Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Problem z ušesom

Problem z ušesom

Pozdravljeni!

Na Vas se obračam, ker sem že čisto obupana zaradi mojega problema. Stara sem 36 let in nikoli nisem imela problemov z ušesi. Par vnetij v zgodnjem otroštvu, drugače vse b.p.

Vse se je začelo okoli novega leta. Takrat sem bila v 36.tednu tretje nosečnosti. Staknila sem prehlad, kašljala nisem, sem pa smrkala. Sicer nič tragičnega, navaden prehlad pač. Ko se je prehlad umiril čez kakšen teden, se mi je “zamašilo” desno uho. Občutek je tak kot, če si na višini in je potrebno izenačiti pritisk, le da ga jaz nisem mogla. Uho me ni popolnoma nič bolelo, le ta pritisk v ušesih sem čutila in skoraj nič slišala. Mislila sem, da imam uho zamašeno zaradi masla. V lekarni mi je dala Vaxoil, uporabljala sem par dni, izboljšanja ni bilo. Potem sem si kupila tsito zadevo, ki si jo prižgeš nad ušesom in ti posrka maslo ven (goreči stožci-tulci). Ven je res šlo kar nekaj masla, problem s pritiskom je ostal. Če ležim približno pol ure na desni strani, se mi uho odmaši, vendar le dokler ne dvignem glave pokonci.
20.januarja mi je nenadoma umrl oče. Seveda sem takrat veliko prejokala, problem s pritiskom v ušesu se je nadaljeval. Nikakor se nisem mogla znebiti pritiska. Ker sem bila noseča, sem tudi precej otekala. V začetku februarja, ko se problem še vedno ni umiril, sem obiskala svojo osebno zdravnico. Pregledala mi je ušesa, povedala, da je levo ok, desno pa čisto, brez masla, prehodno, da se vidi na bobniču rdečina in, da imam verjetno zamašene tube, ki potekajo od nosne votline do ušesa. Predpisala mi je Maxitrol za nos, po dve kapljici v vsako nosnico, 3x na dan. 5.2.2015 sem rodila svojega tretjega otročka.Tudi v porodnišnici sem si dajala kapljice, ker je pritisk še vedno bil prisoten v ušesu. Izboljšanja ni bilo.
Iz petka na soboto ponoči pa me je uho začelo še boleti, tako da sem v soboto zjutraj odšla na urgenco.
Vam bom prepisala kaj mi piše na listu:
– anamneza: ponoči začelo boleti D uho, nanj slabše sliši, čuti pritisk. Če pol ure leži na D boku, se ji “odpre” uho, bolje sliši. 16 dni po porodu, ne doji več. Sicer težave s tem ušesom že od začetka leta.
– status: neprizadeta, L uho b.p., D uho – sluhovod rahlo otečen, pordel, boleč na pritisk, bobnič v zg. delu rahlo pordel, sicer siv
– TT 36,6
– terapija canesten in diprogenta v d. sluhovod
– diagnoza: otitis ext. dex, disfunkcija tubae enditivae (???) dex

Nasonex spray 2x/dan 2 vpiha

Tisto zadevo sem si v nedeljo zvečer vzela iz ušesa.

Danes je že 4. dan po terapiji, jaz imam še vedno pritisk v ušesih in ne slišim. Uho me ne boli več. Občutek imam kot, da imam neko utež v ušesu in mi ga vleče dol.Urgentna zdravnica mi je razložila, da se mi je naredil vakum v tubi ali ušesu, ne vem točno in, da je od tega ta pritisk in, da lahko traja zelo dolgo, da se to popravi. 5-6x na dan sem si začela še vpihovati v obe nosnici še Aqua Maris. Res ne vem, kaj naj še naredim, ker mi je tole postalo nevzdržno. Ko dam otročka spat in zaprem vrata, ga ne slišim, če joka.
Kaj naj še naredim, da bo tuba postala prehodna? Res je grozno, ker imam dejansko že 2 meseca ta pritisk v ušesih in nič ne slišim…. hvala za kakršnokoli pomoč

Tema je zaprta za komentiranje.

New Report

Close