, saj mu bo čez čas potrebna pomoč mlajšega roda. In kdo bo prvi pomagal, če ne tisti, ki je pod nosom.
Če bi imeli starejši razpucano v glavi kako se obnašati in če bi imeli mladi potrpljenje z nemočjo starejših, bi bilo na tem svetu vse drugače.
Jaz živim s svojo družino v hiši skupaj s starši. Lansko leto smo vzeli pod streho še mojo dementno babico, ki ni bila zmožna več skrbeti sama zase in smo jo negovali vse do njene smrti letos. Dejansko smo takrat živele v isti zgradbi 4 generacije. Ne bom rekla, da je bilo lahko, ampak če obvladaš umetnost sobivanja, prilagajanja drug drugemu, potem gre. V vseh teh letih, kar živimo skupaj, pa se še nikoli nismo skregali ali povzdigovali glas eden na drugega…
Poslušaj, no ….ta fant se je priselil v tisti del stanovanja, ki ga je dobil od svoje matere. Saj je povedal, da imata babica in mati pol-pol, a ne?
Ne vem, kakšno je ozadje te zgodbe, toda moje mnenje je, da se nima nihče kaj vtikati v življenje drugih. Očitno je problematična babica, če že nekaj njenih otrok ni hotelo živeti pri njej. Kaj pa daje babici pravico, da je takšna do vseh? Žal poznam tudi druge starejše ljudi, ki kar naprej najedajo, dobesedno zajebavajo mlajšo generacijo. Očitno so jim pošle moči za kaj drugega, pa jim edinole še jezik dela 100%.
Saj ne pravim, da se morajo starejši pokoriti mladim…niti slučajno. Toda star človek bi moral misliti tudi naprej, saj mu bo čez čas potrebna pomoč mlajšega roda. In kdo bo prvi pomagal, če ne tisti, ki je pod nosom.
Če bi imeli starejši razpucano v glavi kako se obnašati in če bi imeli mladi potrpljenje z nemočjo starejših, bi bilo na tem svetu vse drugače.
Jaz živim s svojo družino v hiši skupaj s starši. Lansko leto smo vzeli pod streho še mojo dementno babico, ki ni bila zmožna več skrbeti sama zase in smo jo negovali vse do njene smrti letos. Dejansko smo takrat živele v isti zgradbi 4 generacije. Ne bom rekla, da je bilo lahko, ampak če obvladaš umetnost sobivanja, prilagajanja drug drugemu, potem gre. V vseh teh letih, kar živimo skupaj, pa se še nikoli nismo skregali ali povzdigovali glas eden na drugega…[/quote]
Ja, samo fant sprašuje, kako jo spraviti v dom, oziroma “spraviti s poti”….
Ne vem, če je vpitje dovolj velik razlog, sploh če sama skrbi zase.
Jaz živim s svojo družino v hiši skupaj s starši. Lansko leto smo vzeli pod streho še mojo dementno babico, ki ni bila zmožna več skrbeti sama zase in smo jo negovali vse do njene smrti letos. Dejansko smo takrat živele v isti zgradbi 4 generacije. Ne bom rekla, da je bilo lahko, ampak če obvladaš umetnost sobivanja, prilagajanja drug drugemu, potem gre. V vseh teh letih, kar živimo skupaj, pa se še nikoli nismo skregali ali povzdigovali glas eden na drugega…[/quote]
Ja, samo fant sprašuje, kako jo spraviti v dom, oziroma “spraviti s poti”….
Ne vem, če je vpitje dovolj velik razlog, sploh če sama skrbi zase.[/quote]
Vem, da si se ti bolj “upičila” na tisti del, ko jo hoče spraviti ven iz hiše. Saj je res, ampak meni se zdi, da se je fant iz vse jeze, ki mu jo povzroča babica, tako grobo izrazil. Jz mu verjamem, da stare matere noče,zaradi vsega tega,niti videti več. Pomisli, da sama živiš pod takim pritiskom vse dneve….a ne bi tudi tebi enkrat počil film? Mislim, da bi, tako kot vsakemu drugemu. Pa tukaj ne gre za izpade enkrat na teden ali enkrat na mesec….tukaj je vpitje in najedanje prisotno vsak dan. In to te psihično tako obremeni, da dobesedno znoriš in v tistem afektu še sam delaš stvari, ki jih v normalnem stanju ne bi nikoli naredil.
Včasih se najde tudi kdo, ki pravi: Ja, odidi na svoje, pa boš imel mir. Žal je dandanes tako, da mladi na svoje ne morejo kar tako. Tudi sama imam dva sinova in sem že razmišljala, kako bo, ko bosta imela partnerke, družine in če se bo nadaljevalo tako stanje brezposelnosti… Jaz sem se že odločila pred leti, da bi jima finančno pomagala (kolikor bi lahko, ampak vsakemu enako), če bi želela iti na svoje. Če pa pač te možnosti ne bo, pa lahko ostaneta v hiši (dovolj velika), saj so ja moji otroci.