Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja prevrednotenje (valorizacija)

prevrednotenje (valorizacija)

S strani Trig…. sem dobila obvestilo o prevrednotenju (valorizaciji) zavar. vsot in premij naložbenega življ. zavar. s 01.04.2011.

iz dopisa:
Gre za pravico do ohranjanja zavar. realne vrednosti zavarovanja. Ker gre za pravico, se zavar. vsote zvišajo brez ponovnega postopka sprejema v zavar. in brez možnosti zavrnitve višjih zavar. vsot s strani zavarovalnice.
… Ob tem poudarjamo, da prevrednostenje ni zavezujoče, saj se mu lahko odpoveste.

Zanima me kaj to pomeni? Mi lahko razložite po domače? Višje premije, in hkrati zavarovalnino? Hvala za vaš trud.

valorizacija-prevrednotenje-indeksacija je izraz,ki pomeni prilagoditev zavarovalne premije
rasti živlenskih stroškov.To je postopek,s katerim ohranjate realno vrednost vplačanega denarja proti inflaciji oz. rasti življenskih stroškov.
.Zavarovalnice v obdobju 1-3 let ponudijo zavarovancem indeksacijo premije,seveda če to želijoČe vzamemo primer,da plačujete mesečno premijo 30 eur ,torej letno premijo 360 eur indeksacija pa naj bi bila 5%.
Za 5% se poveča letna premija,torej tudi mesečni obrok,vplačnega denarja je za 5% već,toliko višja je tudi zavarovalna vsota .Ker se vsako leto k zavarovalni vsoti pripiše še dobiček, je namen valorizacije dosežen.
Je pa vse odvisno od vas.Ali to sprejmete ali pa ne.Ponavadi pa se zavarovanci odločijo za,vsaj pri Življensko-rentnih zavarovanjih.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close