Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Problemi s hranjenjem – dojenček

Problemi s hranjenjem – dojenček

Lep pozdrav,

Naš fantek bo čez teden dni star 5 mesecev. S težo je zelo lepo napredoval, polno dojen. Prvi mesec je dobil cca 1,2 kg, drugi mesec 1,6 kg, tretji mesec cca 850g. Pri 3 mesecih je bil tudi cepljen. Od takrat dalje sva se prenehala dojiti. Zavračal je dojko, flaško, vse.. kakor je začutil, da priteče mleko, je bil histeričen jok, odrivanje, zvijanje.. hranili smo ga v polsnu. Ker je lepo napredoval s težo, pediatra ni skrbelo. Tudi do 4.meseca je pridobil 1kg, sedaj pa bo dobil cca 300-400g.
Kljub temu, da smo mesec dni bili v povprečju cca 650 ml AM na dan, mu je teža rastla.
Rodil se je s težo 2820g, sedaj ima približno 7,6 kg. Pri 3 mesecih je imel 6435g.

Po posvetu s pediatrom smo začeli z uvajanjem GH. Prisoten je bil strah, da bi dehidriral, pleničke so bile manj polulane, kakal je vedno 1x dnevno.

Zanima me, če je to dovolj gh + AM za tako starega dojenčka.
Danes je imel cca 450g gh (rizolino, zelenjavna kasica -gledam da je kalorično bogata, kasica psenicna in koruzna, kasica jabolko+AM). Tiste kasice, ko jih pripravis z vodo sprejme, če pa dodam kašici AM, pa ne sprejme pod nobenim pogojem. Spil je še cca 40 ml čaja in pa 440 ml mleka. Najverjetneje se bo zbudil še za en obrok AM – nikoli pa ne spije več kot 60-80ml, tako da bomo na cca 500 ml AM.

Pri mleku smo probali več vrst, do 3.meseca je bil na Novalacu, potem smo zamenjali za Aptamil brez laktoze (ker je zavračal mleko, smo probali in ni bilo sprememb), Aptamil + Aptamil AR, sedaj smo na Hippu. Sprobali tudi vse cuclje in flaške.

Samo zanima me, če je to dovolj za dojenčka, predvsem kar se tiče dehidracije. Se težko orientiram.

Hvala za pomoč ter lep večer,

Oceno o tem ali dojenček dobi dovolj tekočine, podajamo po številu polulanih plenic. Če so polulane na 3-4 ure, potem ima tekočin dovolj. Če je pokakan 1x dnevno, ima hranil dovolj.- Če tečesna teža napreduje primerno, je hrane dovolj.
Vsekakor pa svetujem pripravo hrane doma in čimmanj predprirpavljenih jedil.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close