Najdi forum

Lepo pozdravljeni. Moje pismo bi lahko začela »Sicer se me ne tiče…,« vendar mislim, da se me nekako tiče, zato prosim za nasvet. Malo več kot leto dni sem poročena in skupaj z možem živiva pri njegovih starših. Če bi vedela, da bo tako… Midva se že dobro razumeva, ampak tast in tašča… On pije (čeprav ne bo priznal, da je potem za vse bolezenske težave kriva pijača), ona zraven trpi, včasih pa ga tudi kaj »špikne« in mu kaj zabrusi nazaj. Seveda je potem cel halo, po hiši se začne grmenje, pa preklinjanje… Meni je hudo, verjamem pa, da je mojemu možu še bolj, ker je na sredi med mano in starši. V začetku sem se hotela odseliti, sedaj pa sem se nekako sprijaznila, da bom nekaj let že potrpela, dokler si ne zgradiva svoje hiše. Moram povedati, da je tast drugače dobrega srca in ne morem reči žal besede o njem, ko pa spije dva kozarca, je pa polom. Škodi pa mu vsak kozarec, ker pije tudi tablete in pride potem verjetno tudi do kakšnih reakcij in je tako samo še slabše. Tašča samo govori, da ga bo treba spraviti na zdravljenje, a to so samo besede… Ne vem, kaj bi bilo za ukrenit? Ko gre tastu kaj »na živce« smo mu vsi krivi za vse. Celo midva z možem sva kriva za to, da kupujeva hrano za psa (ker imamo mladička pri hiši), namesto da bi »spravljala denar na kup«. Mene me to zelo boli, ker se dobesedno »vtika« v zadeve, ki se ga ne tičejo. Ker to so najine stvari in midva odgovarjava za najin denar, saj ga tudi sama zasluživa. Sploh pa se nasplošno »vtika« povsod. Zdi se mi tudi, da je malo ljubosumen, ker njegov sin (se pravi moj mož), sedaj ni več samo njegov, ampak je moj in živiva po svoje, kot midva hočeva, on pa bi bil rad vsako minuto zraven. Mene to včasih prav živcira. Kaj naj naredimo? Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Spoštovana Zaskrbljena,
svetujem vam, da strategijo dorečete šez možem.Po vašem opisu je tast odvisnik od alkohola in takšen brez zdravljenja ne bo spremenil vedenja, z zdravljenjem pa bo soglašal le, če bo protisk nanj zadosten.Za to pa mora združiti moči cela preostala družina, po možnosti še kakšen sorodnik, ki ga tast spoštuje.Vključite še tastovaega splošnega zdravnika, saj bo končno on napisal napotnico za alkohologa.

New Report

Close