Pretakanje po črevesju
Zdravo!
Se opravičujem za enako vsebino ampak mislim, da spada bolj v ta forum!
Star sem 33 let in zdaj se mi že dobra dva tedna po črevesju pretaka in me napihuje. Takoj ko nekaj pojem se mi začne omenjena zadeva. Pri blatu ni pravila, ker je različne barve in trdote. Krčev nimam samo rahla napenjajanja in vetrove. Doma sem naredil test s slino ampak ne vidim nitk. Bil sem na UZ trebušne votline in je bp. Imam pa povišan holesterol in nekatere jetrne vrednosti (gama GT, nekaj ALT in ALS) pa tudi nekaj hormonov ščitnice. Zelo sem prestrašen. Jutri ima pregled hepatiopatija ne vem kaj to pomeni. Moram še povedat, da se mi včasih pojavlja spahovanje in nekakšno žarenje ali ksilina iz želodca predvsem zjutraj. Pa tudi zadnjik me srbi. Ker zelo hitro jem in sem dostikrat pod stresom sem mislil, da bi lahko bila kandida ampak pravim, nitk v kozarcu nisem opazil. Včasih občutim rahlo bolečino na desni strani pod rebri pa tudi okrog popka. Če imate mogoče kakšno predstavo kaj bi lahko bilo mi prosim sporočite ker sem zalo prestrašen. Hvala!
Pozdravljen!
Če je vaš strah povezan z mislijo na raka, sem skoraj prepričana, da je odveč. Najbolj verjetno gre za kakšno bakterijsko okužbo. Ne vem če so vam že opravili analizo blata. Če je še niso, bi bilo sigurno dobro. Če težave ne bodo minile, prosite še za napotnico za gastroskopijo.
Jetra pa so verjetno drug problem. Ko ste pisali ste verjetno mislili hepatopatija. Napoteni ste k gastroenterologu, hepatopatija pa je obolenje jeter. Opravili vam bodo vso potrebno diagnostiko, da ugotovijo zakaj jetrni testi odstopajo od normale.
Kar korajžno!!!
Upam, da boste hitro prišel do rešitve vaših problemov
LP Lidija
Še enkrat jaz!
Danes sem opravil gastroskopijo in mi je bilo ugotovljeno, da je malo povišana kislina v želodcu. Drugo je bp. Izvidi za blato so bp. Dobil sem zdravilo Nolpaza 40 mg.
Čakam še kar nekaj izvidov, ki so bili poslani v LJ na nek inštitut pa še nekam…
Blato sem nesel tudi na mikrobiološki pregled pa še to moram počakat.
Mislite, da so moje težave s pretakanjem po črevesju lahko povezane s preveč kisline v želodcu.
Hvala za odgovor in mnenje.
Spoštovana!
Ker se zopet oglašam si lahko mislite, da mojih težav še vedno ni konec. Pred približno 5 meseci so se stvari nekako umirile in je bilo vredu. Edina nadloga so bili plini, ki sem jih imel pa tu in tam napenjanje.
Do pred kakšnim tednom ko so se težave znova pojavile. Od pretakanja do nerednega blata pa še neke čudne bolečine v predelu trebuha. Na levi in desni strani pa pod rebri in niže.
V glavnem malo me je zopet začelo skrbeti….
Dodatno skrb mi povzroča še slabost, ki se mi pojavlja takoj ko nekaj pojem. Sicer traja kratki čas npr.pol minute ampak tega do zdaj ni bilo. Pa občasno neko žarenje ali kislina iz želodca.
Ta teden bom grem na kontrolo pa me vseeno zanima vaše mnenje.
Hvala lepa!