Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Primarni herpes – imunski sistem

Primarni herpes – imunski sistem

Pozdravljeni. Eno leto stara hcerkica je pri svoji pediatrinji dobila diagnozo okuzba s primarnim herpesom (tri dni vrocine do 40C in mocno vnete dlesni). Ko sem si skusala zvecer kaj o tej bolezni prebrati na internetu, sem ugotovila, da vecina otrok na tak nacin sploh ne zboli. To me je spomnilo na njeno prebolevanje šeste otroske bolezni pri 8m, ob razvoju izpuscaja je bila namrec dva dni zelo prizadeta. Sestra od pediatrinje mi je takrat rekla, da je manjsi delez otrok, ki so ob tej bolezni pac zelo prizadeti. Zanima me, ali so to znaki, da je njen imunski sistem kakorkoli posebej obcutljiv oz. pomanjkljiv. Ali bi kak svetovali za krepitev za cez zimo? Tem tamajhnim je verjetno tezko dati kaksna prehranska dopolnila? Naj povem, da sicer antibiotikov se nikoli ni dobila, cepljena je po rednem programu, je pa v prvem letu zivljenja kar stirikrat prebolela bolezen ust, rok in nog (prvic pri 8tednih, ko je bilo najhuje, potem pa se trikrat z vrocino in ostalimi tipicnimi znaki – razjede, nohti, pikice), vir okuzbe je bil vedno starejsi bratec. Hvala.

Prva okužba s herpesvirusom pri otrocih vedno poteka kot vročinska bolezen z bolečimi aftami v ustih in ne potek ne bolezen (ki ji običajno rečemo slinavka) nista neobičajno in ne kažeta, da je z otrokovo obrambo karkoli narobe.
Zdravila/prehranskega dopolnila, ki bi otroka naredilo odpornega na okužbe, pri tem pa je otrok vsakodnevno v skupini 10 ali 12 enako obolevajočih otrok, ni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close