pri logopedinji
Imam 5 let in pol starega sina in prejšnji teden je imel prvo obravnavo pri logopedinji.
Fantek je bil pri obravnavi dokaj priden,miren,na začetku me je sicer vprašala par splošnih vprašanj o zdravju,dudi,..če ima kakšne težave v vrtcu itd.
Na začetku je bil zadržan,na njena vprašanja ni odgovarjal..katera je ta naprava,katera je ona naprava itd.Z izgovorjavo ni po njenih besedah nič narobe..le mogoče črka č in š.
Omenila pa je,da sin včasih na čuden način zamakne oči.Jaz kot mama pa nisem nikoli doslej ugotovila,da bi kaj žmigal z očmi,govoril navzkriž.Rekla je celo,da ima baje absenco oziroma mini epileptični napad in tudi motnjo pozornosti.
In na koncu mi poda mnenje,da bi bilo dobro,da gre še k psihologinji in me prosi,da grem do osebne zdravnice po napotnico.
To sem prejšnji teden že dvignila.Vas pa sprašujem,če je zares ona kot logopedinja mirodajna,da daje ven takšne ugotovitve,ker se mi zelo sumljivo zdi,ker je napotnica za psihologa izdana za dobo enega leta.Za odgovor se vam zahvaljujem.
cilka robič,
logopedi smo res strokovnjaki za govor, ampak na otroka gledamo celostno. Tudi sama kaj predlagam staršem še pregled pri psihologu, pedopsihiatru, Orl, nevrologu ali pa predlagam delovno terapijo ali fizioterapijo. Ob tem staršem podrobno razložim, zakaj. Težko komentiram izjavo logopedinje o očeh. (Sama bi si za kaj takega zagotovo pustila več časa). In kaj je rekla vaša logopedinja? Zakaj vas pošilja k psihologu? Zaradi pozornosti? Kaj pa pravi na to otrokova pediatrinja?
Pri psihologu je običajno potrebno več obiskov, ki pa se lahko časovno tudi zelo razvlečejo. To, da ste dobili napotnico za eno leto prav nič ne pomeni in sama po sebi ne govori o težavnosti motnje. Napotnice se lahko izda za enkrat ali pa za daljše časovno obdobje (največ 1 leto).