Najdi forum

prijatelj za taščo

Ne vem, koliko ste stari ostali, ampak se mi je zdelo, da moj problem spada na tale forum.

Iščem prijatelja za mojo taščo!!
Problem je sledeč: po najini poroki (mož se je preselil k meni) je tašča ostala sama v stanovanju v bloku. Nima kaj dosti početi in samo čaka, da prideva midva ali drugi sin (ki ima dva otroka in za katera bi dala vse) na obisk ali da jo kam peljemo. Vse skupaj je postalo že rahlo obremenjujoče, saj vedno tarna, da je sama in ji je dolgčas. Včasih gre s kakšno prijateljico na sprehod ali kaj podobnega, drugače pa pravi da ni nikjer moških, ki bi si želeli le družbe!

Enkrat je poskusila že tudi z oglasom, a ji gospod nekako ni odgovarjal (pravi, da ni to tisto pravo). Ona bi raje videla, da bi jo moški poiskal ali da bi ji poslal svoje podatke in sliko in bi potem ona zbirala.

Še nekaj podatkov o njej!
Stara je 58 let, svetle lase, manjše postave, nekadilka, drugače kar dobro ohranjena, je pa iz Kranja. Če se kje najde kakšen kandidat, naj to sporoči!

P.S. Ona ne ve, da se grem jaz kaj takega in niti ne vem, kako bi ji povedala, če bi bil kdo pripravljen na prijateljevanje!

Mislim, da ni OK, da se greš za ženitno posredovalnico brez vednosti tvoje tašče, pa reci kar hočeš.

lp

V Vzajemni, mesečniku za stare je stalna rubrika brezplačnih malih oglasov, po katerih se iščejo prijatelji ali kasneje kaj več.
Predstavim ti tipičen oglas moškega, ki išče partnerko:” Če si pridna, dobra gospodinja s svojo pokojnino, hišo ali stanovanjem, pridem živet k tebi.
Takšnega bo pač lahko našla. Za prijateljevanje pa iščejo duhovito, elegantno, voznico z vozilom itd. Če je tvoja tašča povprečna, nima šans, razen če si želi nakopati novo neplačano zaposlitev.
Prav bi se mi pa zdelo, da ji poveš, kje najde ponudbe, ne pa, da ji to organiziraš brez njenne privolitve.

Pa sej smo se to že vse pogovorili, samo ona ne bi sama iskala, se ji ne ljubi!

Hotela sem izpostaviti to, da ona obremenjuje nas, ker je skoz sama. Saj ve, da bi bilo fino, če bi imela družbo, ampak nič ne stori za to! Podobno je kot pri Sonji! “Zakaj nič ne pridete, pa ste šli mimo, pa se niste oglasili, pa za praznike sem sama, pa zakaj že greste, …”

Sin je vsak dan vsaj za četrt ure pri njej v času službe, jaz pa tudi pridem skoraj vedno 2 krat na teden. Kako naj se pa drugače zmenimo???!!!

Jaz pa le mislim, da si bo prijatelja poiskala sama. Vi pa ji lahko pomagate tako, da jo peljete na kaksen izlet ali vsaj do zbirne tocke, odkoder gre naprej s planinskimi drustvi ali drustvi upokojencev.To so druzabna srecanja, kamor lahko pride sama brez obveznosti in skrbi, da si mora tam koga poiskati, temvec se lahko samo prijateljsko druzi.In to je tudi zaenkrat njena zelja, saj si partnerjev le ne moremo izbrati na silo.Pomagajte ji se poiskati konjicke, ki vzamejo nekaj casa, a so koristni npr; pletenje, sivanje, kvackanje, gobelini, tapiserije, urejanje roz, vrta, koristni sprehodi, kjer si nabere novih moci in obenem nekaj stori tudi za svoje najblizje, da bo veselje se vecje.Sedaj lahko nabere smrekove vrsicke, kmalu zatem zacveti bezeg, jagode, borovnice,gobe ipd.Vodite jo s pogumom, ljubeznijo in potrpezljivostjo, ne pa z nestrpnostjo. Ustreznega partnerja bo nakljucno nasla le, ce bo zadovoljna s svojim nacinom zivljenja.Pa veliko srece
Alenka

Lepo je, da vam ni vseeno za taščo.
Ampak glede na napisano je vprašanje, če bo kaj razlike, tudi če bo imela partnerja.
Ne strinjam se s tem, da mladi starši pretirano obremenijo ostarele stare starše z varstvom vnukov, kuhanjem….Pravtako pa ni v redu, da imajo starši potrebo, da so dnevno seznanjeni z vsem kar se v mladih družinah dogaja ali pa da se počutijo zapostavljene.
IZZVZEMAM pomoč v slučaju bolezni.
Skrb in ljubezen enih do drugih naj ne bi pomenila dnevno srečevanje, če ne živijo v isti hiši. Saj je telefonski pogovor tudi možen.
Pri 58. letih pa je vendar ostalo še veliko možnosti koristnega preživljanja prostega časa, če ji le zdravje dopušča. Tudi denar ne more biti problem, saj je ogromno stvari, ki jih lahko človek počne, zastonj

Končno je pa cilj starševstva, da se otoci osamosvojijo in si ustvarijo svoje življenje, otroci pa ohranjajo stike v mejah, ki so za oboje osrečujoči in NE obremenjujoči.

Kupite ji računalnik, priklopite jo na med.over.net – Starejši so modrejši. Grem stavit, da vas ne bo imela časa sprejet. :-))

Ena tašča je z med overnetom će nehala biti probem, čeprav se ni imela za problem. le utegne se ne več toliko zanimati za “tamlade”.

Ja, full dobra ideja! :-)) LP!

A ja? Se ji ne ljubi stikov vzpostavljat? Ja, pol pa ji to najbrz sploh ni velik problem , kajne? Mogoce pa ji vsi, ki skacete okoli nje, povsem zadostujete….Kaj menis o tem? Ko bo prisiljena nekaj sama storitizase, bo ze.. Bos videla…..LP!

New Report

Close