Preventivne kompresijske nogavice
Spoštovani,
stara sem 50 let in v zadnjem letu sem opazila , da mi noge zatekajo in pojavile so se tudi številne pajkaste žilice okrog gležnjev in na golenu ter na mečih. Zlasti hude težave sem imela poleti, ko so mi noge močno zatekale, pekle, še zlasti kadar je bila vročina ali pa če mi je slučajno sonce posijalo nanje. Otekline so bile zlasti okoli gležnjev ter tudi stopala.
Začela sem jemati detralex tablete, se večkrat na dan tuširati noge z hladno vodo, dvigujem noge nad nivo srca takoj ko pridem domov iz službe.
Trenutno čakam na UZ pregled spodnjih ven.
Kupila sem si tudi preventivne kompresijske dokolenke 70 DEN, vendar me moti , ker me pod kolenom rob drži ,tako ,da se mi pozna rdeča zareza okoli noge.
Prosim vas za nasvet, ali je to običajno oziroma bojim se ,da bi s tem poslabšala situacijo.
Lp
Pozdrav!
Prvo vprašanje je ali so primerne za vaše stanje, drugo pa je, da v tem primeru svetujemo nadkolenske nogavice .
S tem, da zarežejo naredijo več škode kot koristi.
Lp
Spoštovani, torej mi svetujete da naj do pregleda Uz ven počakam z njihovo uporabo? V lekarni so mi rekli da si ne morem narediti škode če jih nosim, saj mi noge okrog ljeznjev kar vidno otečejo. Že pri nosnji preventivne dokolenke se okrog gležnjev naredijo otekline, kar izbočen je tako da me nogavica močno stiska.
Se nekaj, kje točno je potrebno zmeriti obseg kleznja, ali je to na mesto preko kosti gležnja ali se meri obseg nad kostjo gležnja.
Lp
Pozdrav!
Zažemanje pač škodi.
Meritve za nogavice se izvajajo na mestih nad gležnjem, pod kolenom, na stegnu…. jakost nogavic določi nekdo , ki se ukvarja s problemom oteklin nog.
Meritve so zjutraj ko noge še niso otekle.
Lp