8 let imam življensko kombinirano zavarovanje pri Merkurju (na 30 let). Znanka mi je povedala za opcijo pri KD-ju, kjer so končni zneski ob doživetju občutno višji, vendar se vlaga v sklade in sem nekoliko skeptična kaj bo z njimi čez 30 let. Pri Merkurju bi naredila kapitalizacijo police. kaj mi svetujete? Gre menda za produkt KD Življenje, nisem pa sigurna. Stara sem 33 let.
Poznate razliko med tema dvema produktoma?Kapitalizacijo lahko naredite,pa ste prepričani,da bo v skladih bolje?
Sem bolj skeptičen o bodočih donosih na borzah,na vašem mestu tega, kar vi nameravate,ne bi storil.
Lahko pa,seveda če vam finance dopuščajo,naredite še dodatno pogodbo z vašo znanko.
Pozdrav,Bruno
Lep pozdrav!
Pred kakršnim koli prestopom se pozanimajte, kaj lahko izgubite in kakšen je nov program. Programi od Merkurja so super programi, na katerih imate tudi zagotovljeno vsoto ob doživetju. Pri programu KD pa imate zagotovljeno samo zavarovalno vsoto, če bi nastopila smrt, ob doživetju pa ni nič zagotovljenega. Preberite si splošne pogoje. Tam piše da vam ob doživetju izplačajo vredost točk na določen dan. Možno je da bi dobili več, teoretično pa je možno da nebi dobili nič. To je tako kot bi vam jaz rekla, da mi dajajte 100€ na mesec, če se vam kaj zgodi bi dala vaši družini npr. 20.000€, če pa vi določeno dobo doživite vam pa dam kolikor imam v denarnici na ta dan.
Agenti na terenu nebi nikoli smeli prekinjati že obstoječe police, ker samo škodijo strankam in to močno! Tako kot je napisal Bruno, če se čutite sposobni napišite dodatno polico, obstoječe pa priporočam da ne prekinjate.
Lep podzdrav,
Nastja
Nastja,hvala za tvoj pošten odgovor.Pozdravljena,Bruno