Najdi forum

problem v življenju

Moj največji problem je da se želim odselit ker sem že dovolj stara. Trenutno iščem zaposlitev. Ovira me slab finančni položaj. Sem pač trenutno samska. Živim se vedno pri starših. Sem popolnoma ovira njim in se ne prenašamo dobro in si gremo na živce. Očitajo mi da mi paše da ne hodim delat, da sem problematična in plašna. itd…. Z njihove strani dostikrat slišim pomagaj si sama in pojdi drugam živet. Žal se moram prilagajati in biti tiho in ugoditi njihovim ukazom oz zahtevam. To pa sicer zelo slabo vpliva na mojo samozavest in pojavljajo se tudi motnje v mojem osebnem vedenju, moja čustva pa so potlačena. Sam sem že opazila da sem res preplašena v družbi, okolju, delujem bolj mirno in zadržano kot da bi se koga bala, Prišla sem do spoznanja da so moji starši izvajali nad mano proaktivno agresijo. Čutim da sem zelo ovirana pri svojem razvoju in napredovanju, samostojnosti. Kako se čimprej tega lotim da se ne bi vrtela v začaranem krogu. Sem res precej prestrašena in nimam dovolj moči.
Tudi zase se ne znam postaviti več. Potrebovala bi brezplačno psihološko pomoč

Nmkg!
Sama se boš težko izvlekla iz tega ( četudi se tudi da, ampak traja dlje). Pojdi do zdravnice, naj ti da napotnico za psihologinjo in se potem z njo pogovori, kaj in kako.Obstaja tudi veliko skupin za samopomoč, poskušaj tudi pri društvu Dam, ki nudi pomoč ljudem, ki so depresivni ali anksiozni. Tega je še več, samo sama ne spremljam toliko, da bi ti vedela svetovati.

Brskaj po internetu, vzami si kakšno knjigo na to temo v knjižnicah in išči toliko časa, dokler ne najdeš kakšne rešitve. Teh je verjemi mnogo( četudi se ti to verjeno sedaj ne zdi verjetno) , samo vztrajaj in slej ko prej boš našla tudi zase, kako se izvleči iz te situacije.

Morda bo še kdo od drugih na forumih, ki ima s tem več izkušenj kakšen koristen nasvet dal.

GittaAna

GittaAna

New Report

Close