Priporočilo
Pozdravljeni ga.Jadranka,
zelo mi je žal, da se ne vrnete več v Slovenijo. K vam sem hodila v center Medin zaradi kroničnega obolenja ledvic – mogoče se me spomnite.
Zanima me, koga bi mi sedaj priporočili. Kaj menite o Kitajcih, ki delajo v Sloveniji?
Vse dobro z vašo ordinacijo v ZDA.
Lep pozdrav,
Klavdija
Draga Klavdija!
Seveda se vas spomnim! 🙂 , res lepo je bilo delati na Medinu, se posebno s pacienti, ki sem jih imela cast spoznati in zdraviti!
Priporocam vam, da poklicete na Medin in vprasajte za zdravljenje tam. Menda so dobili novega zdravilca TKM oz. akupunkturista. Sicer pa imajo na Medinu se druge nacine alternativnega zdravljenja. Se splaca pozanimati!
Edini, ki ga res poznam v Sloveniji in bi ga z vsem srcem priporocila je dr. Papuga. Vem pa, da je izjemno zaseden. Drugih ne poznam – razen ljudi na Medinu, ki so vsi izjemni in altruisticni zdravilci.
Glede Kitajskih akupunkturistov: nobenega ne poznam. Ce sprasujete po njihovi izobrazbi, so zagotovo zelo izobrazeni ljudje in vedo za kaj gre pri akupunkturi, vsaj toliko kot slovenski TKM zdravilci. 🙂 Vsi kitajski zdravilci so tudi zdravniki, ker je njihov sistem izobrazevanja drugacen kot v ZDA in Angliji. Ali bi vam bil kitajski zdravilec bolj pisan na kozo kot slovenski? Na to je nemogoce odgovoriti. Najbolje je, da greste in poizkusite.
Vsak zdravilec TKM ima svoj sistem, svoj pristop in svojo metodo, razen v primeru, ko akupunkturist nima TKM izobrazbe in uporablja recepte, npr.: za glavobol vstavi iglice na te in te tocke, za prehlad na to in to mesto… tak pristop ni TKM pristop, kjer ni receptov, so sugestije, zdravilec pa mora, iz sx. ki jih ima pacient, ugotoviti katere tocke bo uporabljal. Te tocke se lahko spreminjajo iz tedna v teden ali pa ostajajo iste, odvisno od sx in sprememb, ki jih obcuti pacient.
Verjetno vam nisem bila ravno v pomoc s svojimi odgovori. Tri mesece je le prekratek cas, da bi spoznala zdravilce v SLO, se posebo s takim urnikom dela kot je bil moj. 🙂
Zelim vam vse dobro in oglasite se se kaj!
Objem!
Forum je zaprt za komentiranje.