Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja PRIPRAVE NA PRIHOD DOJENCKA 2

PRIPRAVE NA PRIHOD DOJENCKA 2

Se enkrat lepo pozdravljene!

Spet jaz z novim vprasanjem o nabavi opreme. Skoraj vsaka druga mi priporoca naj zacnem s stevilko 62. Jaz pa bi vsaj nekaj stvari nabavila st. 56, ker je malo nerodno, da vse “visi” in mu je vse preveliko. Kaj pravite ve?

Hvala za vse nasvete, Mojca

Draga Mojca,

tudi jaz sem poslusala nasvete in kupila bodije in ostala oblacila st. 62 – na zalost. Ko se je nasa soncica rodila je merila 48 cm in lahko si predstavljas kako zelo je vse viselo, da ne omenjam tudi dejstva, da se ni zelela oblaciti in je to, od prvega dne dalje, predstavljalo svojevrsten podvig.

Moj “nasvet” je torej, da vseeno kupis par oblacil manjse velikosti…malo vec stroskov, a so vredni, saj bo tebi lazje previjanje in oblacenje – kar pa ni zanemarljivo, se posebaj v prvih dneh.

Lp in veliko lepih trenutkov z novorojenckom..in seveda lep porod.

Anja

Začni s številko 62. mogoče bo za začetek malo veliko, če bo pa otroček velik mu bo že čez teden dva premajhno. jaz sem kupila malo 62 in večino 68 in je bilo kar prav.

LP

Mojca
Prav imaš, samo ne pretiravaj s količino.Kupi 56, pa naj bo še posebno lepo.
Jaz sem začela z 48.
Simona

Malo vprašaj na ginekološkem pregledu, kako veliko je dete. Če pogledaš po postih na tem dojenčkova teža, vidiš, da so nekateri novorojenčki prav konkretna bitjeca, ki bi jim že od vsega začetka št. 56 ne bila dovolj velika.

Naša piška se je rodila z 52 cm-ji in težo 3720, pa ji pajacki velikosti 62 niso bili ravno preveliki, sploh pa je v naslednjih treh tednih zrasla za 5 cm-jev in se zredila za 1200 g, pa še nadaljna dva meseca je tako hitela z rastjo in kilažo, da smo pri treh mesecih že bolj ali manj uporabljali kar št. 68, sploh pajacke, ker je dolgonoga.

Težko je ocenit, kaj je boljše, kak pajacek št. 56 bo verjetno čisto ok, pretiravala pa jaz na tvojem mestu ne bi s količino, res ne. Če bi se dete slučajno rodilo malo manjše, pa še vedno lahko dokupiš nujno. Pelji moža s seboj po nakupih že zdaj, da bo vedel, kaj in kako, če bo potrebno :))
A.

Juj, Simona, kakšno mini sončece pa je to posvetilo v tvoje življenje??

Moje izkušnje:

Majčke in bodiji (vse kar je direktno na koži) št. 56
Pajacki in vse kar je obličeno čez pa 62

Pozdrav,
Miša

Pri nas smo tudi imeli le 47 cm in je bila št. 62 precej prevelika. Čisto drugače je zgledalo, ko sem potem od prijateljice dobila pajacka št. 51, ki mu je bil ravno prav. Tudi jaz mislim, da bi lahko vprašala ginekologa o velikosti. Saj meni je vseskozi govorila, da je bolj majhen, pa takrat nisem niti pomislila, da bi jo o tem konkretno povprašala.
Pa veliko veselja pri nabavi.
Andrea

Tudi moje detece je bilo majhno in prav z veseljem sem mu oblekla prvi pajacek št. 50. Še posebaj važno se mi je zdelo, da gre lep iz porodnišnice. Nekaj cunjic se torej že splača kupiti majhnih, že zato, da se boš ti bolj veselila. Pa še, ko pridejo prvi obiskovalci se lahko pohvališ z lepo oblečenim dojenčkom. Samo ne pretiravaj, ta oblačilca res zdržijo največ en mesec. Pralni stroj se ti bo pa tako ali tako kar naprej vrtel.

L.p.
Eva

no tudi mi smo poslušali nasvete drugih in kupili 56,
pa nisem nikoli uporabila kajti moja deklica se je rodila 4620 g,
in pa 57 cm.
tako da smo kar nekaj denarja vrgli proc.

Draga Mojca, res je vredno vprašati ginekologa o velikosti otroka, vseeno pa moramo vedeti, da imajo UZ meritve tudi 15% napako. Kaj to pomeni, si seveda lahko izračunamo.
Pri nas so bile majice 62 Zali prav samo prvi teden po prihodu iz porodnišnice (pa še takrat so bili rokavčki tik na tik); Mariši in Aljažu pa prvi mesec.
Nina

Moj nasvet je takšen, en pajacek št. 56 za prihod iz porodnišnice, drugače se pa strinjam, da je 62 primerna številka za začetek. Meni so se precej bolje kot pajacki obnesle žabice in majčke (pri previjanju ni potrebno otroka popolnoma sleči). dokler otroka široko povijaš so bodiji dokaj nepraktični, bolje se obnesejo benkice (majčke za zavezat), so pa nepogrešljivi, ko je širokega povijanja konec.
Če je zgornje oblačilo malce preveliko ni krize, bolj zoprno je, če je preveliko spodnje, kapice pa morajo biti ravno pravšnje. Mi smo jih prve dva mesece kupavali na dva do tri tedne.
Pa veliko sreče in veselja.

Jaz sem sinu kupila en komplet št. 56 za odhod domov in za prva dva tedna. Tri pajacke mi je pa posodila prijateljica. Ostalo je bilo št. 62 ali večje. Ob rojstvu je tehtal 3700 g, velik pa je bil 53 cm.

Ne vem, če sem že tebi pisala o otroških številkah, zato še enkrat; velikost je odvisna od proizvajalca. Nam so nekatere majčke 56 še danes prav, ko merimo 65 cm, zato malo primerjaj oblačilca. Tudi jaz sem bila podobnega mnenja, da ni fino če vse visi, vendar otroci tako zeloo hitro rastejo, da ni nič narobe če je oblačilce malo večje.
Pety

New Report

Close