Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prevelik obseg glavice

prevelik obseg glavice

Pozdravljeni.. doma imam 1 mesec staro novorojenčico in 3 dni nazaj smo imeli prvi pregled pri pediatru.
Rojena je bila s 52cm,3430g in 34cm obsega glavice. Pri 1 mesecu ima 56cm,4840g in 37cm obseg glavice. Tu pa se nas problem prične,saj naj bi velikost glave odstopala za 1cm. Res je, da je v obraz zelo okrogla, s podbradkom, kar glede na kilazo ni čudno. Pediater nam je napisal napotnico za uz glave, na katerega bomo zaradi trenutnih zadev očitno morali počakati. Zelo me skrbi da ni kaj narobe, sem brala kaj vse lahko gre narobe . Naj povem da izbočene mecave nima, z očmi spremlja predmet, dlani so med počitkom tudi iztegnjene, glavico pri podiranju kupcka lepo dviguje, ko jo dam na trebušček jo dvigne minimalno, ko jo je peidater povlekel za rokice prvič glavice ni dvignila in je ostala zadaj, v drugo je bilo boljše, glava ni izrazito velika, je normlane oblike,vsake toliko grdo poškili, ampk kot vem je to do 3.mesca sprejemljivo, mišice naj bi bile ok, nič hipotone ali kaj takega, je pa res da ima vsake toliko med jokom malo cvilecega joka, kar me tudi skrbi. drugače joka normlano, pride pa trenutek ko je jok cvileč

Skratka, zanima me ali je po vašem mnenju obseg res tako zaskrbljujoč in prevelik, ali je pač možno da je tudi obseg 1 cm večji od povprečja ker se je toliko zredila.. Ali moram bit na kej pozorna, na kaksne znake? Požrlo me bo od skrbi in živcev do takrat ko bomo dobili datum za uz.

Lp

V povprečju raste glavica dojenčka 2 cm na mesec v prvih treh mesecih, nato pa po 1 cm na mesec. Ravno prva meritev je lahko drugačna, saj v porodnišnici merijo drugače, kot potem v ZD in pogosto se zgodi, da je prvi izmerjen obseg povečan več kot 2 cm.
Načeloma sicer velja, da je ptorebno prehitri rast obsega glavice pojasniti, najpogosteje pa se počaka še 1 mesec, če je sicer z dojenčkom vse v redu in nato vidimo, da so obsegi povsem pravilni in da je vse v redu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close