problem (sex)
Živjo,
s fantom imava en čuden odnos. Se fajn razumeva, ampak več časa, kot sva skupaj, vedno bolj se vse razvija v platonsko ljubezen. Saj jaz že bi sexala, če bi bil bolj nežen….
Po drugi strani ga večinoma, ko sexava (kar je sicer malo – tam po trikrat na mesec, včasih tudi manj) boli glavica in potem kar nehava sexat.
Zdaj pa sem se ustrašila, kako bo, ko bom želela naraščaj, saj če se bova lepo gledala še ne bom zanosila.
V glavnem, ali ima še kdo tak problem, da ga pri sexu boli???
Sem že pomislila, da je to čista psiha in da mu v bistvu sploh ni do sexa z mano, pa ga potem zato boli….
Hvala za odgovore (sem že čisto obupana)!!!
LP
Pri naju je problem obraten. Jaz bi, mož ne. Zdaj ko se trudiva za naraščaj, sva se prilagodila oba. Na kolendar sem mu napisala kdaj so plodni dnevi ( malo sem te dneve raztegnila ) in mu nič več ne govorim kdaj je treba in kdaj ne. Tako sam ve in se res potrudi, ko pa se plodni dnevi končajo, mu dam mir, da se nadiha in pripravi na naslednji mesec, če bi bilo potrebno.
Prilagodit se bosta morala en drugemu, ni kaj.
Ja pri nas je tudi kriza,lani sem rodila in ponavadi mamice odrivajo moža, ko rodijo tu je pa glih obratno vidi samo otroka in kot da me ni.Moj sinko in moj sinko saj ne, da sem ljubosumna ne me narobe razumet ampak je spolnost zame kar velikega pomena saj se s tem kar dela vse ruši.Saj potem nastopi pogovor nekaj dni je vredu polj pa spet, men je pa tud nerodno fehtat kar napej za seks.Mi je kar hudo ko pravijo moje prijatlce moj bi pa seksu kr naprej.
in v takih zakonih, brez pogovorov se počutite vredu?
če nima eden želje…potem ne vem v čem je smisel da sta skupaj? zaradi naraščaja? Punce, verjetno ste mlade…ne si vegetirati, ker življenje je kratko. Vaši moški potrebujejo dober pogovor…oba morata povedati, kako čutita!!
Če fant čuti bolečine pri odnosu, pa mora pač k zdravniku, saj ne živimo v afriki!
tudi vas deklet ne razumem, da če on nebi sexal…ve jamrate prijateljici, ali pa mu celo napišete koledar, groza!!! Nebi raje njega najprej vprašale….zakaj? kaj je narobe? je utrujen, bolan? te ne ljubi, ga ne privlačiš ali dobi drugje??
veliko sreče in zaupnih pogovorov..pa ne s prijateljicami in na forumih!! mogoče v domači spalnici…ko gre njegov sinek spat seveda!
lp
Spolnost je arena v kateri se odigravajo temeljne teme, strasti večkrat pa tudi zelo težki in boleči zapleti ter konflikti. Telesna doživetja nikoli ne izgubijo svoje pomembnosti saj ustvarjajo občutje pripadnosti in razmejitev kar pa je mogoče najbolj opaziti v spolnosti in v celotnem doživljanju intime. Splnost je zato organizator doživljanja telesnih senzacij, čutnega ugodja ali neugodja, ki določa mejo posameznikovega telesa. Čista telesna in organska pripadnost partnerjev v spolnosti odpira vprašanje ali bo drugi tu in predvsem na kakšen način, kajti ko se spolnost približa pravi intimnosti postane iskanje drugega srečanje, saj se partnerja drug drugemu fizično in psihično predata. Ravno zato mora biti to prostor varnosti, sprejetja, medsebojnega potrjevanja in prepoznavanja. Lahko rečem, da tudi vsak posameznik v svoji izvirni družini išče intimni prostor, ki se odigrava med željo po bližini in strahom pred njo, med željo po intimi ter grozo pred izoliranostjo in zavrženostjo. Kadar deluje spolnost v službi intimnosti ni vseeno kdo je tisti drugi, ki se odziva na ranljivost kajti gre za najgloblje doživetje sebe in drugega, kjer se rojeva čutenje intime. Kakšno je vaše doživljanje ob partnerju in kaj to v resnici pomeni? Odgovor na zastavljeno in še mnoga ostala vprašanja, ki ostjajo neizrečena v vašem odnosu boste morali odkriti v pogovoru z vašim partnerjem in če bo potrebno poiskati ustrezno medicinsko pomoč. Želim vam, da bi resnično odkrili ranljivost drug v drugemu in se v tem predali.
Lep pozdrav in vse dobro!
Romana Žitko spec. ZDT
Zakonski in družinski inštitut Novo mesto
Kapiteljska ulica 2
8000 Novo mesto
Iz moje prakse ,ko sem delala na uroloskem oddelku, lahko sklepam da je prisotna resna ovira ki zahteva zdravniško intervencijo. Mislim da je pri tvom fantu problem v zarasli kožici na vrhu spolovila. Ta anomalija je prisotna v 90% in je sam poseg odstranitve enostaven. Fant lahko ima erekcijo ,lahko pride do izliva, sam problem je pa v spolnem aktu. Ko med spolnim aktom kožica gre gor dol ,(ker je fiksirana )drgnjenje je tako boleče da ni možnosti nadaljevati spolni akt.Pomembno je da se zglasite k urologu ,vajine težave bodo rešene. Ko opravite pregled vam bo jasen naslednji korak. V vsakem slučaju bi bilo prav da fant zavpa zdravniku, ko bo starejši bo slapše. V eni točki bo teško (kobo starejši) tudi z odvajanjem urina, ker se kozica obesi šez glavico in se nabira umazanija, temu sledijo infekti.Veš ni vse pripisat psihološkem značaju. potrebno je prvo ugotovit funkcionalnost. Sem prav radovedna kaj bo ugotovljeno in kako se bosta odločila .
Želim vama veliko vspeha!!!!!!!
Enak problem imava midva s fantom….ne more sexati brez kondoma….ker mu kožica gre malo črez in ga tako zaboli…..da je kr živčen in neha…..zaradi tega že 7 let sexama skoz in skoz s kondomom….čeprav si jaz želim tudi brez kondoma…..lani sem mu predlagala….da gre k zravniku, naj ga obreže…..sam se je zavedal….da bo kdaj treba tud otroka nardit….ampak s kondomom ne bo šlo…ane?
Tako da napotnico ima….samo mora še iti na poseg….svoji zdravnici naj reče, da ima s tem probleme…..potem se bo že navadil in imel bo manj bolečin…..ker se bo glavica bolj privadila na dotik…tako ni mogla iz kožice ven in je imel čisto občutljivo….upam da bota rešila zadevo kolikor se bo le dalo….midva jo bova tudi rešila…sem mislila, da samo midva imava tak problem res…
lp