Prezgodnji izliv
Lep pozdrav!
Star sem 20 let in imam problem pri spolnosti, saj mi večkrat pri oralni spolnosti pride do izliva že po nekaj sekundah. Če pa me dekle zadovolji z roko pa lahko užitek traja dolgo in tudi čas do izliva je zelo dolg. Včasih tudi če nimam spolnega odnosa in sem vzburjen skoraj pride do izliva. Pogovarjal sem se z nekaj zdravniki in vsi so mi trdili, da to nima veze z mojimi spolnimi organi, pač pa se vse to dogaja v moji glavi. Bil sem tudi na priskavah, kjer je pokazalo, da je z mojimi organi vse uredu. Priporočili so mi tudi, da naj vadim s samozadovoljevanjem zadržati izliv, vendar mi to ne uspe.
Sedaj pa me zanima če to mojo težavo lahko odpravi psiholog (sexolog), ali pa jo odpravim kar sam z vašo pomočjo.
Za vaš trud se vam že vnaprej zahvaljujem in vas pozdravljam!
Spoštovani Peter,
prezgodnja ejakulacija je v načelu težava mladih, ki jim spolnost bodisi predstavlja podzavesten strah ( nezaželjena zanositev, okužba), ali pa področje kjer naj bi se posebno izkazali. Ker ste nekaj načinov že brez pravega uspeha preizkusili, uporabite še najenostavnejšo metodo: nataknite kondom.S tem boste nevtralizirali vzroke za latentno bojazen, pa tudi vzdražnost bo manjša.Pri posebno trdovratnih težavah , ki sicer po pravilu s časom minejo brez posebne terapije le z rednimi spolnimi odnosi v varnem okolju,se v skrajnem primeru uporabljajo še zdravila-nekateri izmed antidepresivov, ki pa jih prepiše psihiater.
Peter!
Lahko ti dam en nasvet iz prakse. V času orgazma moški moda podzavestno potegne iz mošnje proti telesu ali celo v telo. Da bo do izliva prišlo takrat, ko boš ti želel, moraš natrenirati ta refleks, da se to ne bo dogajalo že prej.
To lahko preizkusiš tudi tako, da stisneš anus in takrat se ti bodo tudi moda dvignila proti telesu. Če želiš, da ne boš prehitro doživel izliv, tega stiskanja ne smeš zavestno dopustiti. Pomaga tudi, če nekaj časa (pol ure) pred odnosom mastrubiraš.
lp Štefan