Najdi forum

prijateljstvo-na pomoč

Spošt. G Rejec

Imam problem, ki me vse bolj muči. Ne vem kaj je z menoj narobe.
Gre namreč za prijateljstva. Že v osnovni šoli in srednji nisem imela
Veliko prijateljev, sedaj jih pa sploh nimam. Samo na cesti se pozdravim
Z nekaterimi in nič več.
Imam namreč moža in 2 otroka, ki hodita v nižji razred o.š..
Torej zmeraj sva si želela, da ko bodo otroci malo večji bova lahko kam
Šla neobremenjeno, otroci bi bili pa pri babici. Recimo 4 na leto bi bilo
zame dovolj. Pa ne greva. Sama nočeva iti, rada bi šla pač
s kolegi. Pa jih nimava. Smo namreč povprečno situirana družina.
Še tiste, ki sva jih imela preden sva se poročile
jih nimava več. Po porokah se je vse porazgubilo okrog. Še kadar
jih pokličeva nimajo časa oz. pravijo, da pridejo kasneje, da bodo že poklicali …
Vendar tega dne ni. Upala sem , da bo prišlo samo do sebe pa nič. Čakava
In čakava na boljše čase.
V službi imam kolege, s katerimi pač delamo skupaj,rada
Sem z njimi.V službi – privat imajo pa oni sami svoje prijatelje – kot se razume.
Kar srce me boli ko npr. v ponedeljek poslušam njihove izpovedi
kje so bili čez vikend.- kam bodo šli npr. za 1 maj…
Ne morem jim reči, če lahko gremo tudi mi, se ne spodobi se siliti.
Midva pa sama.
To me vedno bolj boli in postajam zamorjena. Mož mi pravi, da bo že bolje.
Saj mož ima nekaj kolegov, vendar samo- kako si, živjo in nič več…
Tudi če bi jih kar naenkrat povabila recimo na pijačo, bi se jim zdelo
Čudno oz sploh ne vem če bi imeli čas ( na naju). Ne vem
Kaj je narobe z nami.
Med praznik poskušamo iti kam v naravo toda saj veste, če si osamljen .
Se začnejo najedati še najini odnosi. Saj normalno potrebuje
Vsak klepet s kakšnim prijateljem. Tudi jokala sem se že zaradi tega.
Včasih tudi težko spim. Že tako imam probleme s spanjem, pa mi svetujejo
Pojdi s prijateljico na klepet. Toda kako, če jih nimam.
Kaj mi lahko svetujete. Kaj naj naredim. Saj vem, da se ne da nič prisiliti.
Saj me to že kar precej najeda.

Hvala za Odgovor

NEJA

Spoštovana Neja,
neformalne stike je mogoče razviti v situacijah, kjer so ljudje dalj časa skupaj, na primer na izletih, potovanjih( vlak , avtobus , ladja), pa tudi v gorskih prenočiščih.Po prijetno preživetem času je povabilo na obisk doma nekaj povsem običajnega, ko boste obisk vrnili, boste tam spoznali enega ali več novih znancev itn.Krog lahko širite,dokler se vam bo zdelo potrebno.Pri celi stvari je nadvse pomebno predstavljanje ( spomnimo se le šale o treh Angležih na samotnem otoku, ki se vse do rešitve niso med sabo pogovarjali ker jih ni nihče predstavil), ki naj vsebuje osnovne podatke o poklicu,dodatnih interesih n.pr: to je Janez Kovač,dela v banki, je strasten ribič….., potem pa besefda bistveno laže steče.Skušajte čim manj molčati.

Sem v podobni situaciji in te lahko razumem, vendar še nimava otrok. Če si za to, da se spoznava, se oglasi. Sem iz MB.

LP

Marja

Pozdravljena!

Nam se dogaja podobno. S partnerjem imava 2 otroka- predšolska in sva tudi včasih osamljena. Imava sicer dobra prijatelja, ki ravno sedaj pričakujeta otroka, ki pa sta tudi precej povezana z svojimi sorodniki, tako, da včasih odpadeva. Imava sicer stike z drugimi pari, vendar premalo. Vsi so zaposleni z nekimi banalnimi stvarmi v stilu hišica iz škatlice, urejen vrtiček, …, kar pa nama ni prioriteta. Najino vodilo je živeti sedaj, ne za jutri, za nekoč. Zato popoldan raje preživiva z otroci v naravi , na igrišču, denar pa nameniva za dopust. Seveda pa želiva in si vzameva trenutke tudi zase za ogled filma ter žur, kjer pa bi rabila družbo.

Javi se, če želiš. Nahajamo se na Štajerskem – ptuj.

lp

Pozdravljena.
Nam se dogaja podobno. S partnerjem imava dva predšolska otroka in smo včasih osamljeni. Imava sicer dobra prijatelja, ki ravno sedaj pričakujeta prvega otroka. Sicer pa sta onadva precej povezana s sorodniki, kjer midva odpadeva. Ostali prijatelji-znanci pa so precej zaposleni z nama banalnimi stvarmi- urejena hišica iz pravljice, počesan vrtiček,…., kar pa ni najina prioriteta. Najina prioriteta je zdravo življenje, ogromno skupaj preživetega časa, druženje, šport ter tudi žur do jutranjih ur- bolje nočnih – do jutra ravno ne zdržim, ker sem sicer zaspanec, kiga že dolgo nisva doživela. Hej, tudi meni je v službi v ponedeljek hecno, ko slišim, kako se lahko ljudje zabavajo. Tudi jaz bi rada imela odprto hišo za razne obiske, vendar se mi zdi, da sva midva za naše podeželske razmere preveč svobodno misleča..

Smo pa na Štajerskem – Ptuj. Sicer pa je Slovenija majhna, nekateri slovenci pa mobilni, ha, ha.

lep pozdrav

hay
ana in tana je ista tepka, ki je nova na forumu in ji nagaja pamet, ker se je ob tvojem pisanju zamislila nad življenjem, malo nagaja računalnik ter malo otročka- mislila sem , da zadeva deluje, pa sem pisala 2x, drugič pa pojedla t- nastala je ana, ker mi je moja hčerka “pomagala”.

Kakšna neroda, kaj? Mislim, da začela z meditacijo ali jogo.

lp tretjič – ko rado gre

Zdravo! Ana, Tana oz Ana

Vidim, da nisem edina, ki imam take probleme. Hvala za odgovore.
Drugače sem jaz iz severno primorske regije.
Ali imate mogoče e-maile.

Pozdrav vsem

Neja

Moj e-mail: [email protected]

New Report

Close