Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Prestrasena

Prestrasena

me res zanima kaj bo pokazalo,piši.

ko boste pri alergologu, in ko se boste pogovarjali o tesih, se skušaj dogovorit tako za krvne preiskave kot za pric test (ker lahko pokaže le eden od njiju, ni nujno da sta skladna). sicer testirajo tudi pšenico, kot alergen, ma če vam že jemljejo kri, vprašaj če je možno nardit še genetiko za celiakijo, sploh če je v vaši družini, pa če tudi daljni kdo z celiakijo.

tako da glede alergij, potrjenih in ne potrjenih (tistih ki jih npr. opažaš pri sebi, pa ne greš na testiranje ker pač niso tolk moteče) v ožjem družinskem krogu, si poskusi nardit nek rezime, da se pripraviš na pregled pri alergologu, saj te bodo spraševali tudi o družinksi anamnezi, pa o težavah ki sta jih imela, pa na kaj opažaš,itd.

pa če nimata na napotnici nujno, pohiti z naročanjem, ker se kar čaka. tako da poglejta tako za konceisonarje, kot za pediatrično kliniko.

o.k. vem da sem napisala nekam zmedeno, ma sem, po drugi neprespani noči in čez dna je enako bolj slabo z spanjem, samo sem ti želela dat še nekaj nasvetov. upam da se znajdeš iz tega.

pa čim bolje opravita.

Pozdrav.

S sinom sva bila na testiranjih. testirali so:sadje, pasja dlaka, zajcja dlaka (te zivali imamo doma v hisi), piscanje meso, svinjina, jagode, breskva, kikiriki, paradiznik, krompir, psenicna moka, kravje mleko, jajca, kakav, prsice 1 in 2.

vse je bilo negativno. Na zgoraj omenjene alergente ni alergicen.
Zato je zdravnica vzela se kri, da bo videla, ce bo kaj pokazalo na crevesju.

V sredo zvem za enega , cez 14 dni pa za drugaga. ( celiakija in ne vem vec kaj je rekla).

Zdej pa tasca pritiska, da naj dam otroka bioenergetiku. Pravi, da bo vse placala itd.. Jaz pa nisem za te finte. Moz nima nic proti.
Prej sem se borila z alergijo, zdej pa s tasco.

lp in hvala, ker me berete.

super no,vse je treba preverit preden se sekiraš-za to je še čas.glede bioen.bi jaz počakala na vse izvide-se držala navodli in šele čez čas če nebi pomagal,mogoče poskusla.a si dobila kaka navodila glede kože,če še ima fleke?mogoče moj nasvet,smo pri našem malo pozabli da- ne paštete-,in se že borimo s fleki na nogah in srbežem.pa tako jo ima rad.ta namreč poslabša atop.kožo-ni alergen.je pisal v dieti česa se izogibat,sam sem malo pozabla-in evo.veš,lahko ???bo šlo za alergene ki jih ne testiraji,če ima bogo kožo:itak boš vidla,nočem strašit:prašek,mehčalec,pesticidi,sintetika..
res sem vesela da trenutno dobro kaže,nam se je pri pršici ogromen mehur naredil.
je pa zanimivo da takrat pri 8mes ni nihče rekel za aler.na mleko,sedaj pri 3let sva bla pa zaradi bronh.v bolnici,spet testiran in ugotovijo aler.na mleko,sem bla ful šokirana,ker ga spije ogromno.trenutno smo na riževem-nobenih flekov-sumim samo kašelj-bomo vidli no.pozdrav.

ej, ej, draga prestrašena

nehaj objokovat, to ni nič takega če ima sin alergijo, nasvetu so še slabše stvari.
Kot prvo si za dvig samozavesti omisli kuharski tečaj. Sama doma kaj skuhaj to ni nič težkega. Težje ti je verjetno lačna doma čakat, kdaj pride dedec iz službe da ti skuha.

Ne razumem, tu tako jamraš in jokaš, ne veš kako bi pomagala sinu, ker mu tudi ne moreš, uradna medicina tudi ne more ozdraviti alergij, da bi pa sinu poskusila pomagati kako drugače, ne, to pa ne. Raje trpiš z njim. Pa kje ti je logika? Jaz še za psa probam vse živo, pa za otroka ne bi?? Tu gre za tvojega otroka, ne za taščo. Kaj pa lahko izgubiš?
Bioterapija pa ni nobena finta, ogromno ljudem pomaga, tudi meni je, ko mi nihče drug ni več mogel. “Finta” je le najti dobrega terapevta. Če želiš, ti lahko dam kontakt “moje” bioterapevtke.

no, tudi bioenergetika lahko naredi škodo, če podere ravnotežje tam, kjer je. Tako kot lahko pomaga, lahko naredi tudi slabo, če se dela narome ali ne prav… Pa saj je to ja logično, ne???

Brala sem o eni gospe, ki je šla k tistemu znanemu terapevtu v Kranjsko Goro, ker se ji nek zlom roke ni pozdravil čisto idealno, nič pretiranega, po terapijak pa je prišla domov čisto sesuta, nemore več ur stati na nogah, slabo se počuti, več je na bolniški sedaj kot kdajkoli prej – nič ji uradna medicina ne odkrije. To povezuje z terapijami, saj se ji je slabost začela takoj ob terapijah…

Drugače naj te potolažim, Pretresena, če je alergija na mleko in jajca največkrat izzveni sama po sebi z rastjo otroka, tako je bilo v obeh primerih pri mojih dveh sinovih in še kom, to ti lahko povedo alergologi. Mojadva pri 5.leti nista bila več alergična, prej pa smo se držali le diete.
…potem pa si razni bioenergetiki slavo pišejo sebi, da so oni pozdravili, a otroci v večini kar se hrane tiče, bi ozdravili itak, tudi brez njih…

Kar pogumno in vse se boš naučila, tudi jaz sem pred zakonom samo študirala, ko sem bila še samabrez družine, sedaj po 17 letih zakona pa znam tudi dobro skuhati, prej sem pa ‘penila’ da nisem študirala gostinjstva..
A življenje te samo pelje in prisili, da se naučiš kar rabiš.
In sedaj mi je kdaj celo všeč, če kaj dobrega skuham, prej pa se mi je zdelo to delo strašno neproduktivno, mučno in ja, …kar ne bi…
:))

Mamice, pozdravljene,

žal je naneslo tako, da tudi sama brskam po tem forumu, čeprav sem upala, da mi ne bo treba. Imamo desetmesečnega fantka, ki je pogosto bolan (viroze, bakterijske okužbe, vnetje ušes, bronhiolitis). Januarja je prebolel norice, teden za tem je dobil virozo (verjetno od sestrice, ki hodi v vrtec), nekaj dni zatem so se mu po telesu (po trebuščku, hrbtu in malce na zunanji strani desne rokice) naredile drobne rdeče pikice, posejane zelo na gosto, vendar ne enakomerno. Pediatrinja je rekla, da so verjetno posledica viroze. Še isti teden je dobil novo virozo, ki se je končala z bakterijsko okužbo krvi, zaradi česar je bil za tri dni sprejet na infekcijsko kliniko. Pikice so počasi postale hrapave (zdravnica je rekla, da se sušijo?) – koža na trebuščku in hrbtu je zdaj, štiri tedne po pojavu izpuščajev, čisto hrapava, ob straneh ima hrapave rdeče lišaje oz. fleke, na rokici pa ima krastast lišaj v obliki polmeseca. Ni videti, da bi ga srbelo, vendar se pri dojenčku to tako ne ve zagotovo. Kar nekaj zdravnikov je videlo izpuščaje (ko je bil na infekcijski kliniki), nihče pa ni podal kake diagnoze (bolj so spraševali, kaj je to).
Danes pa sva z možem opazila hrapave izpuščaje še na drugi rokici, pa tudi drugje so bili fleki videti nekam sveži, zato sva ga spet odpeljala k pediatrinji. Dala nama je napotnico za alergološko ambulanto, za testiranje, saj gre po njenem za alergijo na nekaj. Ni pa nama dala nobenih napotkov glede hrane, pač naj iščeva. V alergološki ambulanti so nas naročili šele čez dober mesec, tako da zdaj res ne vem, kaj naj.
A mogoče katera ve za kako privat ambulanto, kjer bi prišli prej na vrsto (za plačilo)? Bojim se, da ne bomo našli vzroka in bo mali čisto flekast. Sicer pa nima nobenih prebavnih težav, obrazek ima zaenkrat še čist, tudi počuti se dobro.
Mi lahko daste kakšen nasvet, kako naprej? Z jedilnika bomo črtali pšenično moko, jajca (do sedaj je prišel z njimi v stik le dvakrat, in še to le z rumenjakom), mleko in mlečne izdelke, piščančje meso, kaj več pa potem itak ne ostane :(((( Pa tako rad ima skuto in jogurt (dojiva se že kakšen mesec ne več, umetnega mleka mu pa ne dajem, le kašice).

Hvala, ker ste se pretolkle čez tale esej! Vsakega nasveta bom zelo vesela.

Sem te hotela samo opozoriti, ko si napisla da je jedel dietne palačinke in dobil fleke okoli oči in da sumiš da ne prenaša glutena, da daj najprej izključiti alergijo na cimet (si napisala, da si ga dala noter), ker je res veliko, veliko več ljudi preobčutljivih na cimet kot pa na gluten, jaz sem že med njimi.

New Report

Close