Najdi forum

Ko sem malo prebirala tole rubriko sem se odločila, da tudi jaz napišem svojo zgodbico, ki sem jo v kratkem doživela.
Imala sem prijateljico(ne vem, če je v resnici to bila), s katero sva se kar pogosto slišali in včasih hodili na kratke sprehode.
Med nama so obstajale velike razlike, jaz imam moža,otroke nekako urejeno družinsko življenje( seveda tako kot vsak z takimi in drugačnimi pretresi v teku časa). Ona pa visoko izobražena, “slovensko” vzgojena a na žalost brez partnerja, ki ga že veliko časa urgentno išče. Dolgo mi sploh ni bili jasno, zakaj ga nima saj je čisto fejst punca……
Sama sem zelo iskrena in sem ji povedala marsikaj, tudi ona meni. Naenkart me je presenetila, da ima tudi v službi težave. Opravlja poklic, za katerega rabiš veliko srce, nikoli ne smeš reči ne.Zelo rad moraš imeti ljudi… tudi jaz sem jo vsaj parkrat prosila za uslugo, pa me je vsakič zavrnila in to na zelo krute načine. Tudi takrat, ko bi jo resnično potrebovala ( ne le za klepet in časkanje) se ji je zdelo, da to pa ja sploh ni potrebno. Že ko so bile zadeve končane, je trdila, da je nisem potrebovala. Potem sem jo še parkrat tako kar kaj vprašala v zvezi z njenim poklicem in menoj in vedno je bil odgovor le zamah z roko, saj vendar človek mlad nikoli nič ne potrebuje nikoli nič ne zboli….v glavnem nič mi nikoli ne manjkla, ne meni ne mojim ona vse ve in konec! Vedno mi je govorila od denarja in dvigovala pred menoj denar, če je bilo to le mogoče pa zlato katrico, za katero sploh do včeraj nisem vedela, ker se z svojimi bljižnjimi sploh o takih stvareh ne menim. Meni to ne pomeni, njej pa status in zunanji videz( da drugim prpa dela) vse. Zaljublja se v ljudi, katerim z tem škodi in jemlje ogled in se jo težko znebijo. Absurdno da je kaj.
Najina zgodba se je končala z njenim napadom(besednim) name, ki pa ni bil enkraten. Enkrat sem jo celo vprašala, če leti to name pa se je zgleda ustrašila in je rekla, da ne. Drugiča pa se ni mogla več zadržati. Kar bruhalo je iz nje. Vulkan žaljivk. Največ takih, ki jih nikoli nobenemu, niti najbljižjemu ne moreš izreči.
Seda premišljujem ali naj jo sploh še pogledam, ali naj se na vse skupaj požvižgam( verjetno vedno lažje), kako naj se do nje obnašam, ker hočem ostati vseno finejša kot ona. eta

Eta!
Ni se ti potrebno “skregati” a se pocasi in vztrajno oddaljuj od te, milo receno egoisticne osebe….Ce ta gospa meni, da je lahko zaradi poklicne usposobljenosti za delo z ljudmi tudi tako suverena, da zlahka odloci o tem, kdaj je tvoj problem “ta pravi” ali nepomemben, potem je milo receno neusposobljena za kakrsno delo z ljudmi……Pa tudi srca nima kaj veliko v svojem prsnem kosu….Atrofirano srce, bi lahko rekli! Povedano simbolicno pac…Iz tvojega pisma cutim, da si vredna boljsih prijateljev. Ljudi, ki futrajo svoj ego na racun privoscljivosti problemov pri drugih je pa taaaaako veliko med nami…Na zalost!
Zelim ti vedrejsih dni in LP!

Verjemi mi, da je najboljše prekinit to prijateljstvo. Počasi, a za vedno. Tudi jaz sem imela primer (malo drugačen), a vseeno sem prekinila. Zdaj pa včasih tudi ona mene potrebuje, me pokliče za nasvet. Povem ji kam se naj obrne, ali kaj podobnega, to je pa tudi vse. Jaz se počutim odlično, ona pa…?!

Ne vidim nobenega razloga, da bi jo ti se morala kaj posebej gledat, le vljudno jo lahko pozravljas…. Ona je po vsem opisanem dobro pokazala in povedala kaj si misli o tebi.. No, ce si v dusi masohistka so pac stvari drugacne..

vse lepo,

prijatelj

Ne z njo ne mislim imeti nič več.. Bolj kot razmišljam, bolj vidim, da je ujeta v meje, ki so za sodobnega človeka kot okovi.po drugi strani neprestano kliče jasnovidke… Vprašanje, kdaj bo sama iz tega zlezla, kajti s takim razmišljanjem in vedenjem bo težko shajala v tem svetu. Denar je sigurno zelo pomembna stvar ne pa tako, da bi se dovolila, da bi bila to glavna tema mojega življenja. Tudi partnerja si na silo nikdar ne moreš dobiti, ne more ti ga nekdo “zrihtati”. Tudi jasnovidke, vsaj jaz tako mislim, ne morejo povedati, kaj se bo s tvojim življenjem dogajalo …. Hvala vama, ki sta odgovorila! Eta

Prijateljica je tista, s katero se skupaj smeješ, jokaš, jo prosiš za recept, ki ti posodi avto, … , je tisti človek, ki ga lahko pokličeš sredi noči samo zato, da poveš, da ne moreš spati.

Pri tem ni pomembno, koliko je bogata, poročena, koliko otrok ima ali moških.

Ta oseba, ki jo opisuješ, ni tvoja prijateljica.

Ni , saj dobro vem, da ni. Pa da ne boste mislili, da me ne kliče, pa nočem odgovoriti, ker se mi ne zdi, da bi ji sploh kaj rekla. Težko razumem zakaj sem sploh pustila, da sem tako daleč prišla z njo. Tudi ne vem točno, kaj naj ji rečem, ker nekaj bom pač morala. Ona se očitno ne čuti nič slabo ob gori žaljivk, ki jih je izrekla. Očitno se ji zdi ljudi “dol “dajat nekaj kar si ona lahko privošči brez vsake zamere….. Lep pozdrav Eta

New Report

Close