Najdi forum

Pridobivanje mase

Pozdravljeni,
imam 57kg na 168cm, sem vitka, suha, intenzivno se ukvarjam z jogo in pilatesom. Sem zdrava, prehranjujem se zdravo in redno, jem precej, a se tezko zredim. Rada bi pridobila na misicni masi. Koliksen vnos kalorij bi morala imeti in kaksne vaje lahko delam tudi doma, da bi pridobila kaksen kg misic? Bi bile v redu vaje kot so pocepi, potiski, sklece, utezi? Kateri prehrani naj dam vec poudarka, OH? Kdaj – pred vadbo? Verjetno je tezko tako na splosno odgovoriti, a vsaj kaksno smernico mogoce ce mi lahko ponudite…
Hvala za vsak nasvet! Lp
Pika

Zdravo! Imam popolnoma enake probleme kot ti, sem ECTOMORPH. Le, da sem še bolj suh ;). Dejansko je tako, da si izračunaš kalorije. Glede na težo + višino + koliko se giblješ treniraš. Jaz imam okoli 3400 kalorij. Kar lahko znaša za hrano okoli 100-200€

Ectomorph – pomeni, da je tip telesa. Zeloo hiter metabolizem, kot ferrari. Dejansko, da dobiš kile lahko traja dosti let. Zapomni si jej naravno hrano. Ne rabiš kupovati proteinov. Marketin je močan in marsikdo, ti bo to priporočal. Jaz ti priporočam, da ostaneš na naravni hrani.

Jem na vsake 2-3 uri. Dejansko moraš biti stalno v kuhinji. Ter zaužiti dovolj kalorij.

Primer jedilnika:
6 jajc zjutraj + pol litra mleka
Za v šolo skuto + banane
Malica v šoli
Doma kosilo (odvisno kaj je)
Malica 2 špageti(150g ali več) + tuna
orehi
Trening
Po treningu pa ovsene kosmiče + mleko ali pa 6 jajc. Dejansko si naredim tudi 1000 kalorij shejker.

1000 kalorij shejker, da dobiš daš notri : jagode + ovsene kosmiče + peanut butter + banane + maline + mleko + med in imaš okoli 1000 kalorij ;).

Meri si koliko djeansko kalorij zaužiješ dnevno pribljižno. V primeru, da nič ne dobiš gor KG povečaj 300 kalorij. Če opaziš, da dobivaš maščobo okoli pasa zmanjšaj OH.

Priporočam, da treniraš 3x na teden : PON SRE in PET. Prav tako nikoli ne spusti obroka pred spanjem, saj imamo mi ECTOMORPHI tako hiter metabolizem, da pride med spanjem do katabolizma. Vnos kalorij je pomemben dejavnik pri preprečevanju katabolizma.

Dejansko imaš veliko člankov na internetu, malo si poišči. Predvsem pa ne verjemi vsemu kar pišejo, saj za tem stoji marketing!!!

Aja kalkulator najdeš na internetu : calorie intake calculator vpiši.

Živjo,

uff sam to je pa kar hard prehrana. Po moje zame kot punco preveč kalorij, kaj meniš? Si bom poskušala malo prešteti kalorije. Problem je v tem, ker imam tudi težave z želodčno kislino in mi meso, jajca, mleko ipd…pogosto naredijo težave s kislino. Moram res najti eno dobro ravnotežje.

Enakiproblemi, s kakšnim športom se pa ukvarjaš?

Upam, da mi odgovori še trener.

Lp

Pika

Aja, sem pa ista oseba (pikula31), samo je drug računalnik in je drug nick 😉

Predvsem je pomembno, da daš telesu razlog za povečanje mišične mase. Le s pilatesem in prakticiranjem joge ga tvoje telo ne dobi. Seveda bo z vidika pridobivanja mišične mase, da izvajaš neke kompleksne vaje kot so počep, zgiba, potisk s prsi…

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close