Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prirascen jezik in dojenje

prirascen jezik in dojenje

Pozdravljeni,

dojenčici je bila ze v porodnišnici dvakrat prerezana podjezicna vez. Sedaj je stara 1 mesec in je jeziček še srčast in ga ne iztegne iz ust. Na pregledu pri enem mesecu, je zdravnica rekla, da se ji zdi jezik vredu. Je delno dojena, dodajam izčrpano mleko in nekaj am, saj ne uspem vedno zadosti načrpati. Črpam namreč po minimalnk pol ure po 6x na dan (ker želim ohraniti mleko tudi po eno uro). Po dojenju na polnejši dojki zelo poliva, na prazni ali po flaši ne oz malo. Ali je po podoju moje mleko, am ali am-ar je nerelevantno. Na dojki cmoka, enako tudi na flaški, bolje je, če je bolj umirjena. Podoji so dolgi, dojke pa ne sprazni in je še lačna (običajno bolj, kot če podoj prekinem po 15-20 minutah in dam flaško, po eni uri pa je res kriza).

Imam starejšega sina, prvi razred. Pri njem sem sicer vztrajala s črpanjem, dojenjem in dodajanjem do skoraj osmih mesecev, tu pa ne vem. Pri njem mi ni uspelo zagotoviti količine mleka. Samo dojenje in dodajanje bi šlo, črpanje po vsakem podoju oz. bolje prej (da dojka ni polna in ne poliva), pa ne vem kako dolgo bo šlo.

Ali je možno, da poliva zaradi priraščenega jezička, ker posledično pogoltne preveč zraka? Ali so lahko opisane težave zaradi še vedno priraščenega jezika?

Hvala za odgovor.

Malo verjetno je, da bi imela dojenčćica po dveh posegih še vedno prekratko podjezično vez, ki bi jo tako ovirala, da bi bilo moteno hranjenje.
Vzroki dolgotrajnega dojenja/sesanja bodo kje drugje, pogovorite se s pediatrinjo na naslednjem obisku v posvetovalnici.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close