Najdi forum

Poročen sem 9 let z ženo se dokaj dobro razumeva. Pred nekaj dnevi sem brskal po računalniku in naletel na njene zapiske (dnevnik), ki sem ga seveda prebral in bil zelo šokiran.
Piše, da ji jaz nič ne pomenim, da me ne čuti več in da sexsa z mano samo še zato ker se ji smilim. Opisuje tudi drugega moškega, da ji je všeč oz. da je zaljubljena in hrepeni po njem. Ta moški je najin dolgoletni prijatelj, ki pa je ločen in včasih sem opazil, da se spogledujeta.
Ženi se povedal, da sem bral njen dnevnik, ki pa se je zelo razburila. Pravi, da je to pisala kar tako in da ni mislila resno. Mene to zelo skrbi. Počutim se psihično prevaran in me ona dobesedno ne zanima več. Predlagal sem ji ločitev, toda ona ni zato ker imava otroka, ki je še majhen.
Kaj mi svetujete?

Ne bodi naiven in ne verjemi, da je pisala kar tako. Kaj te ima za neumnega, da sploh lahko tako izusti?
Če je res, da te je ob tem minilo do njej, vstrajaj pri ločitvi.

Mene je pa zbodlo tole:
“in naletel na njene zapiske (dnevnik), ki sem ga seveda prebral” – a to, da bereš njene zapiske, se ti zdi samoumevno? Tudi jaz bi se razburila, če bi to počel. Lahko celo, da ti je to “podtaknila”, ker je slutila, da bereš njene osebne zapiske.

Oh Spela…to je sedaj glavni problem ja,da je prebral njen dnevnik…tudi jaz bi prebrala,ce bi videla,da se tice mene in najinega odnosa..kdor trdi nasprotno je vecji hinavec,kot tisti,ki iz firbca prebere..

Prevaran..svetujem ti,da mislis na svojo sreco in ne vztrajaj,ce bos v tem nesrecen..vsi v zivljenju delamo napake,nekatere lahko popravimo,ce se oba partnerja potrudita in ce se imata res rada in oba razmisljata pozitivno,ce pa bi en ostal v zakonu le zaradi ugodja,navade ali otroka pa je zadeva zgresena in vsaj en se lahko osvobodi in zacne na novo in si poisce novo ljubezen in prav tako,da drugemu partnerju znova moznost,da ugotovi,kaj bi res rad/a…lep pozdravcek *

Žal mi je, ko slišim za take zgodbe.
Vedno znova podoživim svojo.
Ampak danes sem že zadovoljna, da je tako.
Dragi Anže, ne sekiraj se, da brskaš oz. si brskal. To naredimo vsi, ko izgubimo vsa orožja. Jaz sem isto naredila ene petkrat, imela sem slabo vest, kam sem padla, da se s človekom-mojim možem ne morem pogovort, ampak, takrat je že itak prepozno….
Ona je definitivno v svojem svetu. Ultimati-ne pomaga, pogovor- pri meni ni pomagal. Edino je, da čas malo razbistri kalno vodo. Vzemi si čas zase, bodi jezen, pa tud žalosten. Naredi spisek, kaj si želiš od svojega življenja in ne misli na to, da je ona v tem trenutku čustveno drugje, to je njena odločitev in slabost, če ni mogla sodelovati v vajinem odnosu in ga soustvarjati.

Glede na to, da bi zaradi otroka še kaj poskušala, potem se mogoče res želi kaj potruditi.

LadyLove- se strinjam s tabo , vse kar se tiče najinega odnosa “lahko” pogledam.

TO, DA SI PREBRAL-NI SPLOH NIČ NAROBE-VSI BI!!! Tisti, ki pravijo, da ne bi smel prebrati imajo zagotovo tudi sami kaj za bregom in se bojijo, da jih kdo odkrije! Narobe je, da je do tega prišlo-živa hinavščina! Pa naj ti pove v obraz karkoli jo moti oz. ni uredu!!! Povedati človeku nekaj na tak način-da mora sam odkriti, moti pa tebe je idiotizem!
Najbrš nima smisla ostati z njo, ker se dobesedno norčuje iz tebe! “Najbrš si tudi sam kriv, da je prišlo do tega-njena misel

(to je le moje mnenje, naredi seveda po lastni vesti)

Prav je, da si bral njen dnevnik!
Tudi, če bi bil ti kriv, ona nebi smela sanjati o drugem moškem! Če bi te imela za moža ti bi morala to zgodbo povedati. Preveri, če se slučajno z njim dobiva ali pa morda dopisuje.
Res, ni te vredna!

Razumeti moras, da si prebral njene misli-brez cenzure. Predvsem pa moras vedeti, da te misli niso bile najmenjene tebi. Vsak od nas bi precej slabo izpadel, ce bi ga sodili po tistih mislih, na katere je najmanj ponosen.

Se v tako idealni zvezi pridejo trenutki, ko nam je partner odvec, nam gre na zivce. Vcasih nam je vsec, kdo drug, tudi s tem ni nic narobe, ce znamo z nasimi obcutki pravilno ravnati. V zivljenju velikokrat bijemo notranje bitke in takrat potrebujemo nek ventil, da stvar spravimo iz sebe.

Misim, da je tvoja zena svoje obcutke zapisala v dnevnilk, da je lazje prebrodila stisko v sebi. Pravtako bi se lahko zaupala prijateljici, lahko bi izzvala prepir s tabo… Mislim, da je zapis v dnevnik se najnedolznejsa resitev.

Prebral si njene skrite misli in to ni cisto prav, je pa clovesko. Dobra stran tega je, da sedaj ves, da je vsaj vcasih nesrecna. Povej ji, da cenis, da se je trudila skriti svojo stisko pred tabo, da te nebi prizadela. Povej ji tudi, da zelis, da se ti v bodoce zaupa in da jo bos poskusal razumeti in ji stati ob strani.

Biba mi je dala misliti…ja res je,da imamo vcasih vsi misli,ki jih ne zaupamo partnerju,ker bi ga lahko prizadele,vendar je eno,ce so to le trenutki,ko nam gre v vezi kaj narobe..drugo pa,ce so te misli,ki jih je zapisala stalno prisotne..potem je res cas,da pretehtas,ali je vredno ostati,drugace pa se strinjam z Bibo..lp

Spela, da me ne bo kap – in to bi najbrz naredila iz ciste ljubezni?

Anze, moje videnje partnerske zveze je tako, da nujno pridejo tudi obdobja, ko zacnes nekaj pogresat, iskat… fantazirat, kako je na drugi strani ograje trava bolj zelena. Saj imajo tudi partnerske zveze nihanja, tako kot vsaka naravna stvar. In tvoja zena je najbrz v taki fazi. Samo dejstvo, da se je zaljubila, mene ne skrbi, bolj bi se vprasal, zakaj mi tega ni zaupala, zakaj ni bila iskrena? Mogoce bos del odgovora nasel tudi pri sebi.

In druga pomembna stvar – kaj bo zdaj naredila. Prva reakcija je bila obrambna, kar je spet precej naravno. Po nekaj dnevih pa bos videl, ali je pripravljena pogled obrniti nazaj na domaci vrt in na njem delati, ali ne. ce ni, se imej (in otroka!) toliko rad, da odides.

Ko bo otrok v puberteti, bosta imela oba čisto druge misli in skrbi, kako DOBRO vzgojiti otroka in ga podpirati do konca študija. Zdaj je nekakšen medčas, ko so hormoni in občutki nad nivojem in smo malce osamljeni, pa srečni, pa zmedeni, naveličani, hrepeneči, med seboj se dušimo ali pustimo preveč svobode.

Bodi tudi ti vznemirljiv, urejen in sexy, ponosen nase in samozavesten.Mogoče je dobro, da si kaj takega prebral, ker je dobro za tvojo osebno rast. Jasno ji daj vedeti, da se pred teboj nima kaj spogledovati, ampak naj to dela, ko te ni zraven.

Za konec sveta ali ločitev pa to ni. Najbolje narediš, če si osebno življenje super urediš. Ločeni kolega pošilja razne lažne signale, ker je “fouš”, ker ste verjetno lepa družinica. Ne pusti se provokatorjem.

Brskat po dnevniku pa ni lepo. Srečno!

Dragi Anže!

Predlagam vam, da se z ženo o vsem skupaj odprto pogovorite – vendar takrat, ko bosta oba imela dovolj časa in bosta pripravljena se iskreno pogovoriti. Povejte ji o svojih občutkih in skrbeh in dajte ji možnost, da vam tudi ona pove svoje doživljanje.

Z ločitvijo na vašem mestu ne bi hitel (razumem vas, da ste jo predlagali, saj ste bili verjetno v čustvenem afektu) – odvisno je tudi od tega, v kakšnem odnosu je vaša žena s prijateljem, ali “le” v svoj dnevnik piše, da hrepeni po njem, ali se z njim tudi dobiva. Vaši ženi ne bi preveč verjel, da je svoje sanjarije pisala kar tako in da ni mislila resno. Očitno v vajinem odnosu nekaj ni v redu, da je začela razmišljati in se spogledovati z drugimi. Poizkusite se o tem pogovoriti z njo, potem pa razmislite, kako naprej: ali sta oba pripravljena spremeniti kaj pri sebi in se potruditi za vajin odnos (v tem primeru naj prekine vse stike s prijateljem, tudi naj o njem ne sanjari) ali pa ugotovita, da se vajina skupna pot bliža koncu in se sporazumno razideta. Naj majhen otrok ne bo razlog za vztrajanje v zvezi, mnogokrat slišim od kakšnega slušatelja Šole čustvene inteligence, katerega starši so se ločili, da bi bilo bolje, če bi to naredili že mnogo prej, ne pa da so vztrajali v odnosu le zaradi otroka, v resnici pa je bilo družinsko vzdušje “zastrupljeno”.

Oglasite se, kako vam gre!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close