Najdi forum

Problem

Že tri leta jem stederil m in se mi je zgodilo ,da sem jih pozabila. Kakšne tri do štiri mesece imam zelo slabo -skoraj nič- menstruacijo.Včeraj sem v desnem delu trebuha začutila “brcanje”.Pri stisku bradavice pa pride ven bela “trdo-sesirjeno mleko?”.Dojke so bolj občutljive.Sem tudi bruhala, ampak sem to pripisovala težavam z želodcom.Ali je možno ,da sem noseča?Ali moram prenehati jemati tablete stederil m in kakšne so posledice jemanja le teh med nosečnostjo?Imam že dva otroka in bi bila to moja tretja nosečnost.
Hvala za odgovor -vem,da ne spada to na to stran foruma ,pa bi vas vseeno prosila za odgovor.Poly

Spoštovani!

Same tablete na potek nosečnosti ne vplivajo, jih bo pa potrebno prekiniti, če bi ugotovili, da ste resnično noseči. Po vaših opisih je to sicer manj verjetno, predvsem najbrž “brcanje” ni še brcanje ploda. Dilemo boste najbolje in najhitreje razrešili s pregledom pri ginekologu in opravljenim testom nosečnosti. Mleko, ki ste ga opazili, pa je zaradi hormonskiega neravnovesja, deloma povezanega z jemanjem kontracepcijskih tablet. Tudi zaradi tega pojdite k ginekologu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najprej hvala za odgovor.
To brcanje je čutil tudi moj mož,ko sem se vlegla na levi bok se je to ponovilo približno desetkrat.Imam tudi čuden pekoč občutek v spodnjem delu trebuha-sem vas pred tednom spraševala ali je to povezano z želodcem,ker sem bruhala.Opravila sem že dva testa ,nosečnosti vendar je bil obakrat negativen,mogoče zaradi jemanja tablet ali pa zaradi hujšanja ,ker popijem tudi 4 litre vode in sem v navodilih prebrala ,da to tudi vpliva na razultat.Ali naj vseeno preneham z jemanje tablet-zdaj sem jih vzela 5 kom.-in se odpravim k zdravniku-ali bo splošni zdravnik ugotovil nosečnost-ker je moj ginekolog na dopustu-samo s pregledom urina,ker že prejšne nosečnosti niso pokazale razultata na vodi?
Še enkrat hvala in lep pozdrav.Poly

Spoštovani!

Lahko da je vaša peristaltika – gibanje črevesa tako močno, da se ga lahko občuti tudi navzven. Vaš zdravnik vam lahko da napotnico za drugega ginekologa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close