Najdi forum

Zanima me kaj vam pomeni prijatelj, ali jih imate veliko in v kolikšni meri se lahko zanesete nanj. Predvsem me zanima odnos moški-ženska.

Ali je po vašem mnenju boljši prijatelj nasprotnega spola?
Lep pozdrav!

Povedal ti bom svoj vidik.
Med ljudmi sta dva načina povezave: prijateljstvo in ljubezen.
Prijateljstvo ni vezano na spol in število oseb, pomeni pa imeti nekoga rad in mu zaupati. Ni prijatelj tisti ki mu le rečeš prijatelj, pravi prijatelj je tisti, ki ti zaupa in mu tudi ti lahko zaupaš, je nesebičen in te ne pokliče samo ko kaj potrebuje. Je pošten do tebe, ti govori resnico in se mu ni težko žrtvovati zate. Takih prijateljev je malo, jaz lahko priznam da takih prijateljev sploh nimam..
Ljubezen pa je omejena na dve osebe, pomeni pa da nekoga ljubiš in ti je več kot pa vsakdanji prijatelj. Za njega si pripravljen narediti vse in želiš z njim preživljati prosti čas ali pa kar celo svoje življenje.
Ljudje smo dialogična bitja, potrebujemo prijatelje kot tudi partnerja. Samota zame je pa zatiranje čustev in zmožnosti spoznavanja in navezovanja na nove prijatelje.
Upam da sem ti kaj pomagal.
Lep pozdrav

Mislim, da ima človek lahko veliko kolegov, znancev, a le malo Prijateljev (namenoma z veliko začetnico).
Moj najboljši prijatelj je moj fant. Z njim se sicer lahko pogovorim o vsem, kar mi leži na duši, ampak so določene stvari, o katerih je lažje govoriti s prijateljicami. Pravi prijateljici pa imam dve.
Kar se tiče prijateljstva med moškim in žensko… Mislim, da je zelo težko izvedljivo, da bila res samo prijatelja, saj slej ko prej na eni strani preskoči iskrica. Če preskoči na obeh straneh, potem super! Ampak meni se je že 2x zgodilo, da se je fant, s katerim sva bila dobra prijatelja, zatrapal vame. Ne vem, ne verjamem več v to.

Strinjam se z Nežo.
Zelo veliko imamo znancev, a PRAVIH prijateljev je malo. Jaz imam samo enega (prijateljico). Ampak vem, da ji lahko res VSE povem, da bo to ostalo med nama, popolnoma ji zaupam. Znanci so pa za bolj “splošne” pogovore (“Joj, kako lepo vreme je danes…”).
Toliko o mojem mnenju.
LP

Jaz pa mislim, oziroma imam občutek, da sem vedno tam, kjer me potrebujejo,
da sem tista rama, na kateri se lahko marsikdo zjoče, a ko jo sama potrebujem, ugotovim, da je nimam.
Imam zelo veliko prijateljic, a prave nimam. A me to ne moti, ker sem ravno tako lahko vedno tam, kjer hočem biti.
Imam pa prijatelja – moškega, kateremu lahko zaupam – zaenkrat. Prav si povedala Neža, da nikoli ne veš, kdaj bo preskočila kakšna iskrica, ampak zdi se mi, da je tisti čas, ko bi se to lahko zgodilo že minil ( prijatelja sva skoraj deset let ).Vem pa, če bi mi le z manjšo kretnjo namignil, da bi želel kaj več, bi se prijateljstvo takoj zaključilo.
Prijateljstvo z moškim se mi zdi drugačno od ženskega zato, ker je veliko stvari, ki vplivajo na odnos. Moški ti ne bo nikoli nevoščljiv in mislim, da je to ena taka stvar, ki je pri prijateljstvu zelo pomembna. Mogoče se tudi motim, a verjetno le zato, ker še prave prijateljice nisem spoznala.

jp to ti pa potrdim… saj jst se lohk najbolj zanesem na eno osebo it no je ženska… sej na fante se lohk tud zanesem… sam do te ženske… newem no…najbolj se ji lohk zaupam… povem ji lohk use… una pa tud me:)

ela je pisal/pisala:
> deset let ).Vem pa, če bi mi le z manjšo kretnjo namignil, da
> bi želel kaj več, bi se prijateljstvo takoj zaključilo.

Zakaj bi se zaključilo? Ker bi prešla v drugo stopnjo ali ker preprosto nočeš tega trpeti?

Pravih prijateljev je zelo zelo malo, oziroma jih skoraj ni. Mislim pa, da če že najdeš slučajno kakšnega, to sigurni ni ženska. Definitivno ne. To so moje izkušnje.

Imam to srečo, da imam 3 prav zares dobre prijatelje. Eden od njih je ženskega spola in moram reči, da je to čisto mogoče. Sicer sva v preteklosti nekaj poskušala pa sva oba uvidela da to ne gre, ampak se tako štekava na intelektualni ravni, da se lahko res o vsem pogovarjava in zato sva ostala prijatelja. Potem pa sta še dva moška prijatelja. Z enim nimam več toliko stikov kot prej, z drugim pa je super. Skupaj gojiva hobije, sekamo ga pune granate, zdaj gremo na morje pa to…Aja pa z njim se tudi lahko pogovarjam o globokih osebnih zadevah in se ne pokličemo samo, ko bi drug od drugega kaj radi. Itak, da se lahko zanesemo drug na drugega. Ja take stvari so res Au vredne. 😉 Drugače pa imam še en kup kolegov (to so taki za žurke, normalne pogovore) in pa znance (klišejski small-talk itd.)

Imam najboljšo prijateljico pa še dve, ki sta blizu temu, vendar živimo precej narazen in so stiki z njima predvsem po telefonu. S moškimi prijatelji je pa takole – imela sem ji že precej, vendar se je vedno končalo tako, da se je tip zaljubil vame in mi kasneje zameril, ker pač nisem čutila do njega več kot le prijateljstvo. Sedaj imam raje znance in prijateljico, ki je moja zaupnica in varni pristan pa naj se zgodi karkoli.

Mislim, da nikoli več ne bi mogla biti tako dobra prijatelja kot sva bila.

Zanimivo je brati odgovore in vidim, da ženske v glavnem pišete, da se je moški zaljubil v vas, a ve niste nikoli pomislile na to?

Tut jest mam dost kolegov, ampak sam tri prave…vse so ženskega spola, z eno sva si še posebej blizu ker sba najbolši frendici že od prvega razreda OŠ…Ostali dve pa sta takoj za njo…Vsem lahko zaupam, povem kar me muči itd…Sama mislim, da več kot pet najbolših, tapravih prijateljev težko najdeš…je pa res da si koelga/znanec lohk z velikimi ljudmi. Moško-ženska prijateljstva zbajo bit tut dost uredu…Jst sm z bivšim v takem odnosu, sicer se ne vidva/slišva zlo pogosto ampak ko se si pa dost poveva. prednost takih prijateljstev je ta, da se naučiš razumet nasprotni spol…Ampak ta prijateljstva so učinkovita le, če je tuki res le prijateljstvo…ne pa tudi ljubezen.

pomoji izkusnjah sploh ni vazno kaksnega spola je prijatelj

Mam ene 2 res dobra kolega, na katera se lohk zanesem. Sej veste, ob polnoči pokličeš, da je panika, pa če lohk uleti (za primer) in reče NO problem! Z ženskami je drugače. Večini bolj težko zaupaš: nekaj se jih spravi pecat tvojga tipa, ene so ljubosumne nate, spet tretje povejo vse naprej. Pa še ta babja jajca mi grejo bolj na jetra, kot ne (frizure, obleke make up itd.). No ja, kukr kdaj.

To se je meni zgodilo. Ampak je ona poštekala in zdaj ima tipa, s katerim je srečna, mi2 pa sva ostala prijatelja.

Sama imam kar nekaj prijateljic, ki bi jih težko rangirala, katera je boljša od katere. Jasno pa je, da je, da je samo ena tista NAJ.
Kar se tiče prijateljstev z moškimi se strinjam s tistimi puncami, ki so pisale, da se tipi potem zatreskajo in so potem same težave. Mislim pa, da je to zato, ker ženske vsakega tipa takoj popredalčkamo: ali je potencialni kandidat za partnerja ali pa je lahko “samo” prijatelj. Nisem še slišala za primer, da bi se v eni prijateljski zvezi med moškim in žensko zgodilo, da bi se ona zaljubila vanj. Vedno je obratno, redko tako, da so čustva obojestranska.
Sama imam tudi nekaj prijateljev moškega spola, vendar imam občutek, da so mi najboljši prijatelji tisti, s katerimi sem v sorodu ali pa tisti, s katerimi sem že kdaj v preteklosti kaj imela, pa sva šla upešno mimo tega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close