Najdi forum

Prihodnost Slovenije

Kako si predstavljate prihodnost naše države, oziroma kaj si želite, da bi se uredilo v naslednjih desetih, dvajsetih letih. A se vam zdi, da nam gre na bolje al na slabše. Kako vidite prihodnost, glede na stalne politične zdrahe, vse višje cene, vse nižji standard, spori glede Cerkve, Nata, Evropske skupnosti, spori s praktično vsemi sosedami. A smo sploh še normalno delujoča država, al smo kar ena druščina čudakov, ki ne ve čisto, kaj bi sama s sabo. Jaz osebno sem optimist in verjamem, da bomo nekoč prišli na zeleno vejo. Samo kdaj…..

Miškolin, se mi zdi, da smo precej odvisni od tokov, ki bodo prevladovali v Evropi in svetu, tako da, če bo tam v redu,….

A ste na vaši akademiji tud resne teme začeli obdelovat ?

Ja, to je nov marketinški pristop, kako pridobivamo stranke. Najprej se delamo blazno resne, da folk pade na finto, potem pa se začne zafrkancija.

:)))))

Slovenija je podobna marionetkam, vodijo nas v bistvu drugi.

Kaja pojdi na forum za mladoletne.Saj nisi sama kriva ampak nam pač ne slediš.Lep pozdrav!

Feniks katera država, razen Amerike, pa je sploh samostojna oz. je ne vodijo drugi.Mi znaš povedati ?

Prihodnost Slovenije je v tem, da se čim prej preimenuje v SLOVENISTAN. Evropa nas itak ne mara, cerkev bojo skenslal, standard ( vsaj na podeželju) itak ni ne vem kako večji kot v Afganistanu, norcev in fanantikov je tud dost……! Kaj pa bi še rad.

Če si malo sledil ,tukajšnim razmeram (ki samo na forumu ,in nas je tako malo )pa samo JAMRANJE , ČRNOGLEDOST, PESIMIZEM ITD…,kaj pa šele gor ?
Miškolin iskoristi vsako minuto/ sekundo veselja in dobre volje ,da ti v kasneje ne bo žal ! Ostani Zajebant , in takega te vsaj jaz in tisti ,ki se bodo potrdili sprejememo.
Glede Slovenije ; Prosimo sosede za Blagoslav za EU ,pa nam mečejo KRŠKO. pa AVNOJ, in da ne naštevam….v glavo !
Samo Austrija ima okoli 800 naj podjetji v Slov. Še malo pa bodo vse pokupili,
Mi se pa spravljamo ,na južnjake in njim podobne …
Vsakemu kimamo ,samo da bomo kobajagi bolje skozi tazadnjo prilezli…
Poliltiki ali foromci so postali nekateri že taki , če ze kakšno teroristično akcijo gledajo , so naslednji dan že spremenili svoje mneje -kontra od včeraj !
Lepo vzgaji svoje Telebajske ,jaz bom tudi ,ter gledal da bom z čim manj napora
prihajal do veselja v življenju

MOJ PRIJATELJ !
Veselo noč !
“Štumpantl”

V soli nisem maral Levstika in Cankarja. Sedaj jih ponovno zelo resno prebiram. Ker sem le laik, predlagam spostovanemu akademiku Miskulinu, da se na tako kompetentnem mestu kot je njegova akademija ponovno proucijo: Hlapci, Hlapec J…, Kralj na B…, Pogine naj pes… in podobni klasicni naslovi. Mogoce gre za slovenske Nostradamuse? Le tako bo mogoce potrditi ali ovreci Posavceve in Strumpanteljeve scenarije o bodocnosti Slovenije.
Bok, Pepi

Kako naj država, ki je podobna kuri, sploh kam pride? Kako se potem reče tistim, ki to državo vodijo?
Malo za šalo, malo zares.

Zmeraj ,kadar je preveč petelinov na enem dvorišču ,ostanejo vse kure nepotešene
,ker se nimajo časa posvečati njim – ampak se raje kjucajo med seboj
“Štumpantl”

S proučevanjem problematike hlapcev smo se pred leti sicer res ukvarjali, a smo projekt opustili. Za potrebe Akademije smo zaposlili dva hlapca (nobeden ni bil Jernej, ampak sta bila Polde in Hajni), da sta pasla naše akademsko vzgojene krave in obirala akademski fižol. Ker jima je vodja obračuna želel dati plačo kar v ozimnici, sta se pobunila in nas zatožila sindikatu Svobodnih hlapcev Slovenije, ti pa so nas tožili na sodišču. Ker smo plačali mastne pare, se s hlapci ne družimo več.

Kar se ubogih kokoši tiče, mislim, da jim delamo krivico. Res pa je, da so precej neumne, kar dokazuje tudi reklama Centra za tuje jezike:

Po dvorišču kmetije so se sprehajale kure in brskale za hrano. NaenkraT se iz bližnjega kurnika zasliši gromoglasni kkkiiiiiikkkkiiiiiirrrriiiiikkkiiii. Kure se spogledajo, malce zavzdihnejo in se počasi bližajo kurniku. Ponovno se zasliši močan kkkkkkiiiiiiikkkkiiiiirrrrrriiiiiiikkkkkkiiiiiii. Kure, vse bolj vznemirjene, z žarečimi očmi, se vse hitreje bližajo kurniku. Še tretjič se zasliši silen KKKKKIIIIIKKKKIIIIRRRRIIIIIKKKKKIIIIII. Kure ne zdržijo več in navalijo v kurnik. In slišal se je ravs in kavs in perje je letelo na vse strani. Na drugi strani so prijahale kure skozi vrata, vse ofucane in opotekajoče in blažene. Potem pa je na prosto stopil še zajček, si zapel šlic in rekel:
– Ste videli, a, kako je koristno, če znaš tuje jezike…

Nisem zadovoljen z odgovorom, ker je polovicen? Nisi podal mnenja akademije o preroskem pomenu omenjanih del za prihodnost Slovenije. V redu, hlapci se bodo tudi na Dunaju in v Briselu znajdli s pomocjo sindikata; kaj pa novodobni kralji? Mislim na tiste ki so nas olastninili, kako bo z njimi v prihodnosti?
Pepi

Naše pa tepke zmeraj tečejo po še EN krog okoli hiše ,da nebi izgledalo kako so LAHKE !
Tako pa je v današnji politiki za zunanje odnose !
LP
“Štumpantl”

Akademiki se strinjamo, da so bili pisatelji in pesniki včasih zelo preroško usmerjeni. Cankar je, npr., po vsakem tretjem litru razlagal, da ne smemo v Evropsko skupnost brez referenduma in da nas bo Nato še drago koštal (ampak ga ni nihče poslušal, zato je spil še skodelico kave in se sprehodil po klancu). Kar pa se tiče olastninjenja, smo na Akademiji rajši previdno tiho, kajti baje da na gori Sv. Trojice (bivši Triglav), dostikrat trešči strela v kapelico Sv. Aljaža in osmodi kakega nevernika. Ne bi želeli, da se to zgodi naši instituciji, ki slovi v mednarodnih krogih kot izrazito apolitična, ateistična in vegetarijanska.

Hvala, na korektnem odgovoru. To, da ste akademiki pri izjavah tako koncizni in skrajno previdni lahko povsem razumem, saj tezko priborjenega ugleda, ne smete kar tako zapraviti, posebej na podrocjih ki so zelo spolzka. Vseeno me se vedno daje radovednost, ce ima akademija kaksna spoznanja, kako bo v prihodnosti z neverniki in antikristi? Ti so se pod okriljem svincenih casev tako namnozili, da bo vesoljna in vecna institucija morala kaj storiti. Tu se srecamo se s statutarno usmeritvijo tvoje akademije, ki ocitno ne deleju dovolj dejavno. Kjub uvozu posameznih korekcijskih faktorjev ima krivulja natalitete slovenskega naroda se vedno trend padanja. Ali ne bi akademija organizirala vsaj kaksno vecerno izpopolnjevanje na svojem temeljnem podrocju, da se izboljsa polozaj Slovenije v Evropi? V katero samoplacnisko ordinacijo naj se prijavim na pregled, ker zaradi vizije bodocnosti Slovenije postajam v celoti vse bolj podoben Cankarju. Le shujsati se moram kaksnih 40 kil, drugace pa glede vprasanj, ki si jih omenil, razmisljam povsem identocno in to ze po drugi buteljki.
Pozdravljen,
Pepi
PS: to sem pisal popolnoma trezen.

Hojla,

odgovoril bom kar po tockah.

> stalne politične zdrahe

To je zdravo in normalno.

Zalostno je le, da se opozicija ne osredotoca na (po mojem mnenju) pomembne stvari. Obesajo se na podrobnosti, medtem ko gredo pomembne stvari svojo pot skoraj povsem neopazene.

Zgolj en primer. Trenutno je v obravnavi novi nepremicninski zakon. Ta zahteva za vsako prodajo nepremicnine zakonitega posrednika. Za solanje posrednikov bodo neuradno odgovorne najvecje nepremicninske agencije (ki so se uradno skrile za Zdruzenje Nepremicninskih Posrednikov pri GZS, vendar v dobi interneta ni posebej tezko izbrskati povezanosti imen predsedstva s kljucnimi nepremicninskimi agencijami).

In rezultat? Masaker manjsih agencij. Navzven bo seveda ta boj videti kot kapitalisticna verzija Davida in Golijata v katerem jih bo David fasal. V resnici pa gre za prakticiranje klasicnih prijemov Ruske komunisticne sole. Eliminacijo konkurence s pomocjo drzave.

Se en primer. Vlada je obljubila do leta 1994 dve KLJUCNI stvari za naso prihodnost.

1. Uravnotezen proracun,
2. ki skupno ne presega 43% BDP.

Prejsnji teden so sprejeli proracuna do leta 93, oba imata deficit. Me prav zanima, kako bodo finisirali zadnje leto.

Ne razumem, zakaj se opozicija ne osredotoca na prave probleme. Morda so preprosto zabiti, bolj mozno pa je, da je delovanje vlade pogosto v skladju z opozicijskimi programi. Npr. skoraj vse stranke so se v svojih programih zelo jasno opredelile za socialno drzavo. SDS je programsko se za korak blizje socializmu od drugih.

Taksna oblika drzave pa stane. V praksi to pomeni ohranjanje delovnih mest “iz principa”. To pa pomeni, da drzava se vedno opravlja ogromno servisov, ki bi jih lahko bolj poceni in bolj kvalitetno outsourcali gospodarstvu.

Malce pridiha libertalizma je cutiti le pri Bajukovi NSi.

> vse višje cene, vse nižji standard

Tole sem ze tisockrat komentiral. Posledica prevelikega vtikanja drzave v gospodarstvo ucinkovito preprecuje delovanje trga. Kjer trg vsaj deloma deluje (npr. veliki trgovski centri na barju, kar sva tudi ze premlela z Gabrijelom v debati o 22 urnih trgovinah: Leklerk, Rutar, ipd.) se cene oblikujejo konkurencno. In so zato obcutno nizje kot drugje po Ljubljani.

Kljub temu pa razen izvoznikov nihce ne more mimo davkov. In za visoke davke ni kriva premalo socialna drzava, ampak prevec socialna drzava. Oziroma bolj splosno drzava, ki prevec stane.

> spori glede Cerkve

Iskanje gresnega kozla. Po moznosti taksnega, ki stoji na majavih nogah (dogma cerkve ne zdrzi prav nobene kritike, tudi kritike ljudi z osnovnosolskim znanjem geografije in zgodovine). .

Pri preusmerjanju pozornosti je vlada tako uspesna, da je danes marsikateremu starsu bolj pomembno to, da njegov otrok zagotovo ne bo imel verouka kot izbirnega predmeta v soli, kot pa, kako si bo po studiju ustvaril dom pri taksnih cenah nepremicnin.

> Nata

Tega spora pravzaprav ni bilo, dokler novi ameriski veleposlaniki ni skritiziral denacionalizacijskih postopkov in jih povezal z nasim vstopom v NATO. Od takrat naprej se sateliti okrog vlade trudijo NATO prikazati skrajno negativno. .

Ko nas v naslednjem krogu ne bodo sprejeli v NATO, bo vlada to razglasila za “zmagoslavje slovenske suverenosti”, ljudje pa pozabili koliko denarja smo v zadnjih 10 letih namenili za to, da bi nas sprejeli v NATO.

Zelo veliko ljud je ob kritiki denacionalizacijskih postopkov reagiralo skrajno balkansko po principu “shoot the messenger”. Zelo malo pa se jih je vprasalo, ali morda res nekaj ni v redu z nasim sodstvom in z celotno izvedbo denacionalizacije, da se postopki, ki bi morali biti zakljuceni do sredine devedesetih se vedno vlecejo… Nasa diplomacija je odreagirala z izjavami o “nerazumevanju kompleksnosti problema”. Ja ti trapasti Americani, no… Kako ne razumejo da je zelo preprosto voditi 300 milijonsko Ameriko, globalizacijo in igrati svetovnega policaja in grozljivo kompleksno isto poceti v Sloveniji…

Kako pa naj bi odreagirali? Mar naj bi rekli: osli iz nase stranke in fosili iz pravosodja (to sta dve loceni veji oblasti, vendar pa ena dokazljivo bistveno vpliva na drugo) tega niso sposobni zvoziti, bi pa se vedno radi vodili drzavo in ostali na stolckih…

> Evropske skupnosti

Lazje je lastne (ze itak neumne) ljudi nafutrati z neumnostmi kot zadovoljiti kriterije EU za vclanitev. In potem je pravzaprav vseeno, kaj se zgodi. Ce nas sprejmejo bo to se nahranilo svojevrsten napuh ljudi v smislu “saj smo vedeli, se prosili so nas!”. Ce nas ne sprejmejo pa gre se za eno “zmagoslavje nacionalnih interesov”, v skladu z basnijo o “lisici in kislem grozdju”.

Na bolje nam bo slo tezko, ker preveliko ljudi predobro zivi od tega, da nam gre slabo… Kdo od upokojencev je pripravljen na 20%-30% znizanje pokojnin?
V tem forumu sem veckrat slisal nasvet “pojdi v drzavno sluzbo”. Nikoli nasveta “pojdi iz drzavne sluzbe”. Zato, ker je drzavna sluzba varna, dokler obstajajo privatne sluzbe, kjer so ljudje brez plac, da drzava zagotovo dobi denar za svoje usluzbence. Pri tem ji ni treba osvajati novih trgov, izboljsevati svojih izdelkov, ipd… Ce ne drugace, ce gospodarstvo ne zmore, si pac denar v imenu vseh nas isposodi (=proracunski deficit).

Bolj uspesni bomo, ko bomo razumeli rek “who dares wins” in se bili pripravljeni odpovedati varnosti in ugodju v zameno za vec priloznosti. In to demonstrirali na volitvah.

Ampak jaz sem glede tega zelo pesimisticen. Ne glede na to, kako diletantsko je ta drzava vodena, LDS na vsakih volitvah pobere +3% – +5% vec.

Tommy

New Report

Close