Pritisk navzdol v 20. tednu nosečnosti
Pozdravljeni!
Sem v 20. tednu druge nosečnosti. Na zadnjem pregledu sem bila pred 14. dnevi in ginekolog je ugotovil, da nosečnost poteka normalno. Sedaj pa že nekaj dni čutim močan pritisk navzdol oz. nekakšen pritisk v nožnici (občutek ni ravno najboljši). Prav tako mi je še vedno močno slabo (brez bruhanja, le cel dan se počutim slabo in zdi se mi, kot da imam želodec nekje v grlu), občasno pa se pojavijo še bolečine v spodnjem delu trebuha. Ali naj se predčasno zopet javim pri svojem ginekologu, ali naj počakam do naslednjega pregleda, ki pa je komaj 24. junija?
Naj še povem, da je od prvega poroda minilo 7 let in da sem stara 33. let. Sicer sem imela težave z bolečinami v spodnjem delu trebuha tudi pri prvi nosečnosti in sem bila takrat tudi v bolniški, vendar je bil porod brez zapletov.
Najlepša hvala za odgovor!
Metka
Draga Metka,
če se kaj nevarnega dogaja in kaj, žal po pošti ne bom mogel ugotoviti. Simptomi vsekakor dovoljujejo tudi to, da se kaj dogaja. Če nimate povečanega izcedka iz nožnice in/ali ne krvavite pa je verjetnost že mnogo manjša. Vsekakor bi bilo vredno stanje materničnega vratu in nosečnosti sploh preveriti prej kot v enem mesecu.
ni pravila glede hitrosti. Je pa res, da se redkokdaj MV kritično skrajša iz polne dolžine v manj kot 2 tednih.