prijateljevanje z bivšimi partnerji
Moj fant (skupaj sva 10 mesecev) ima še vedno stike s svojo bivšo punco, s katero sta imela tudi skupno stanovanje. Je tudi njegova sodelavka, poleg tega pa se slišita po telefonu ko je npr. on pri meni, da se prijateljsko pogovarjata. To me sila moti, fant pa pravi da sem nazadnjaška, in da sta samo prijatelja, da sem sedaj samo jaz z njim. Ne vem kaj naj.Kaj mi svetujete.
Agica
Odgovor bo precej enostaven, se pa bojim, da vam ga bo dosti težje upoštevati. Če vas stiki fanta z bivšo partnerko motijo, potem imate vso pravico od fanta zahtevati, da s temi stiki prekine oziroma so ti stiki taki, da vas ne bodo motili. Tu ne gre za nobeno nazadnjaštvo ali naprednost, ampak gre preprosto za spoštovanje partnerjevih (konkretno vaših) čustev. Iz teh nekaj vaših vrstic sicer težko sklepam, ampak zagotovo med vama niso edini problem fantovi stiki z bivšo partnerko. Če bi bilo med vama vse v redu, vas verjetno ti njuni stiki ne bi toliko motili. Predlagam, da se najprej odkrito pogovorite sami s sabo, ali ste pripravljeni (sposobni) živeti s fantom, če bo ta še naprej prijateljeval z bivšo partnerko. Če niste, potem se pogovorite z njim. Toda ta pogovor naj bo širši, o vama in vajinem odnosu nasploh, kaj vam (pa tudi njemu) manjka. Ob tem mu odkrito povejte, zakaj vas moti njegov odnos z bivšo, kako se ob tem počutite in kakšne posledice ima to za vajin odnos. Vso pravico imate od njega zahtevati, da tiste stike, ki vas motijo, prekine. Seveda boste s tem tvegali, da tega ne bo naredil. Toda če bo to zanj prehuda »žrtev«, kako lahko računate, da bo z vami v še precej hujših preizkušnjah, ki vaju čakajo, če bosta ostala skupaj? Kar pogumno in zaupajte temu, kar čutite!
Lepo vas pozdravljam