Morda veste kakšen je postopek menjave zavarovalnice? Namreč sosed je želel zamenjati in pristopiti iz Vzajemne v neko drugo (ni je še izbral). In rekli so, da je odpovedni rok 2 leti. Meni se to zdi neverjeno in ne vem, če je to sploh mogoče. Imate kakšno informacijo tem?
Hvala za odgovor.
Kako je pri vas s tem?
Ne glede na to, za katero zavarovalnico gre, lahko vsak zavarovalec skladno z zakonodajo poda odpoved od pogodbe o prostovoljnem zdravstvenem zavarovanju po poteku enega leta od začetka veljavnosti zavarovanja. Odpovedni rok je zakonsko opredeljen in znaša 3 mesece.
Tako pri naši zavarovalnici, kot pri ostalih dveh, ki ponujata dopolnilna zdravstvena zavarovanja, smo dolžni spoštovati zakonska določila.
sem zaposlena za 13 ur tedensko in tudi prejemnica denarne socialne pomoči ,kot tudi mati treh otrok.Prostovoljno zavarovanje so mi prekinili zaradi neplačevanja mesečnih položnic.Tako ,da sedaj sploh zdravniku ne morem ,ker sem samoplačnik denarja pa tudi nimam saj imam komaj za preživetje.Zanima me kam se naj obrnem,ker vem,da s 1.1 2009 sem upravičena do brezplačnega zavarovanja.Prosim za odgovor.Lp Katjuša
Pozdravljeni,
kot ste omenili – če ste prejemnik denarne socialne pomoči, ne potrebujete dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Na zavarovalnico prinesite odločbo, da ste prejemnik denarne socialne pomoči in zavarovanje bo šlo v mirovanje za čas veljavnosti odločbe.
Lep pozdrav,