Najdi forum

Lepo pozdravljeni!
Odločila sem se, da vam tudi jaz pišem, čeprav niti ne vem, ali je to pravi forum za moj problemeček. S fantom sva skupaj približno pol leta in zaenkar je v najinem odnosu še vse dokaj normalno. Vendar je nastal problemček iz moje strani. Fant si želi čedalje več nežnosti od mene – no saj si jo tud js želim,sam je pr men tu težava. Težava je ker sem bila žrtev spolne zlorabe, ki jo pa v bistvu še nism predelala in mu zato ne pustim preveč blizu. Že to da se drživa za roke, se objemava.. mi je zelo težko dopustit. Saj sama sebe prisilim, sam mi pol ni fajn – čeprav mi pretvarjanje kar dobro uspeva. Do zdaj sem še vedno našla nek izgovor, da sem se izognila tesnejšim intimnim stikom z njim, sam počasi mi zmanjkuje izgovorov. Za zlorabo pa mu ne upam povedat, ker se bojim, da me bo potem pustil. Sicer je zelo razumevajoč, sam vseeno se bojim njegove reakcije če bi mu to povedala. Pa tud sram me je tega, kar se mi je naredil in bi rada to nekako pozabila. A mislite, da bi mu kljub temu mogla povedat? Oz. kaj sploh naj naredim? Če ima kdo kak nasvet, bi ga bila vesela.
Vse skupaj lepo pozdravljam.

pozdravljena,

jaz ti svetujem, da mu zaupaš svojo travmo, in če te resnično ljubi, te bo saj tako razumel in začel zelo počasi in previdno, da dobi tvojo naklonjenost…in ti mu povej če ti paše al ne, in kako naj dela, da ti bo lažje, saj brez dotikov v partnerstvu je veliko težje, in skoraj nemogoče…

ker se mi zdi, da misli, da ga nimaš dovolj rada… ker moški to kmalu opazijo… in sama tega ne moreš preboleti in je boljše če maš podporo ob sebi 🙂

srečno

draga Laura1,

najprej vedi: nisi kriva, niti odgovorna za to, kar se ti je zgodilo. spolna zloraba se ni zgodila po tvoji krivdi, na vso žalost si le tista, ki moraš prenašati posledice.
zato: če te ima fant rad, in če mu ti res zaupaš… potem se pogovori. ni treba, da takoj poveš, kako in kaj; lahko le previdno odpreš to temo. prepričana sem , da fant ne bo silil vate z vprašanji, ko se boš lahko toliko odprla, da boš spregovorila. hkrati mu bo to pojasnilo, zakaj si previdna pri telesnem dotiku. in tudi, ko bo vajina zveza dovolj trdna in vezi dovolj globike za večje intimnosti, mislim, da bo njegovo vedenje o tvojih strahovih pripomoglo k pristnejšemu stiku, njegovemu pazljivejšemu pristopu in še več; veliko ti lahko pomaga pri premagovanju tvoje stiske.

če misliš, da mu ne moreš zaupati… je verjetno bolje, da tega ne storiš.

ne boj se. odprte karte so največji porok srečni zvezi.

srečno.

staša

Laura1!
Pravite, da ste bila žrtev spolne zlorabe, kar je zloraba, zločin najhujše vrste. In je tako grozno in boleče, da bi bilo najbolje pozabiti, izriniti iz življenja, izničiti, pa vendar se ne da. Kar ostaja v vas, okoli vas in se odraža v vaših odnosih. Vsak dotik vas prežame z bolečino, prezirom, gnusom, sramom in vam ne pusti, da bi pozabili, so vaši spremljevalci v najintimnejšem odnosu. Kako velika krivica za vas, vašega fanta in vajin odnos, saj ta zloraba presega vse, dokler se je ne predela, se sooči s to neznosno bolečino, prezirom, sramom in gnusom. Je krivica, da ti občutki vodijo vas in vajin odnos, da tako boli, da ne preneseš dotika, nežnosti, da morate iskati izgovore, se izogibati stikom, po katerih iz ljubezni istočasno hrepenite. Da je tako težko in boleče, da pripelje do tega, da morate odrezati sebe, svoje telo, občutja, da popustite in zdržite dotik. In s tem podoživljate zlorabo vedno znova.
Čutiti je, kako tvegano je za vas o tej zlorabi govoriti Kdaj, kje, kdo? Povedati fantu, mami, očetu, ali komu drugemu, se z njo soočiti. Koliko s tem tvegate, da vam ne bodo verjeli, da boste ponovno osramočena, ponižana in kriva? Pravite, da se bojite, da bi vas fant pustil, kakšna bo njegova reakcija. Ja, ne vemo, kaj bo to prebudilo v njem, koliko groze in gneva. Pa vendar je partenerski odnos tisti, kjer je intima, varnost, pripadnost, povezanost. Kako bi bilo končno najti prostor, kjer lahko vse te težke občutke delite, pustite, se jih razbremenite?
Želela bi vam reči, da je to, kar se vam je zgodilo kriminal. In v ničemer niste vi kriva, da se je zgodilo. Je kaznjivo dejanje, ki ga je potrebno prijaviti in kaznovati. Lahko se obrnete na Združenje proti spolnemu zlorabljanju (080 2880), kjer vam bodo znali svetovati, kako se spopasti, kjer lahko najdete oporo tudi v skupini za samopomoč in na njihovem forumu.
Pokličete lahko tudi na Frančiškanski družinski inštitut (01 200 67 60), kjer se s fantom lahko vključita v partnersko terapijo, ki je osredotočena na notranjo dramo teh težkih čutenj, ki se kaže tudi v vajinem odnosu.
Laura1, želim vam, da v sebi, fantu, partnerskem odnosu, najdete moč in vero, priložnost in zaupanje, da se lahko ta začaran krog zlorabe zaključi!
Vse dobro!

Melita Čerček, spec ZDT

Zakonski in družinski inštitut Novo mesto
Kapiteljska ulica 2
8000 Novo mesto
[email protected]

Melita Čerček, spec. ZDT Zakonski in družinski inštitut Novo mesto [email protected] tel.: 07 33 21 133

ej mala….

veš kaj ti rečem…v dobrem ti hočem to povedat!!!!

kar si dala skoz, je stvar ki se nebi smela dogoditi nobenemu živemu bitju. a zastopiš. to je tako kruta stvar, ki jo človek lahko naredit. takega človeka bi na licu mesta pretouku ko prasca. na konc bi ga pa poknu. to si ne zasluži nobena ženska, moški, otrok….bilo kdo. in spolni napada je treba takoj obsodit. zakaj bi te blo strah to povedat njemu. pa kaj ti je. on je tvoj zaveznik, on je tvoja dušica, ki ti bo pomagu, ko se boš počutla bedno, ko se boš jokala, pa ko se boš smajala. če te bo pustil, mu jst jebem mamo.ti pa bi mu tud mogla. tak ki bi te zard tega pustil, ni vreden nick-a MOJ FANt. res. neb smela tako razmišljat. mogla bi mu povet, on bi ti moral pomagat po vseh svojih močeh, če te le ima rad. to ni fer. res ni. ne smeš tako razmišljat. ti rabiš nekoga da se mu odpreš. velika verjetnost je, da ti bo to pomagal prebrodit težavo zaupanja. pa če je samo 10 % je vredno poskusit. rabiš nekoga za zaupanje. taka je človeška narava. nismo samotarji. potrudi se in se prepriči. jst pa resno upam, da ti bo uspel. ti nisi bila nič kriva da se ti je to zgodil, pa naj bo bilo kakšna situacija. NISI BILA KRIVA in zato te naj ne bo sram povedat!!!!!!! nikol

upam, da se razumela v dobrem pomenu. upam.

seat:

New Report

Close