Prijatelj vara svojo ženo
Pozdravljeni!!
V našidružbi imamo velik problem. z možem sva v zelo dobrih odnosih oz. smo najboljši prijatelji z parom v katerem mož vara svojo ženo. Hm ksko vem, ko le nebi izvedela. zanj mi je povedala ena mojih prijateljic, ki je prijateljica s to osebo. na začetku nisem verjela in sem ji rekla, da se verjetno njena prijateljica laže in želi ločiti najina najboljša prijatelja. čez nekaj časa mi zopet moja prijateljica reče kaj ji je zopet povedala ona in mi opisala dogodke ter ure in točno je vedela kje se je takrat nahajala njegova žena, da sem pa že začela verjeti. seveda mi to kar sem slišala ni dalo miru in sem povedala svojemu možu in ga prosila naj se pomeni z njim in naj mu špove kaj se govori. ko je to storil je seveda on rekel, da ni res. priznal je, da pozna tisto punco, da je enkrat pred poroko res nekaj imel z njo. hm nisem vedela kaj naj storim in sem se odločila, da tega več ne omenjam. seveda sem prijatelju na neki zabavi zatežila in se mi je zdelo, da se dobr vn vleče. njegova žena je zelo super punca in je lahko samo srečen, da jo ima. se sploh ne more primerjat s tisto opico, ki bi ga naj njen mož varal.
ne vem pa, kaj bo ko bo nekoč pa le prišla resnica na dan iz drugih virov. Kako me bo takrat gledela, da ji nisem nič omenila.
Kaj naj storim: jST JI NE MISLM NČ POVEDAT.
Mirandica
V nič kaj hvaležnem položaju ste se znašli. Načeloma se vtikati v tuje odnose ni preveč pametno. Po drugi strani pa je iskreno prijateljstvo tudi velika vrednota. Kaj bo prevladalo pri vas? Če sta res dobri prijateljici, jo boste morda začutili, kaj bi si ona želela v tem primeru od vas. Morda vam bo pomagalo, če se iskreno vprašate, kaj bi si v podobni vendar obratni situaciji želeli od svoje prijateljice? Bi si želeli, da vam pove? Morda pa bi bilo še najbolj pametno, da se na štiri oči pogovorite s prijateljičinim možem in mu odkrito poveste v kakšni zagati ste se znašli. V vsakem primeru pa zaupajte svojim občutkom. Če vam ti pravijo, da je bolje ne povedati, potem jo to ta trenutek prava odločitev. Ampak od kod potem vaše vprašanje na forumu?!
Lepo vas pozdravljam
Uf, to je pa zdaj res neumestno vprasanje!!saj ne govori o eni tretji osebi, ki se poznata samo na videz, ampak o svoji najboljsi prijateljici in do nje jo veze odkrit, iskren odnos, ki ne tolerira pomembnih skrivnosti, ki bi njeni prijateljici postavile zakon na glavo.
Res si v neugodni situaciji, poznam primer, ko so vsi razen kolegice vedeli, da jo njen fant vara in je bila po koncani zvezi zelo razocarana, da so ji vsi tako prikrivali. Po drugi strani pa poznam veliko primerov, ko so najslabse odnesli ravno tisti, ki so zeleli samo dobro in razkrili varanje partnerja. Partnerice so ponorele, da to ni res, da so jim samo nevoscljivi, ker sta tako srecna itd….ce se zelijo same slepiti, nimamo kaj.
Tako…glede na to,da sta najboljsi prijateljici, predvidevam, da si vse zaupata, da uposteva in spostuje tvoje mnenje in seveda kontra. jaz bi ji na tvojem mestu povedala, ampak ne bi direkt izpostavila, da jo 100% vara, ker tega ne ves. Morda pa jo res ne in bi se ti pocutila prevec krivo, ce bi morala prijateljica skozi travmo, ki bi jo prinesla “resnica” o varanju. Morala bos dobro razmisliti in takticno izpeljati pogovor, da ne bo prehudih zrtev.
vso sreco, pa upam, da se bo dobro izslo!
Jaz pa menim, da če sta res dobri prijateljici in če si seveda 100 % prepričana glede informacije o varanju, da ji moraš povedati. Moja najboljša prijateljica bi sigurno želela, da ji povem resnico, četudi zelo bolečo, kajti še bolj bi jo bolelo, če bi kaj takega izvedela čisto slučajno od neke xy osebe.V našem zboru je bil tudi en tak primer, ko je mož varal ženo z njeno prijateljico, pa smo vsi vedeli za to, ona pa dolgo časa ne, ker ji nihče ni upal povedati. No in ko je končno izvedela in je bila v šoku zaradi dejstva, da jo on vara in zapušča, pa je bila poleg vsega še v dodatnem šoku, ker smo okoli nje vsi vedeli in ji ni nihče odkrito povedal. Toliko v razmislek.