Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje problemi s zelodcno kislino

problemi s zelodcno kislino

Noseca sem 23.teden, muci me pa zelodcna kislina. Ko se pojavi, traja par dni, ne glede, kaj jem in cesa ne. Kaj je vzrok, se nisem ugotovila. Kaksna tableta rupuruta malo ublazi, ampak na splosno ne. Na koncu se mi zazdi, da cisto vsaka hrana stvar se zavlece, pa ne vem, ali naj sploh kaj pojem. Sumim pa, da je tezav kriv kompot iz jabolk in suhih sliv. Samo zakaj? Imate kaj izkusenj s tem? Kako blaziti tezave?

jaz ti predlagam pitje Donata na tesce , najbolje, se steklenico pustis ceznoc odprto .
Meni je pomagalo …

tudi jaz ti priporočam donat. Meni je samo to pomagalo pri kislini. Dvomim, da je prav kompot kriv – sveže sadje bi bilo mogoče. Po mojem se ti je začel želodec stiskati in boš isti revež kot jaz. Na koncu nosečnosti sem že spala z Donatom, ha, ha.

Tudi jaz imam probleme z želodcem, pa mi je ginekologinja rekla, da gazirane pijače niso zdrave za otroka, zdaj pa berem, da pijete donat, pa ne vem več kaj naj naredim… Lp Anica

natočiš ga v kozarec, počakaš, da mehurčki splahnijo, in popiješ

Tudi jaz ti priporočam Donat. Vsak večer si ga natočim en kozarček in ga zjutraj spijem. Čez noč pa se vsebina kozarčka razplini, tako, da ni zjutraj nobenih mehurčkov. Jaz ga sicer pijem zaradi boljše prebave in povem ti, da res pomaga. Sem pa v 21.tednu.

Lep pozdravček

Jaz imam tudi strašno hude težave: nekajkrat sem se ponoči celo zbudila s kislino, ki mi je privrela v usta, in sem jo med kašljanje dobesedno zbruhala ven. Mene v bistvu zdaj (29.teden) peče zgaga po vsem. Pijem Donat, v žepu nosim Rutacid, ali pa si v kozarec vode zamešam pol žličke sode bikarbone. Najbolje bi bilo, če ne bi bilo treba jesti, to pa je pač nemogoče. Tudi zelo slabo spim zaradi tega, čeprav sem večerjo kot tako že vrgla iz jedlinika. Pa ni nič bolje. Včasih je manj včaih pa bolj hudo.
Aja: včasih, ko je hudo čez dan, mi pomaga tudi kaka skledica kuhanega riža.

Upam, da ste vse tudi ze poizkusile z osnovnim “zlatim” pravilom kako se sploh ubraniti tezavam z zelodcno kislino:

JEJ VELIKOKRAT NA DAN V ZELO MAJHNIH KOLICINAH!

Sem v 36.tednu in zaradi tega pravila nisem imela niti 1x teh tezav! (pa da ne bo katera mislila, da se zaradi tega neznansko redis, mogoce se podatek, da sem se zredila za 12 kg in grem zdaj s tezo pocasi navzdol, tako kot pravijo da mora it v zadnjem mesecu :))))

LP, A.

JAZ SEM V 35. TEDNU, “ZGAGA” PA SE MI ZDI DA JE ČEDALJE HUJŠA. EDINO KAR MI RES POMAGA JE DA SPIJEM 2 DCL. DONATA NA DUŠEK, AMPAK OBVEZNO SVEŽEGA, SE PRAVI RAVNOKAR ODPRTEGA Z VSEMI MEHURČKI VRED. KO SE ZNOVA PREGREŠIM (KAVA, ČOKOLADA) PA SPET 2 DCL.
POZDRAVČEK!

mislim da ima vsaka svoje metode ki ji pomagajo: meni donat ni pomagal , prav tako ne voda ne mleko, ne majhni obroki…….enkrat mi je pomagala ena stvar, drugič druga- vverjetno je minilo samo od sebe
zdaj je imam že malo manj
36 teden
držim pesti za vas , za čim manj zgage

jaz imam probleme s kislino že od 6 meseca (zdaj v 40 t)….pa sem ugotovila,da mi pomaga od vsakega po malem.
– večkrat jesti po malem
– pitje čaja od kamilice
– prepečenec namesto rupruta kaka 2 kosa s tem, da ju počasi poješ
– in nazadnje rupurt

Tudi jaz imam probleme s spanjem zaradi kisline pa tudi zjutraj, ko se zbudim in kaj dam v usta je že takoj hudo.
Ampak mislim, da prepečenec kar deluje.

LP

Ne vem točno če gre pri meni za enako težavo. Namreč ne prenašam tablet za železo, jih izbruham tudi če prej kaj pojem. Sem že v četrtem mesecu in še kar slabosti. Zadnjič sem celo med vožnjo z avtomobilom bruhala, grozno…
A gre pri meni tudi za probleme s kislino?
L.p.
Tassy

Tassy

Tassy, mislim da tvoj problem ni izrecno povezan z želodčno kislino.
Sem slišala, da tabletke za železo velikim nosečnicam povzroča slabost. Da ti je po njih zelo slabo povej svojem ginekologu, mogoče ti bo predpisal druge tabletke. Seveda pa moraš jesti hrano, ki vsebuje železo.

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

imela sem tezave z zelodčno kislino. vcasih me je mocno tiščalo, včasih pa peklo. dr. cerar je rekel, da lahko vzamem rupurut. zelo pomaga. nikakor pa ne rutacid ali sode bikarbone. štos je v njihovi kemijski sestavi, podrobnosti pa sem že pozabila.

Jaz sem tudi bruhala do 4 mesca nosečnosti, potem se je malo poleglo. Šlo je bolj za jutranje slabosti. Nisem pa jemala nobenih tablet še takrat.
V 6 mescu pa sem dobila najprej Ferum Lek Fe tablete , ki sem jih mogla prežvečit (ful nagravžno) 2X na dan zjutraj in zvečer (tako kot piše).
No in sem kmalu začela bruhati zaradi teh tablet in kaj kmalu mi je začela tudi nagajati kislina…. tako, da sem nehala jemati železove tablete.
na pregledu sem ji tudi menila, da jih težko prenašam, pa mi je rekla, da kot nosečnica lahko pojem 1 dopoldne po zajtrku in 1 pop. po kosilu oz. cca okoli 4-5 ure. Sicer je tako absorbcija železa manjša ampak se kompenzira s tem da se poje 2 tableti in tako vsaj nekaj dobi organizem. Ja pa še dobila sem druge tablete Retafer, ki se jih samo pogoltne.

Mogoče bo tudi tebi zamenjava tablet pomagala. Sicer pa ne vem katere uporabljaš. Je pa tko, da jih še vedno jemljem ampak samo po 1 na dan pa me še vedno matra kislina.
Kot nasvet še to: za boljšo absorbcijo železa pojej zraven še tableto folne kisline (Tifol) ali pa pomarančo….skratka vitamin C.

Lp

New Report

Close