Pripogibanje in raztegovanje
Pozdravljeni,
zanima me kaj menite o pripogibanju in raztegovanju ( npr. na police v omari)
v nosečnosti. Sama sem noseča 30 tednov in zaenkrat s tem nimam prioblemov me pa zanima ali to lahko škoduje otroku, posteljici?
Kaj pa gospodinjska opravila? Pomivanje po tleh, obešanje perila – ali lahko omenjene dejavnosti vplivajo na počutje nosečnice in otroka.
Zaenkrat s tem nimam problemov in opravljam vsa dela vendar me zanima ali je varno?
Hvala in L.P.
spoštovani,
omenjeno vprašanje ima izvor verjetno v “ljudskih vražah”, ki pa so povsem neutemeljene. kar zadeva vaše počutje, boste to že sami ugotovili, kako kakšna dejavnost vpliva nanj, za plod pa naj vas ne skrbi, ker je varno spravljen v vašem telesu in ga obdaja dovolj tkiv, da se mu težko kaj zgodi, preden se vam osebno ne zgodi kaj hujšega. Tudi potrebe ploda so bile evolucijsko zelo dobro vgrajene v razvoj telesnih zmožnosti in imajo prednost pred vašimi potrebami, zato v fizioloških pogojih plod zaradi vaših aktivnosti nikakor ne more utrpeti pomanjkanja.
s tem je točno toliko in tako, kakor je izven nosečnosti. Na nosečnost samo namreč ne vpliva. Kar vi zmorete, to tudi smete, kar vam škodi, pač ne počnite, kolikor se temu seveda lahko izognete.
Spostovani, ze drugic se mi je ponoci zgodilo, kot ce bi me zagrabil krc v misici na desni strani trebuha, kar je povzrocilo, da sem se avtomatsko takoj zelo pretegnila. Ker sem sele na zacetku nosecnosti (6.teden), ko se tako na hitro ponoci zbudim, v trenutku niti ne dojamem, da sem dejansko noseca in potem naredim npr.taksno bedarijo. Misice sem stisnila v trebuh tako zelo, da me je vse zabolelo in kasneje se imela nekaj casa obcutek, da vse ne stima – me je se kar malo spikalo noter se kake dve uri. Kako je z takim raztegovanjem? Je lahko nevarno? Se z njim lahko kakorkoli skoduje plodu? Lp
Spoštovani,
z voljo in krčenjem mišic trebuha ali katerihkoli drugih mišic v telesu ne morete popolnoma nič vplivati ali še manj, škoditi nosečnosti. Brez skrbi.
Pozdravljeni.
Noseca sem skoraj 24 tednov. Do sedaj sem ves cas vsa gospodinjska dela opravljala sama. S tem veliko preklanjanja, stegovanja v visino …
Vceraj sem se mocno stegnila v visino, ob tem me je zabolelo v spodnjem delu trebuha. Bolecina je nekaj casa drzala.
Zanima me, ali je stegovanje varno v nosecnosti? Ali s tem kaj vplivamo na dojencka?
In pa nekje sem slisala, da je stegovanje v nosecnosti prepovedano, zaradi popokovnice, ki se lahko ovije okrog dojencka? Je to res?
Sedaj me skrbi, da sem vceraj s tem raztegom kaj skodovala.
Spoštovani,
koliko problemov te vrste imate sodobne nosečnice! ovrstnih problemov naše none in pranone niso poznale, ker je bilo življenje mnogo težje kot danes in so bile ves čas vprežene v trdo fizično delo. Nosečnost in plod sta povsem varna. Težava je izključno pri vas, vaših mišicah, kitah in skeletu.