pri katerih letih na op žrelnice???grozno hrkanje….
Pozdravljeni!
moj 16 mesečnik 2,3 dni grozno hrka,oz saj ne vem kako naj opišem,tudi čez dan,diha z odprtimi usti,ponoči smrči da te kap.tako zelo,da ga moti in se zbuja.zato je neprespan,……
drugače,…
sem mamica 16 mesečnega fantka.od 14 meseca starosti ima 2x na mesec vnetje ušes,1x od tega sekretorno.žrelnice naj ne bi imel zelo povečane,otolog opaža drobne bezgavke po vratu,tudi jaz.na kontrole hodiva na metelkovo.stalno mu teče iz nosa,…čuva se privat,nazadnje pred 2 mesecema,saj smo 2 dni brez antibiotikih in vnetje je tu,kakor tudi moja bolniška.spiramo obilno s fiziološko,dajemo operil,…..
ker imam nekaj zdravstvene podlage…. 🙂 vem da je za to kriva žrelnica.
zato se moje vprašanje nanaša kdaj je tista prva smiselna zgodnja meja,ko daš otroka na op žrelnice???KAJTI JAZ BI BILA TAKOJ ZATO.ker prav vidim da je nesrečen,mi pa tudi,ker takole ne gre več.po antibiotiku je orl izvid ok,…5 dni…..smrkelj….vnetje.
5x v 3 mesecih se mi zdi že veliko.na metelkovi so nam rekli da pred 2 letom ne,ker se baje žrelnica ponovno razraste….ok vem.
pa vseeno.
prosim še za vaš odgovor.
obupana mamica,vedno na bolniški……
Spoštovana!
Dejansko ne operiramo žrelnico pred drugim letom, ne le zaradi tega, ker lahko ponovno zraste (to se lahko zgodi tudi če jo operiramo pozneje), ampak zaradi tega, ker je žrelo in prostor kjer je žrelnica ponavadi tako majhen, da ne moremo inštrimente uporabiti pri tako majhnih otrocih. Žel, nekateri otroci imajo z vaše strani opisane težave, upajmo da bo po ev. operaciji in ko bo otrok nekoliko starejši, stanje boljše.
LP. drIB.